Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

Άρθρο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τα έργα που έγιναν επί κυβερνήσεως τους στην πολύπαθη περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου και που έχει δημοσιευθεί σήμερα Τετάρτη στην σελίδα 18 των “Χανιώτικων νέων”. 

Κατ’ εξαίρεση προβαίνουμε στην ανάρτηση του άρθρου αυτού στην ιστοσελίδα μας επειδή, εχοντας υπηρετήσει κατά το μακρινό παρελθόν 1997 -1999  ως διοικητής στον Αστυνομικό Σταθμό Παλαιόχωρας γνωρίζαμε τι επικρατούσε τότε και πως μεταμορφώθηκε πολύ αργότερα όλη η περιοχή, όπως πολύ καλά τονίζει στο άρθρο του ο κ. Πολάκης. 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ

Δικαιοσύνη ΤΩΡΑ …και στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Λίγες μέρες μάς χωρίζουν από την κρίσιμη, τελική εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, με ποιες πολιτικές και ποια μέσα, προς όφελος ποιου. Με τις κάλπες να είναι άδειες εκείνη την Κυριακή το πρωί, θα κληθούν οι άνθρωποι αυτού του τόπου να αποφασίσουν αν η Υγεία, η Παιδεία, η ευημερία είναι δικαίωμα για όλους ή προνόμιο λίγων και εκλεκτών. Να αποφασίσουν τελικά αν η παρέα του Μητσοτακέϊκου  που μας κυβερνά εδώ και 4 χρόνια και έκανε  την «αδικία παντού» καθημερινό φαινόμενο, θα συνεχίσει να κρατά το «τιμόνι» της χώρας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνδέει άρρηκτα την ανάπτυξη με την προστασία της εργασίας και του λαϊκού εισοδήματος, τη δικαιοσύνη στους φόρους και τη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που απειλεί την περιουσία της λαϊκής οικογένειας, των μικρομεσαίων και των αγροτών, δεν είναι ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα. Είναι η μόνη απάντηση δημοκρατίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής, απ’ άκρη σ άκρη σε όλη την χώρα, από τα αστικά κέντρα μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό. 

Έτσι και στον Δήμο Καντάνου -Σέλινου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει όραμα και δεσμεύεται για απτές λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, όπως άλλωστε έκανε την περίοδο της διακυβέρνησης του σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία από πρώτο χέρι…


Υποδομές απαραίτητες για την ανάπτυξη της περιοχής 

Τι κάναμε:

Βιολογικός Παλαιόχωρας, βιολογικός Σούγιας, χρηματοδότηση  του δρόμου Παλαιόχωρα- Κουντούρα, χρηματοδότηση μελετών δεύτερης Λιμνοδεξαμενής  Κουντούρας, Πολιουδοβάρδειο Περιφερειακό Ιατρείο, Γήπεδο Καντάνου, άμεσες χρηματοδοτήσεις για αποκατάσταση από τις θεομηνίες του 2019.

Για τι δεσμευόμαστε για το «αύριο»:
Χρηματοδότηση του έργου Κριός – Ελαφονήσι, δημιουργία αθλητικού κέντρου Παλαιόχωρας και αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο, Βιολογικός καθαρισμός Καντάνου, χρηματοδότηση ώριμων μελετών του Δημου Καντάνου- Σελίνου.

Παιδεία
Τι κάναμε:
Χαρακτηρισμός όλων των σχολείων του Δήμου Καντάνου- Σελίνου ως “δυσπρόσιτα», με πριμοδότηση των εκπαιδευτικών και κάνοντας πιο ελκυστικά τα σχολεία της ενδοχώρας (extra όρια).

Για τι δεσμευόμαστε:
Δεν θα επιτρέψουμε καμία υποβάθμιση σχολείου στο Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Θα στελεχώσουμε όλα τα σχολεία του Δήμου με επαρκή προσωπικό και εκπαιδευτικούς. Θα επαναφέρουμε και θα ανατάξουμε τα υποβαθμισμένα σχολεία της Καντάνου και της  Κουντούρας. 

Αγροτική παραγωγή
Τι προγραμματίζουμε:
Για την ελαιοκομία, θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για ένταξη των αιωνόβιων δέντρων στην περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου στο πρόγραμμα «Παραδοσιακοί Ελαιώνες» (όπως έχει γίνει στους παραδοσιακούς ελαιώνες της Άμφισσας). Για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Κουντούρα, θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου της δεύτερης λιμνοδεξαμενής (που εμείς πάλι ξεκινήσαμε τις μελέτες), ενώ θα προχωρήσουμε και δημιουργία πρότυπου χώρου διαχείρισης των αποβλήτων θερμοκηπίων σε συνεργασία με τον Δήμο, τον ΤΟΕΒ και τον Συνεταιρισμό.  

Στέγαση
Τι θα κάνουμε;
Γνωρίζοντας  ότι υπάρχει πρόβλημα στέγασης στην Κάντανο και την Παλαιόχωρα και ταυτόχρονα σταδιακή ερημοποίηση πολλών χωριών σε όλη την επαρχία Σελίνου, θα επιχειρήσουμε με εξειδικευμένους τρόπους μια συνολική ανασυγκρότηση της υπαίθρου:  Στόχος είναι να ξανανοίξουν τα σπίτια στα χωριά. Προτείνουμε τη θεσμοθέτηση νέου χρηματοδοτικού προγράμματος  (με κρατική χρηματοδότηση  ή και ΕΣΠΑ και με επιπλέον δυνατότητα για άτοκα δάνεια)  για νέους και νέες 20 έως 40 ετών σε ορεινούς και απομακρυσμένους νησιωτικούς Δήμους, για την επισκευή, ενεργειακή αναβάθμιση ή και αγορά κατοικιών. Η πρότασημας αυτή μπορεί να συνδυάζεται με ήδη υφιστάμενα προγράμματα για νέους/ες που θέλουν να κάνουν σπίτια και να διαμείνουν στα χωριά, αλλά και άλλα προγράμματα για νέουςαγρότες.


Υγεία
Τι κάναμε:
Αναστελεχώσαμε αποφασιστικά το Κέντρο Υγείας Καντάνου με επικουρικούς Γενικούς Ιατρούς, καλύψαμε θέση παιδιάτρου μετά από 15 χρόνια που δεν υπήρχε, φροντίσαμε την κάλυψη όλων των περιφερειακών ιατρείων από αγροτικούς γιατρούς, εξασφαλίζοντας επιπλέον επίδομα 400 ευρώ στους αγροτικούς γιατρούς για να μπορέσουν να έρθουν και να υπηρετήσουν. Ανακαινίσαμε το Πολιουδοβάρδειο Ιατρείο Παλαιόχωρας με κονδύλι ύψους 330.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας κατά τη θητεία μου σ’ αυτό ως αναπληρωτής  Υπουργός Υγείας.  Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε ένα αξιοπρεπή χώρο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και βέβαια και στους επισκέπτες της. Ταυτόχρονα διαμορφώσαμε τον πάνω όροφο των ιατρείων με δημιουργία δύο ξενώνων για τη διαμονή των γιατρών που δυσκολεύονται στην εύρεση κατοικίας στην περιοχή.

Τι θα κάνουμε:
Θα επαναστελεχώσουμε το Κέντρο Υγείας Καντάνου, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να το φέρει σε διάλυση και τέλος, θα δημιουργήσουμε σταθμό του ΕΚΑΒ στην Παλαιόχωρα, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες αρχικά και σταδιακά σε μόνιμη βάση.

Τελικά, οι κάτοικοι και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, όπως και στους άλλους Δήμους του νομού μας, έχουν πραγματικούς λόγους να μας εμπιστευτούν και να στηρίξουν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές που έρχονται…  Εμείς για το μόνο που δεσμευόμαστε  (και το εχουμε αποδείξει  όλα αυτά τα χρόνια) είναι να είμαστε εδώ, παρόντες και να δυναμώνουμε τη φωνή τους!

Ραντεβού να τα πούμε και από κοντά την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία της Καντάνου.

Παύλος Πολάκης
Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com