Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024

ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΟΛΙΑ – Ταλαιπωρία οδηγών στους σηματοδότες και την παρακαμπτήρια οδό…

 

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετώπισαν χθες οδηγοί κάτοικοι της περιοχής του πρώην  Δήμου Ιναχωρίου Κισάμου που μαζί με άλλους πού τους ακολουθούσαν, εγκλωβίστηκαν μέσα στο ιστορικό τούνελ (σήραγγα) Τοπολίων με άλλους που ερχόταν από τα Χανιά και το Καστέλι  εξαιτίας του ότι οι φωτεινοί σηματοδότες  δεν λειτουργούσαν.

Περίοικοι και οδηγοί διαμαρτύρονται καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι προτιμούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς Καστέλι και Χανιά αντίστοιχα, ακολουθώντας την παλιά παρακαμπτήριο οδό από το Βλάτος

«Αφού ταλαιπωρηθήκαμε πάνω από μισή ώρα μέσα στη σήραγγα» μας είπαν «καταφέραμε κάνοντας όπισθεν να βγούμε έξω και να επιστρέψουμε πίσω ακολουθώντας την  οδό από το Βλάτος όπου πριν από τον παραδοσιακό οικισμό Μηλιά υπάρχει διασταύρωση για τα Τοπόλια και άλλα χωριά» σημείωσε χαρακτηριστικά οδηγός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «ούτε εκεί, όμως, υπήρχε κάποια πινακίδα που να λέει ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος ή κλειστός τέλος πάντων. Ακολουθήσαμε τη διαδρομή αλλά με τα έργα που έχουν αρχίσει για την σωστή παρακαμπτήριο οδό έχουν χαλάσει τον παλιό δρόμο σε πολλά σημεία και λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω ήταν αδύνατο να ανεβούμε μια μεγάλη ανηφόρα χωμάτινη με πέτρες που είχε σχηματιστεί πρόχειρα. Γυρίσαμε ξανά πίσω και συνεχίσαμε την πορεία μας περνώντας από τη σήραγγα, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς προβλήματα αφού δεν συναντήσαμε  αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα».

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, κατέληξε επισημαίνοντας ότι « σε λίγες ημέρες έχουμε Πάσχα και η κίνηση θα είναι μεγάλη. Η φωτεινή σήμανση πρέπει να φτιαχτεί το γρηγορότερο και σωστά ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα τη θερινή, κυρίως, περίοδο και τα έργα της παρακαμπτηρίου να συνεχιστούν με γρήγορο ρυθμό ώστε να παραδοθεί το έργο στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».

Κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν τα παράπονα των οδηγών επισημαίνοντας επί πλέον ότι « σίγουρα όταν εκτελούνται έργα υπάρχουν βλάβες στα μηχανήματα με αποτέλεσμα να καθυστερούν και ειδικά όταν τα μηχανήματα είναι παλιά, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο» σημείωσε ένας από αυτούς.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

P1110798

P1110820

Η αρχή και το τέλος της νέας παρακαμπτηρίου οδού πάνω από τα Τοπόλια 

P1110800

P1110823

Από τα Τοπόλια αρχίζει η παλιά παρακαμπτήριος οδός για π.χ.  Ελαφονήσι, πλην όμως δεν έχει τοποθετηθεί πινακίδα που να λέει ότι ο δρόμος είναι κλειστός 

 P1110805P1110801 P1110802

P1110807

 Εκτελούμενα έργα και ανάπαυση εργατών μιας περιοχής 

P1110806

Και όταν τα μηχανήματα είναι παλιά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.. 

P1110811

 Το ιδιαίτερα ανηφορικό τμήμα του χωματένιου δρόμου κοντά στην διασταύρωση για τη Μηλιά είναι αδύνατον να το περάσουν επιβατικά οχήματα 

P1110822

 Οι χαλασμένοι φωτεινοί σηματοδότες ταλαιπώρησαν κι εμάς μαζί με άλλους μέσα το τούνελ

 

    

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com