Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

“Το γινάτι βγάζει μάτι”, με αφορμή την εκκένωση της Ρόζα Νέρα στο λόφο Καστέλι του παλιού λιμανιού Χανίων


Μικρό παιδί ήμουν και θυμάμαι τον μακαρίτη τον πατέρα μου Ηλία, προερχόμενο στην Κρήτη από την Μικρά Ασία, έναν τόπο όπου κυρίαρχη ήταν η Ελληνική Σημαία, έχοντας τον τουρκικό πληθυσμό σε μειοψηφία, να μας λέει πολλές φορές σαν παραμύθι τις χαρούμενες μέρες που ζούσαν οι Έλληνες γιατί η Μικρά Ασία ήταν Ελλάδα, αλλά και τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μεταγενέστερα κατά τον διωγμό τους. Για κάθε περίσταση χρησιμοποιούσε πολλές φορές και μία σοφή λαϊκή παροιμία. 

Με αφορμή, λοιπόν, την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει για να λήξει η παράνομη κατάληψη στο ιστορικό κτίριο της V Μεραρχίας το οποίο μάλιστα έχει κηρυχθεί νεώτερο μνημείο στον πανοραμικό λόφο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν και συνεχίζονται σήμερα από τις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στη δημοτική Αγορά και πορεία από την ομάδα των ατόμων που απαρτίζουν την οργάνωση της “Ρόζα Νέρα” και φίλους υποστηρικτές της, ανακλήθηκε στο νου μου η λαϊκή παροιμία “Το γινάτι βγάζει μάτι”. Το να θέλουν τα μέλη της προαναφερόμενης οργάνωσης όσο και καλά κατά την γνώμη τους να είχαν αξιοποιήσει με την κατάληψη το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο, η ενέργεια ήταν παράνομη. Η επίμονη αντιδραστική τους συμπεριφορά αν συνεχιστεί θα προκαλέσει ταραχές σε βάρος της πόλης αλλά και της εθνικής ασφάλειας της χώρας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.  

Κακώς, πολύ κακώς που τόσα χρόνια η πολιτεία αδιαφορούσε. Ήρθε, όμως, η ώρα να επιβληθεί η νομιμότητα. 

Κακώς και πολύ κακώς επαναλαμβάνουμε, επισημαίνοντας και την προσωπική μας άποψη, που είναι αντίθετη με την κυβερνητική επιθυμία να μετατραπεί το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο σε τουριστικό κατάλυμα. Υπάρχουν άλλες καλύτερες σκέψεις και μια από αυτές ίσως να είναι και η καλύτερη για να στεγαστεί στον χώρο αυτόν το ιστορικό αρχείο Κρήτης. Περισσότερα θα διαβάσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:      

Τελειώνοντας,προτείνω σε κάθε φίλο της οργάνωσης “Ρόζα Νέρα” να συνεισφέρει οικονομικά για την αγορά ή μίσθωση ακινήτου προς στέγαση για συνέχεια της πολιτιστικής της δραστηριότητας. Οι κάθε λογής αντιδραστικές συμπεριφορές και μάλιστα σε μια πολύ επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας περίοδο, αν συνεχιστούν θ’ αποτελούν μαχαιριές στον εθνικό κορμό της Ελλάδος. 

Γιάννης Η. Κάκανος 

Στιγμιότυπα από την δημοτική Αγορά κατά την ώρα της συγκέντρωσης τραβηγμένα από το μπαλκόνι του Ξενοδοχείου ΚΥΔΩΝ
KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com