Κυριακή , 19 Μάϊος 2024

Το Επαρχιακό φως τώρα και σε εφημερίδα «Αφιέρωμα στα έντεκα χρόνια δημοσιογραφικής παρουσίας»

Γιάννης Κάκανος: Τιμήσαμε τις επαρχίες μας

Αρχές Αυγούστου 2012 θα κυκλοφορήσουμε το Επαρχιακό φως με (15.000) δεκαπέντε χιλιάδες φύλλα σε ποιοτικό χαρτί για τα 11 χρόνια μας στη δημοσιογραφία. Το φύλλο αυτό αποτελεί λεύκωμα με επιλεγμένα παλιά και νέα ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στα Χανιώτικα νέα. 

 Η ύπαιθρος της Κρήτης, οι μυρωδιές και τα χρώματα της, τα πετρόχτιστα καλντερίμια των χωριών, τα ρυτιδιασμένα πρόσωπα των κατοίκων τους, τα ήθη και τα έθιμα, μας κάνουν να κυκλοφορήσουμε επί πλέον το λεύκωμα αυτό. Η καταγραφή τους είναι το μεράκι μας και η διάδοσή τους, νομίζω, χρέος όλων μας. Γιατί στα χωριά της Κρήτης γράφτηκε Ιστορία. Αυτή είναι η Κρήτη. Γι’ αυτήν την Κρήτη θα διαβάσετε  και αν πλοηγηθείτε στην διαδικτυακή μας ενημερωτική πύλη, μεταξύ άλλων, θα δείτε και πάρα πολλές βιντεοσκοπήσεις από διάφορες εκδηλώσεις και οδοιπορικά που καλύψαμε.

Δέκα χρόνια τακτικός συνεργάτης στα Χανιώτικα νέα: 

https://eparxiakofos.gr/%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87/

…………………

Από τη Θεσσαλονίκη επικροτούν το Επαρχιακό φως. 

https://eparxiakofos.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%AC%CF%81%CE%B8/

 

Το λεύκωμα θα το δείτε εδώ: 

https://eparxiakofos.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B5%CF%8D/

4 σχόλια

 1. Νανώ Σπανουδάκη Κουτσάκη

  Το «Επαρχιακό ΦΩΣ»
  προβάλλει δημοσιογραφικά τις ρίζες μας.

  Μεράκι, επιμονή, δυναμική, αγάπη για την επαρχία της επαρχίας δηλαδή, το χωριό, δηλαδή τη ρίζα και το στήριγμά μας , είναι τα γνωρίσματα του ανόθευτου ρεπορτάζ που υπογράφει εδώ και 11 χρόνια ο Γιάννης Κάκανος.
  «Οπλισμένος» με συνδικαλιστική πείρα και γνώση των δρώμενων εντός και εκτός πόλης, έδωσε -αρχικά –προτεραιότητα και μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση θεμάτων του χωριού. Ωστόσο δεν παρέλειπε να αναφερθεί και στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης.
  Έτσι, τον είδαμε/τον βλέπουμε όλα αυτά τα 11 χρόνια να καταγράφει φωτογραφικά και σχολιαστικά εκατοντάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης και του χωριού να δίνει βήμα αναφοράς προβλημάτων και προβολής αιτημάτων σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας .
  Τον βλέπουμε να αναδεικνύει τις πολιτισμικές αλλά και πολιτιστικές δράσεις μέσω των οποίων η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει .
  Και τον βλέπουμε , βήμα- βήμα να εκσυγχρονίζει την προβολή όλης αυτής πολιτισμικής κίνησης με την μεταφορά της και στο διαδίκτυο, εδώ και πέντε χρόνια μέσα από τον διαβαστερό διαδικτυακό τόπο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Επαρχιακό Φως».
  Τίτλος που αντανακλά, πράγματι, στο δημοσιογραφικό ΦΩΣ με τον οποίο φώτισε , φωτίζει και όπως υπόσχεται, με το θέλημα του Θεού και τις ευχές όλων μας, θα συνεχίσει να φωτίζει τις πτυχές της καθημερινότητάς μας . Εντός αλλά και εκτός Χανίων.
  Με καθαρό ρεπορτάζ όταν παρουσιάζει δρώμενα, κριτικά – με άποψη και προτάσεις- όταν σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα.
  Καλοτάξιδο, λοιπόν, το παρόν λεύκωμα για την 11 χρονη μεστή και αποδοτική παρουσία σου, Γιάννη Κάκανε, στα τοπικά –και όχι μόνο- δημοσιογραφικά δρώμενα, τόσο στα Χανιώτικα Νέα όσο και στο διαδίκτυο.
  Με την ευχή να συνεχίσεις τον καλό δημοσιογραφικό αγώνα από όσα μετερίζια μπορείς έχοντας πάντα την σημερινή σου δυναμική ώστε να εκπληρωθούν όλοι σου οι στόχοι προβολής και επικοινωνίας των καθημερινών αναγκών αλλά και των πολιτισμικών δράσεων του τόπου μας.
  Με χαρά δε, θα σε παρακολουθούμε και στην όποια νέα πορεία χαράξεις για το «Επαρχιακό Φως».

  Νανώ Σπανουδάκη-Κουτσάκη
  Δημοσιογράφος-συνεργάτης Χανιώτικων Νέων

 2. Γιάννης Πολυράκης Γεωπόνος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

  Πέρασαν κιόλας 11 χρόνια με την εποικοδομητική παρουσία του Γιάννη Κάκανου στο δημοσιογραφικό στερέωμα. Από καρδιάς ευχόμαστε να συνεχίσει για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη να μας φωτίζει με το πνευματικό του φως και να μας ενημερώνει για τα δρώμενα στο Νομό μας, με τον ξεχωριστό τρόπο που εκείνος ξέρει.

 3. Μιχάλης Μουντάκης, αντιδήμαρχος Δήμου Κισάμου Χανίων

  Πρέπει να τονίσω για άλλη μια φορά ακόμη, Γιάννη, ότι τα δικά σου ρεπορτάζ, αποπνέουν μια φρεσκάδα, μια ζωντάνια που δύσκολα τη συναντάς σήμερα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
  Συνέχισε, είμαστε μαζί σου.

 4. Γεώργιος Μοσκοβίτης, πρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε

  Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Γιάννη Κάκανε ,
  Καλή δύναμη και καλό κουράγιο στην νέα σου δημοσιογραφική παρουσία. Δράττομαι της ευκαιρίας να σε συγχαρώ για την εκδοτική προσπάθεια που ξεκινάς και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού. Το τόλμημα σου δύσκολο και το ρίσκο μεγάλο αν σκεφτεί κάποιος ότι μια εφημερίδα για να σταθεί και να προχωρήσει θέλει να έχει εξασφαλίσει και το διαφημιστικό της κομμάτι για την παραπέρα πορεία.

  Σίγουρα , όμως, το μεράκι και η αγάπη της ενημέρωσης και ειδικά από έναν άνθρωπο που έχει οργώσει τη ζωή με τις καλές αλλά και με τις κακές στιγμές της … δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε ότι έχει αποφασιστεί.

  Ένας συνάδελφος αλλά πάνω από όλα άνθρωπος και οικογενειάρχης ΤΟΛΜΑ να παίξει μπουνιά στην οικονομική πραγματικότητα και να φέρει τα «Πάνω –κάτω» στον Κρητικό τύπο με την νέα του εκδοτική έντυπη προσπάθεια… και αυτό και μόνο αξίζει να κάνει εσένα και τους συνεργάτες σου περήφανους… και όλους εμάς όχι μόνο αναγνώστες σου, αλλά σύντομα και συνεργάτες σου .

  Μέσα από την καρδιά τις πιο θερμές ευχές μου για ότι καλύτερο στη νέα σου αυτή προσπάθεια …και ας είναι καλοτάξιδο το «Επαρχιακό Φως» στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου… στους δε φίλους και αναγνώστες του να αγκαλιάσουν με πολύ αγάπη αυτό το έντυπο και να το αξιολογήσουν σωστά γιατί κρύβει μέσα του πολύ αγάπη για την Κρήτη μας.

  Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση μου στον καλό φίλο και συνάδελφο Γιάννη Κάκανο.

  Ηράκλειο 17 Ιουλίου 2012

  Γεώργιος Μοσκοβίτης « Δημοσιογράφος»
  Πρόεδρος
  «Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε»

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com