Δευτέρα , 27 Μάϊος 2024

Τιμήθηκαν δύο Χανιώτες νευροχειρουργοί

Από τον ιδιαίτερα δραστήριο Πανελλήνιο  Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου εκδήλωση στην ταβέρνα “Δίχαλο” της πόλης μας, τιμώντας δύο εξέχοντες επιστήμονες νευροχειρουργούς Χανιώτες για την ιατρική και επιστημονική στήριξή τους διαχρονικά στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, ενώ παρέστη εκπροσωπώντας τον σύλλογο στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Τροχαίων ο κ. Ευτύχης Κουκουτσάκης.  

Συγκινημένος ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Πολέντας με δήλωση του στα “Χ.ν.”, υπογράμμισε ότι “ ο αγώνας θα συνεχιστεί με σκοπό να εξαλειφθούν από τον κόσμο τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλες ζωές. Ο σύλλογός μας θεωρεί υποχρέωση να τιμήσει σε πρώτη φάση δύο σπουδαίους επιστήμονες νευροχειρουργούς, για την μέγιστη προσφορά τους στην πρόληψη των τροχαίων αλλά και τις σωτήριες “θαυματουργές” χειρουργικές επεμβάσεις τους γλιτώνοντας πολλές ζωές. Στο σημείο αυτό τονίζω ότι είναι πολλά τα ευχαριστήρια μηνύματα όπως και τα τηλεφωνήματα  που έχουμε δεχτεί τόσο από την Τροχαία όσο και από ανθρώπους που σήμερα ζουν εξαιτίας αυτών των δύο επιστημόνων ιατρών που απόψε ως ελάχιστο χρέος θα τιμήσουμε. Πρόκειται για τους γιατρούς: 1. Γεώργιο Αρχοντάκη, πρώην διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων και 2. Τον νυν διευθυντή της νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων Αντώνιον Κρασουδάκη  για την ιατρική και επιστημονική στήριξή τους διαχρονικά στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων καθώς και στις οικογένειες τους. 

Από μεριάς της η εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου Χρύσα Χαριτάκη αναφέρθηκε στον απουσιάζοντα ιατρό Γεώργιο Αρχοντάκη διαβάζοντας την επιστολή που απέστειλε: “Ο ατελείωτος πόνος η ειδική και οικονομική συρρίκνωση των εμπλεκομένων και η έλλειψη βασικής παιδείας είναι η βασική αιτία για τα τροχαία ατυχήματα. Για αυτό θα πρέπει κάθε στιγμή κάθε λεπτό να έχουμε τον νου μας στο τιμόνι, θα πρέπει τα μικρά παιδιά από την σχολική ηλικία να διδάσκονται στα σχολεία μαθήματα οδικής συμπεριφοράς αλλά πάνω από όλα θα πρέπει όλοι εμείς να ξέρουμε ότι η ζωή είναι πολύτιμη. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο πρέπει να φοράμε πάντα τη ζώνη γιατί ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να αλλάξει τη ζωή και τη δική μας αλλά και της οικογένειας μας” για να επισημάνει η κα Χαριτάκη ότι “ αυτοί ήταν οι λόγοι που ο κ. Αρχοντάκης πριν από αρκετά χρόνια είχε ιδρύσει τον πρώτο σύλλογο πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. Τον τιμούμε απόψε μαζί με τον Αντώνη Κρασουδάκη γιατί μέσα στα χειρουργεία τους έσωσαν πολλές ζωές”.   

Τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου  Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων έκανε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο έτερος τιμώμενος γιατρός Αντώνης Κρασουδάκης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “ ο νομός Χανίων προηγείται στα τροχαία από τους άλλους νομούς του νησιού…”.    

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com