Ανακοίνωση

Χανιά: Χοροεσπερίδα για στήριξη θυμάτων τροχαίων (Και βίντεο)

Με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017 η προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση στήριξης οικογενειών τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων  που οργάνωσε για πρώτη φορά στο πλαίσιο των δράσεων του, ο “Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης οικογενειών Τροχαίων δυστυχημάτων ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ – ΣΤΗΡΙΖΩ”, στο κέντρο διασκέδασης “Πορτοκάλι” του Δήμου Πλατανιά με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Δήμους του νομού και τοπικούς φορείς.

Για τον φιλανθρωπικό  σκοπό της εκδήλωσης, μίλησαν στα «Χανιώτικα νέα» και το «Επαρχιακό φως» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταύρος Πολέντας, ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, και οι δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισάμου, Τάσος Βάμβουκας, Γιάννης Μαλανδράκης, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Θεόδωρος Σταθάκης, αντίστοιχα.   

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στην προσφορά της εκδήλωσης ο κ. Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας: «Ο Σύλλογος μας πέρα από την προσπάθεια του να στηρίξει τις οικογένειες τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων σκέφτηκε να κάνει αυτή τη δράση. Πρόκειται για μια έμπρακτη δράση οικονομικής συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων και τραυματιών με απώτερο στόχο να την προωθήσουμε δια του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ή άλλου αρμόδιου φορέα στον ΟΗΕ ούτως ώστε να καθιερωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, επεσήμανε: «Η αξιολόγηση των αναγκών των οικογενειών αυτών θα γίνει από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή», για να καταλήξει, σημειώνοντας ότι «παράλληλα θα μας διασκεδάσει ο Γιώργος Μαγγελάκης  με το συγκρότημά του στην Κρητική μουσική, ενώ θα χορέψουν οι Βιγλάτορες και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα με  τον Πάνο Καλίδη και την ορχήστρα του σε μια μοναδική εμφάνιση μέχρι το πρωί».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

«Μάστιγα είναι τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα στη χώρα και ειδικά στην Κρήτη αλλά πιο πολύ στο νομό Χανίων» επεσήμανε  ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης για να συνεχίσει σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό κάθε ενέργεια, κάθε πρωτοβουλία η οποία στοχεύει να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας και η πολιτεία προκειμένου να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατά τον καλύτερο τρόπο, θεωρώ πως είναι κάτι το πολύ θετικό γι’ αυτό συγχαίρω τους πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης όπως και της αυριανής…».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης υπογράμμισε: «Ο Δήμος μας στηρίζει οικονομικά την εκδήλωση ως συν διοργανωτής. Στόχος και προσπάθειά μας βέβαια, είναι να στηρίζουμε τις πολιτιστικές δράσεις της περιφέρειας μας και κυρίως αυτές που γίνονται μ’ εθελοντισμό όπως η συγκεκριμένη. Τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα αποτελούν, δυστυχώς, μάστιγα για όλη τη χώρα και ειδικά εδώ στην Κρήτη και στο νομό μας ακόμα περισσότερο».

Ο ίδιος, συνεχίζοντας επεσήμανε ότι « η πολιτεία οφείλει να συμβάλει ουσιαστικά για ν’ αποκτηθεί το συντομότερο και στην Κρήτη ένα σωστό οδικό δίκτυο, αλλά και όσοι οδηγούν έχουν υποχρέωση να τηρούν με σεβασμό τον Κ.Ο.Κ.», για να καταλήξει σημειώνοντας:  «Τον Ιούνιο του 2016 είχαμε θέσει στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας υπόψη πρόταση του Δήμου Πλατανιά με αίτημα να τεθούν υπό την αιγίδα του όλες οι δράσεις για προλήψεις τροχαίων». 

Ο  δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης δήλωσε: «Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και οποιοσδήποτε συνάνθρωπος μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά του».  

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που δέσανε τον πόνο τους» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας « και βρίσκουν το κουράγιο να δίνουν με ιδέες, με πράξεις, με ενέργειες τις κατευθύνσεις το πώς πρέπει να κινούμαστε όλοι εμείς, απλοί πολίτες και θεσμικοί. Να βρίσκουμε δηλαδή τον δρόμο να καθοδηγούμε κυρίως τους νέους μας και μέσα από ιδανικά και αξίες να πορεύονται στη ζωή τους προκειμένου να αποφεύγουν τις κακοτοπιές αυτές που δυστυχώς συχνά συμβαίνουν στην Κρήτη μας κάτω από το χάλια οδικό δίκτυο το οποίο έχουμε μ’ έναν ΒΟΑΚ ο οποίος έχει καταντήσει βόας και τρώει τα παιδιά του να μπορέσουμε όλοι εμείς να λειτουργήσουμε μέσα σε κλίμα σύνεσης και συνεργασίας για να οδηγήσουμε κυρίως τη νέα γενιά μια γενιά η οποία προσπαθεί και αυτή μέσα από δύσκολους καιρούς να βρει τον βηματισμό της».    

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας σημείωσε ότι « το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων έχει ιδιαίτερη σημασία και αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος αγκαλιάζει αυτό το ζήτημα και επίσης πρέπει  να υπολογίζουμε  ότι εδώ στην Κρήτη έχουμε ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα είμαστε δυστυχώς από αυτούς που έχουν τα περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους κι έτσι δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε να βελτιώσουμε την οδηγική μας συμπεριφορά να οδηγούμε λιγότερο εγωιστικά και περισσότερο προσεκτικά, να μην μιλάμε στα κινητά τηλέφωνα, να μην αποσπάμε την προσοχή μας να αφοσιωνόμαστε στο οδήγημα  και να βελτιώσουμε τους δρόμους μας».    

_DSC7727wtmk _DSC7730wtmk

_DSC7738wtmk _DSC7751wtmk _DSC7756wtmk

Untitled-1

_DSC7761wtmk_DSC7776wtmk_DSC7782wtmk_DSC7789wtmk_DSC7791wtmk_DSC7793wtmk_DSC7796wtmk_DSC7798wtmk_DSC7799wtmk_DSC7801wtmk_DSC7802wtmk_DSC7804wtmk_DSC7807wtmk_DSC7811wtmk_DSC7814wtmk
_DSC7819wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com