Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι εργασίες νοικοκυρέματος στην δυτική Τάφρο

Άποψη του 2ου δημοτικού σχολείου από ψηλά

Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου που στέγαζε το νηπιαγωγείο στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου Χανίων, παρά τις ενστάσεις που είχαν εκφράσει περίοικοι και εκπαιδευτικοί, ενώ συνεχίζονται με τις όποιες δυσκολίες άλλες εργασίες της δυτικής Τάφρου όπως και της θωράκισης περιμετρικά του προμαχώνα Αγίου Δημητρίου. 

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Χανίων, το κτίριο βρισκόταν στα ενετικά τείχη και δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε κριθεί ακατάλληλο. 

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκαν ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, υπογράμμισε υποστήριξε ότι “με την απομάκρυνση των κτισμάτων και την αποκατάσταση του χώρου αφενός εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των μαθητών από μία ενδεχόμενη κατάρρευση αλλά κυρίως εξωραΐζουμε και αναδεικνύουμε το τείχος και αυτή η προσπάθεια είναι ακόμα στην αρχή ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και η απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων επικείμενων σε δυτικό και ανατολικό ανάχωμα με σκοπό να αναδείξουμε τα τείχη, με σκοπό να αναδείξουμε τις οχυρώσεις και συνολικά να αναβαθμίσουμε όλα τα περιμετρικά σημεία της παλιάς πόλης”. 

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο ίδιος, πρόσθεσε: “για τα κατοικήσιμα κτίρια έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, η ενημέρωση των ανθρώπων που κατοικούν μέσα και ακολουθώντας όλη αυτήν τη διαδικασία σύντομα θα έχουμε την απομάκρυνση των κατοίκων στη μία περίπτωση και την τελική κατεδάφιση όλων αυτών των αυθαιρέτων που θα αναβαθμίσουν συνολικά το μέρος”. 

Για τα παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο απάντησε ότι “ δεν επηρεάζει σε τίποτα, γιατί τα τελευταία χρόνια τα συγκεκριμένα κτίρια δεν ήταν σε λειτουργία, δεν αλλάζει κάτι στους σχεδιασμούς, δεν επηρεάζει την κατανομή  των μαθητών και αυτό που νομίζω ότι κάνει  είναι ότι βελτιώνει την ασφάλεια  των μαθητών και κυρίως  δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε και να αποκαταστήσουμε φθορές, οι οποίες είχαν προκληθεί πάνω σε ενετικά τείχη”, για να καταλήξει αναφερόμενος στις εργασίες του προμαχώνα τονίζοντας ότι “αυτές συνεχίζονται με κάποιες δυσκολίες και λόγω του Covid”. 

Από μεριάς του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ξανθουδάκης διευκρίνησε ότι με ΦΕΚ οριοθέτησης των αρχαιολογικών ζωνών Α και Β, τα συγκεκριμένα κτίρια δεν διατηρούνται στην αρχαιολογική ζώνη οπότε δεν μπορούσε να εκδοθεί άδεια επισκευής τους.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  


Οι εργασίες στον προμαχώνα Αγίου Δημητρίου
Η δυτική Τάφρος όπου αρχίζουν τα όρια της Νέας Χώρας
Ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την αποχώρηση του από το δημοτικό σχολείο
KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com