Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αναγκαίες απαλλοτριώσεις στο Δήμο Χανίων


Οι ενέργειες ή διαδικασίες κατά τις οποίες η πολιτεία όπως και η αυτοδιοίκηση με σκοπό δημόσιας ωφέλειας προβαίνουν, χωρίς την συγκατάθεσή των ιδιοκτητών γης ή κτιρίων, σε αναγκαστικές ή ρυμοτομικές κατασχέσεις πάντοτε όμως με την καταβολή πλήρους αποζημίωσης, λέγονται απαλλοτριώσεις. 

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί  π.χ.  ένα σχολείο ή μία εκκλησία, ενώ η ρυμοτομική απαλλοτρίωση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια ενός ευρύτερου πολεοδομικού σχεδιασμού ώστε π.χ. να αποκτήσει μία περιοχή σχέδιο πόλης ή ρυμοτομικό σχέδιο προς δημιουργία οικοδομικών τετραγώνων και διάνοιξη  δρόμων. .

Στην πόλη μας και γενικότερα στη δημοτική περιφέρεια του Δήμου Χανίων, μεταξύ πολλών περιπτώσεων που πρέπει να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες είναι και τα τμήματα των παρακάτω οδών και περιοχών τα οποία παραθέτουμε και αφορούν τις περιοχές Κουμπέ και Αγίου Ιωάννη. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Η οδός Ηλία Δεληγιαννάκη σε όλο της το μήκος αλλά ιδιαίτερα αυτό που έχει μονοδρομηθεί τυγχάνει είναι εξαιρετικά επικίνδυνο
Ο υπερυψωμένος αύλειος χώρος μιας παλιάς οικίας και μίας άλλης  εγκαταλελειμμένης παλαιάς 50 μέτρα παραπέρα επί της οδού Αλεξάνδρου Παναγούλη, πρέπει να κατεδαφιστούν αφού βεβαίως πραγματοποιηθούν οι απαλλοτριώσεις τους

Η ανατολική πλευρά της οδού Εμμανουήλ Αντωνιάδου πρέπει να διανοιχθεί για να εξυπηρετεί και τις ανάγκες των οχημάτων
Μια παλιά εγκαταλελειμμένη οικία στην οδό Μαυροπατέρων που είναι στενή και χωρίς πεζοδρόμηση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους
Και η παραλία στον Βλητέ Σούδας για αρκετά μέτρα πρέπει να διαμορφωθεί με απαλλοτρίωση μέρους του  χωραφιού που είχε παραχωρηθεί παλαιότερα δωρεάν για την κατασκευή του Συμμαχικού νεκροταφείου και παραμένει ελεύθερο…

2 σχόλια

  1. Φωκάς Κώστας

    Η παραλία του Βλητέ Σούδας, τα τελευταία χρόνια έχει αξιοποιηθεί και πράγματι αν εφαρμοστεί το σχέδιο πόλεως του Βλητέ και γίνει ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας από την έξοδο του Ποταμού Μορώνη έως και την Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού, σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της περιοχής, θα μπορεί να γίνει η διαδρομή που όλοι ονειρευόμαστε, με φωτισμό για την ασφάλεια μας, παγκάκια και καθιστικά για να ξεκουραζόμαστε, και θα αποτελέσει έναν όμορφο πόλο για μικρούς και μεγάλους!!!!!

    • Πολύ σωστά όλα αυτά αλλά για το πρόβλημα με το στένεμα της παραλίας εξαιτίας του χωραφιού που δυστυχώς έχει δοθεί δωρεάν κάποτε στο Συμμαχικό νεκροταφείο και δεν το χρειάζεται αφού ο χώρος είναι υπεραρκετός που κρατά… Σε αυτό θέλαμε την άποψη σας ως Σουδιανός που είσαστε.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com