Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Εκσυγχρονισμός με ανανέωση απορριμματοφόρων στο Δήμο Χανίων

Την παρουσίαση έξι νέων υπέρ σύγχρονων απορριμματοφόρων έκαναν στις 11 το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων (οδός Μελιδονίου), στη Χαλέπα, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Μιχαήλ Τσουπάκης με την Κατερίνα Κατσιαγάλη αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και τον Νίκο Βλαμάκη, υπεύθυνο του Τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων του Δήμου, τα οποία θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα στόλο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.  Α.Ε. 

Μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. ο κ. Τσουπάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Σήμερα παραλαμβάνουμε τα καινούργια απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” και είναι έξι στο σύνολο τους ενώ πρόκειται να έρθουν την άλλη εβδομάδα άλλα δύο. Τα απορριμματοφόρα σήμερα είναι έξι στον αριθμό εκ των οποίων τα τέσσερα ειναι 16 κυβικών και τα δύο των έξι κυβικών, ενώ τα δύο ακόμα που πρόκειται να έρθουν θα είναι των δώδεκα κυβικων. Τα νέα οχήματα είναι για εκσυγχρονισμό του στόλου των απορριμματοφόρων καθαριότητας του Δήμου Χανίων για καλύτερη αποκομιδή και έχουμε στόχο μέχρι το τέλος της θητείας μας να αντικαταστήσουμε αν όχι όλα, τα περισσότερα και πάνω σε  αυτό το πλάνο είναι η παραλαβή των σημερινών έξι υπέρ σύγχρονων οχημάτων…”.

Αναλυτικά στοιχεία για τα νέα απορριμματοφόρα έδωσε στη δημοσιότητα η κα Κατερίνα Κατσιαγάλη επισημαίνοντας ότι “ για τα τέσσερα οχήματα χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στις επτακόσιες χιλιάδες ευρώ περίπου, ενώ για τα δύο μικρότερα των έξι κυβικών ο προϋπολογισμός είναι στα διακόσια χιλιάδες ευρώ περίπου και  για τα δύο που πρόκειται να υποδεχθούμε εντός του Μαρτίου με δώδεκα κυβικά χωρητικότητας ο προϋπολογισμός τους είναι στις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ περίπου”. 

Η ίδια συνεχίζοντας τόνισε πως “αντίστοιχα έχουμε ολοκληρώσει την παραλαβή 1.300 περίπου πλαστικών  κάδων καθαριότητας διαφόρων χωρητικοτήτων ενώ αναμένουμε και άλλους 850 μεταλλικούς κάδους. Η αντικατάσταση των οποίων ήδη έχει αρχίσει σε όλη την έκταση του Δήμου Χανίων” για να καταλήξει λέγοντας πως “ μέσα στο πρόγραμμα ολοκληρώνονται άμεσα και διαγωνιστικές διαδικασίες για προμήθεια και άλλων αιτημάτων  όπως ένα όχημα πλύσης κάδων, δύο ανατρεπόμενων φορτηγών και ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων  αποκατάστασης ασφάλτου και επισκευής δρόμων”. 

Από μεριάς του ο κ. Νικος Βλαμάκης ως υπεύθυνος συντήρησης οχημάτων του Δήμου υπογράμμισε: “Τα νέα απορριμματοφόρα είναι τελευταίας τεχνολογίας, αντιρρυπαντικά με όλα τα συστήματα ασφαλείας και είναι από Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Ελλάδα”    

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Μιχαήλ Τσουπάκης αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com