Τετάρτη , 21 Φεβ 2024

Αυτοκινητοπομπή εκατοντάδων φιλόζωων σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για την κακοποίηση ζώων (Και βίντεο)

Με αφορμή την πρόσφατη εγκληματική ενέργεια σε βάρος δύο σκυλιών στα Κεραμειά, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από τοπικούς φιλοζωικούς συλλόγους  μηχανοκίνητη  διαμαρτυρία στα Χανιά.

Εκατοντάδες ήταν οι Έλληνες και ξένοι πολίτες που συμμετείχαν, με επικεφαλής την εμπνεύστρια της διαμαρτυρίας Λήδας Σηφοδασκαλάκη, έχοντας την υποστήριξη και την παρουσία της προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας, Νατάσας Μπομπολάκη.    

 Αφετηρία είχε οριστεί η πλατεία του λιμανιού της Σούδας και ώρα εκκίνησης στις 11 το πρωί, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου η πομπή των περίπου εκατό οχημάτων και αρκετών δικύκλων ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι με προπομπό δικυκλιστές της αστυνομικής ομάδος Δίας αλλά και άλλους αστυνομικούς που ρύθμιζαν την κυκλοφορία εξυπηρετώντας τους φιλόζωους χωρίς να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα στις διασταυρώσεις και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων. Η πομπή μετά από αρκετή ώρα τερμάτισε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου μια πενταμελής επιτροπή συζήτησε με την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τα προβλήματα για τις κακοποιήσεις και τις δολοφονίες ζώων, απαιτώντας να βρεθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι της πρόσφατης αποτρόπαιας εγκληματικής ενέργειας της δολοφονίας των δύο σκύλων στα Κεραμειά. 

Η κα Λήδα Σηφοδασκαλάκη

Για την συγκεκριμένη διαμαρτυρία δήλωσε στα “Χανιώτικα .νέα” και στο ¨Επαρχιακό φως” η διοργανώτρια της Λήδα Σηφοδασκαλάκη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Η ομάδα μας στο Facebook “Όχι στις φόλες – όχι στην κακοποίηση ζώων – ενεργοί πολίτες”, διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με αφορμή τον ανατριχιαστικά βάναυσο θάνατο των δύο σκυλιών στα Κεραμειά Χανίων από άγνωστο ή άγνωστους δράστες που μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί. Με σεβασμό στα μέτρα προφύλαξης και απαγόρευσης συναθροίσεων διοργανώσαμε σήμερα την αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας με σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης την πλατεία του λιμανιού της Σούδας ώστε να μην υπάρξει καμία παραβίαση των κανόνων για τις συναθροίσεις”. 

Η ίδια συνεχίζοντας τόνισε ότι “θέλουμε να βρεθούν οι δολοφόνοι, θέλουμε ν αισθανόμαστε ασφαλείς με τα ζώα μας στα σπίτια μας, στις γειτονιές μας, στην πόλη μας, στη χώρα μας. Θέλουμε όλα τα περιστατικά κακοποίησης ζώων να αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα από την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη, καθώς η κακοποίηση των ζώων είναι ο προθάλαμος της βίας προς αδύναμους ανθρώπους. Θέλουμε να επιβάλλονται ποινές σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος για την κακοποίηση και θανάτωση τους με φόλες”, κατέληξε η κα Σηφοδασκαλάκη ευχαριστώντας την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, τους φιλοζωικούς συλλόγους και τον κόσμο που συμμετείχε ή που εξέφρασε την υποστήριξη του στον αγώνα.   

Η κα Νατάσα Μπομπολάκη

Από μεριάς της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η πρόεδρος κα Νατάσα Μπομπολάκη τόνισε: “ Σήμερα η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στα Χανιά. Είμαστε η φωνή χιλιάδων αγανακτισμένων φιλόζωων πολιτών που απαιτούμε να μπει ένα στοπ στην κακοποίηση  των ζώων. Θέλουμε σαν πολίτες να ζούμε ειρηνικά, χωρίς βία και κυρίως χωρίς βία να ζουν τα αδύναμα πλάσματα όπως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα ζώα. Έχουμε δύο απαιτήσεις, η μία προς την Ελληνική Αστυνομία για να ανακαλυφθούν οι ένοχοι και η άλλη προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους εκπροσώπους της στα Χανιά, ζητώντας όταν ανακαλυφθεί ή ανακαλυφθούν οι στυγεροί δολοφόνοι της δολοφονίας των δύο κουταβιών στα Κεραμειά και είμαστε σίγουροι πως θα ανακαλυφθούν,  να επιβληθεί η μεγαλύτερη των ποινών χωρίς αναστολή  και ο άνθρωπος αυτός ή οι άνθρωποι αυτοί,  να εκτίσουν την ποινή τους στη φυλακή. Φτάνει πια, δεν μπορούμε άλλη βία στη χώρα μας. Η συμμετοχή είναι πολυπληθέστατη γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και σε λίγο ξεκινάμε την πορεία με την συμμετοχή εκατό περίπου αυτοκινήτων και πολλών μοτοσικλετών. Η αυτοκινητοπομπή θα φτάσει στα Χανιά όπου θα διέλθει από κεντρικούς δρόμους της πόλης έχοντας την συνεισφορά της Αστυνομίας με την ομάδα Δίας ως προπομπό και πολλούς ακόμα αστυνομικούς σε διάφορα κομβικά σημεία προς εξυπηρέτηση μας και αποφυγή κάποιου τροχαίου ατυχήματος. Με παλμό, συνθήματα, μαύρες κορδέλες και αφίσες στα αυτοκίνητα θα δώσουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση…”. 

Η κα Σίλκε Βρόμπελ 

Η υπεύθυνη του φιλοζωικού συλλόγου “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” Σίλκε Βρόμπελ επεσήμανε ότι “ αυτό που έγινε στα Κεραμειά είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ να διανοηθώ πως ένα ολόκληρο χωριό θα καλύψει τον  δράστη ή τους δράστες. Με την παρουσία μας στα Χανιά εδώ και 33 χρόνια έχουμε προσφέρει εθελοντικά  μεγάλες υπηρεσίες σώζοντας και φιλοξενώντας εκατοντάδες αδέσποτα ζώα. Κάνουμε ότι μπορούμε αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες…”.   

Η κα Άρια Αθανασάκη

Εκ μέρους του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων “ Η Προστασία των ζώων”, Άρια Αθανασάκη, υπογράμμισε: “Είμαστε εδώ, και με ξένους φιλόζωους που ζουν στη χώρα μας, με την ομάδα – Όχι στις φόλες – όχι στην κακοποίηση ζώων – ενεργοί πολίτες – αλλά και άλλες συλλογικότητες της πόλης μας για να καταγγείλουμε το επαίσχυντο αυτό γεγονός της δολοφονίας με άγριο και σαδιστικό τρόπο των δύο κουταβιών στα Κεραμειά Χανίων. Απαιτούμε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσους αγώνες που έχουν δοθεί από το φιλοζωικό κίνημα, να φτάνουμε πάλι μέσα από τέτοιες πράξεις στο σημείο μηδέν. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες που ντροπιάζουν την Κρήτη αλλά και συλλήβδην το ανθρώπινο είδος…”. 

Ο κ. Σταύρος Δατσέρης 

Ενδεικτικά παραθέτουμε και μία δήλωση από τον συμμετέχοντα στη διαμαρτυρία Σταύρο Δατσέρη, που μας είπε: “ Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Ειλικρινά, θλίβομαι  που κάποιοι  το… παίζουν παλικάρια μέσα στα άμοιρα ανυπεράσπιστα πλάσματα και μακάρι να βρεθούν όλοι αυτοί που έχουν διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα”. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com