Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΩ ΚΙΣΑΜΟΥ – Οι καταρράκτες του Μάκρωνα και το τρίτοξο γεφύρι της Καμάρας

 

Πέρασαν δύο χρόνια από την προηγούμενη μετάβαση μας στην ιστορική γειτονιά Μάκρωνα του Βουλγάρω της Δημοτικής Περιφέρειας του Δήμου Κισάμου, αναδεικνύοντας τους δύο “κρυμμένους” από την πλούσια βλάστηση της περιοχής καταρράκτες, οι οποίοι παρέμεναν άγνωστοι ακόμα και για αρκετούς κατοίκους του χωριού, κυρίως όμως, τη νέα γενιά εξαιτίας του ότι η πρόσβασή τους δεν ήταν εύκολη.. 

Παράλληλα  με την νέα μας μετάβαση στους δύο καταρράκτες, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει και ένα τρίτοξο παλιό γεφύρι σε μια άλλη γειτονιά του χωριού, την Καμάρα, το οποίο επισκεφθήκαμε αμέσως μετά.   

Ξεναγός και πάλι στην περιοχή ο Βαγγέλης Ψαράκης ο οποίος μαζί με τον συγχωριανό του Μανώλη Κουτσουρέλη και την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής πέτυχαν να νοικοκυρευτεί ο ένας εκ των δύο καταρρακτών και να είναι προσβάσιμος σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες του χωριού. Κι ενώ ο συγκεκριμένος καταρράκτης που είναι μόλις 150 μέτρα από τη γειτονιά του Μάκρωνα έγινε προσβάσιμος δεν είχε την ίδια τύχη ο επόμενος του οποίου η προσβαση είναι επικίνδυνη. Και οι δύο βέβαια μαζί και το εγκαταλελειμμένο ιστορικό γεφύρι, θέλουν αρκετή δουλειά για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. 

Η Καμάρα τώρα όπως και ο Μάκρωνας μαζί με άλλες γειτονιές συναποτελούν το πανέμορφο Βουλγάρω, ένα  άλλοτε μεγάλο χωριό σε πληθυσμό το οποίο παρά τις αντιξοότητες που μαστίζουν την ενδοχώρα, εξακολουθεί να παραμένει με πολλές οικογένειες και να είναι πλούσιο σε παραγωγή εξαιρετικού ελαιολάδου. 

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την μετάβαση μας το πρωί του Σαββάτου, ενώ σύντομα πλάνα βιντεοσκόπησης θα παρακολουθήσετε παρακάτω. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος        

Πανοραμική άποψη από ψηλά με το κέντρο του χωριού 
Στιγμιότυπα από την μετάβαση μας στον πρώτο καταρράκτη που είναι προσβάσιμος έχοντας ξεναγό τον Βαγγέλη Ψαράκη
Η οικογένεια των ξένων επισκεπτών που συναντήσαμε καθ οδόν για τον δεύτερο καταρράκτη ήταν ενθουσιασμένοι με την φυσική ομορφιά της περιοχής πλην όμως η πρόσβαση σε αυτόν τον καταρράκτη χρειάζεται μεγάλη προσοχή. 
Στιγμιότυπα από το ιστορικό τρίτοξο γεφύρι Ενετικής περιόδου στην Καμάρα μήκους 80 μέτρων άντεξε στο πέρασμα των αιώνων. Παραμένει δυστυχώς σε εγκατάλειψη, ενώ αποτελεί αρχιτεκτονικό στολίδι.  Στη γειτονιά αυτή κι ένα παλιό αρχοντικό αντιστέκεται στον φθοροποιό χρόνο… 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com