Ανακοίνωση

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ – Πλήθος κόσμου τίμησε εργαζόμενους και εθελοντές του Αννουσακείου Ιδρύματος

Untitled-2

Με κατάμεστη την αίθουσα ομιλιών του Πολυτελέστατου Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018 η προγραμματισθείσα τιμητική εκδήλωση από τον Εθελοντικό Σύνδεσμο “Φίλοι του Αννουσακείου Ιδρύματος Κισάμου” για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές συνεργάτες του με θέμα: «H Αγάπη ως Μέσο Υπέρβασης του Πόνου».

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελής Κατάκης, υπογράμμισε τα εξής: «Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να τιμήσουμε όλο το προσωπικό του Αννουσάκειου Ιδρύματος το οποίο εξυπηρετεί με ψυχή τόσα άτομα και απόψε  πραγματοποιούμε αυτή την τιμητική εκδήλωση , ενώ παράλληλα θα τιμηθούν με πλακέτες και με λόγια ψυχής και άνθρωποι που προσφέρουν έξω από το Ίδρυμα εργαζόμενοι αλλού, όπως για παράδειγμα στο Νοσοκομείο Χανίων, την διεύθυνση Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας καθώς και στα Κέντρα Υγείας Καντάνου και Σελίνου. Ο Σύνδεσμος μας έχει φτιάξει και μια ιστοσελίδα για να μπορούν όσοι θέλουν να πληροφορούνται για τις δράσεις μας και τι γίνεται εντός του Ιδρύματος. Το Αννουσάκειο Ίδρυμα συμπεριλαμβάνεται σ’ ένα από τα πρότυπα Ιδρύματα της χώρας μας και είναι τιμή για την Ιερά Μητρόπολη, για όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που το στηρίζουν».    

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Γραμματέας του συνδέσμου “Φίλοι του Αννουσακείου Ιδρύματος Κισάμου” κα Αγγελική Περδικάκη, καλωσορίζοντας τον κόσμο και κάνοντας σύντομη αναφορά στην δεκάχρονη λειτουργία του, τονίζοντας την πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος στον πάσχοντα συνάνθρωπο, με κεντρικό μήνυμα “Η αγάπη ως μέσο υπέρβασης του πόνου”.

Αμέσως μετά απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελής Κατάκης, η κα Παναγιώτα Φαλδαμή ως δωρήτρια που αναμόρφωσε την πτέρυγα νοσηλείας ατόμων που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ και συναφείς ασθένειες, η κα Θεανώ Πατακάκη εκπροσωπώντας τους συγγενείς των ενοίκων και νοσηλευομένων,  η κοινωνική λειτουργός  κα Μαρία Βαϊδάκη εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, ο διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, , και ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχιος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο φυσίατρος κ. Ιωάννης Γκέκας που είπε: «Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποδοθεί τιμή σε κάθε εργαζόμενο χωριστά και σε όλους συνολικά στα πλαίσια αναγνώρισης των επιτευγμάτων ενός μακροχρόνιου έργου με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της λειτουργίας πολλών και διαφορετικών συστημάτων φροντίδας. Πρόκειται για συστήματα που λειτουργούν βάσει των τελευταίων προτύπων προδιαγραφών και κοινωνικών αντιλήψεων για τον τομέα της περίθαλψης περνώντας με τον τρόπο αυτό από το γηροκομείο στο θεραπευτήριο και ιδρύοντας εξ αρχής ένα σύγχρονο σχέδιο αποθεραπείας και αποκατάστασης ως αποτελεσματικότερες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας».

Ο ίδιος στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την τιμή που του έκαναν να είναι ομιλητής, επεσήμανε ότι «το Αννουσάκειο Ίδρυμα οργανώνει ένα πολυποίκιλο δίκτυο υπηρεσιών υγείας, περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας στους τομείς της κλειστής και της ανοικτής περίθαλψης με δομές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπέρ των αναγκών των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. Αποσκοπεί στην κάλυψη πολυποίκιλων κοινωνικών αναγκών με μία οριστική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης από το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και με την χρήση σύγχρονου ιατρικού και φυσικοθεραπευτικού εξοπλισμού. Το Κέντρο αποκατάστασης αποθεραπείας κλειστής  νοσηλείας “Ο Άγιος Σπυρίδων” είναι μία εξειδικευμένη και σύγχρονη μορφή περίθαλψης στον τομέα της αποκατάστασης. Σκοπός του Κέντρου είναι η προετοιμασία των ασθενών ώστε να αποκτήσουν το δυνατό μεγαλύτερη αυτονομία και ανεξαρτησία με στόχο την επανένταξη και επαναφορά τους στους προηγούμενους ρυθμούς διαβίωσης ή σε ένα νέο καινούργιο πλαίσιο». 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος             

 

P1030757

P1030748

Οι τιμητικές πλακέτες

P1030775

 Η γραμματέας του Συνδέσμου κα Αγγελική Περδικάκη παρουσίασε την εκδήλωση η οποία όταν έφτασε προς το τέλος, τόνισε: ” Κλείνοντας την αποψινή εκδήλωση, θέλω να αναφερθώ στην πνευματική παρακαταθήκη του αοίδημου μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου. “Πρέπει να αγαπούμε τους γερόντους, τους ανθρώπους εκείνους που δούλεψαν πολύ. Τους ανθρώπους εκείνους που αποχαιρετούν τη ζωή και χρειάζονται ένα ζεστό καλημέρα, μία φροντίδα, πολύ αγάπη και στοργή. Ευχή και παρακαταθήκη μου είναι, αυτοί που θα εργαστούν και στο μέλλον σε αυτό το Ίδρυμα, να έχουν την ευλογία της αρχιεροσύνης μου και τη χάρη του Χριστού”.   

P1030781

Παναγιώτα Φαλδαμή, δωρήτρια: «Το Αννουσάκειο μεταμορφώθηκε από ένα απλό γηροκομείο σε ένα σοβαρό ιατρικό Κέντρο…»

  

P1030783

Η κα Θεανώ Πατακάκη κατά τον χαιρετισμό της επεσήμανε: “Στον χώρο του Αννουσακείου ζει ο πατέρας μου εδώ και 3 χρόνια και επιθυμώ να εκφράσω  βαθιές ευχαριστίες για τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτό. Είναι άξιοι επαίνων, συγχαρητηρίων και θαυμασμού για το έργο που προσφέρουν αλλά κυρίως για τον τρόπο που το προσφέρουν προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε ανθρώπου. Ένα έργο πραγματικά δύσκολο, προσφέροντας φροντίδα και περίθαλψη που είναι αδύνατον να προσφερθεί στο πλαίσιο ενός σπιτιού…”. 

P1030786

 Μαρία Βαϊδάκη: « Εκ μέρους όλων των εργαζομένων του Αννουσακείου Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, με βαθύτατη συγκίνηση, ετούτη την ώρα του απολογισμού ενός πολυσχιδούς κοινωνικού έργου, θέλουμε να εκφράσουμε πρώτιστα, την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας, προς τον Εθελοντικό Σύνδεσμο “Φίλοι του Αννουσακείου Ιδρύματος Κισάμου” ως αφανείς πρωταγωνιστές, σε μία καθημερινή επίπονη διαδικασία περίθαλψης και φροντίδας του πάσχοντα συνανθρώπου μας. Ταυτόχρονα όμως είναι εξίσου σημαντικό για εμάς, η παρουσία τόσων αξιόλογων και διακεκριμένων ανθρώπων, εξέχουσες προσωπικότητες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, από πολλούς και διαφορετικούς τομείς, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των εθελοντών με αγάπη και ευγενική διάθεση και σήμερα παρευρίσκονται σε τούτη την αυνάθροιση, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους προς το έργο μας». Η ίδια συνεχίζοντας επεσήμανε ότι « μία τέτοια συνάθροιση, έχει ένα βαθύτερο νόημα κοινωνικής αλληλεγγύης, με υπέρτατο μήνυμα, ότι σήμερα μέσα από τα πρόσωπα και τους φορείς, τιμούμε το απόσταγμα μίας συλλογικής προσπάθειας 50 χρόνων κοινωνικής προσφοράς, εκεί που η αγάπη, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση του κάθε ανθρώπινου πόνου λειτουργεί ως μία μη φαρμακευτική μέθοδο θεραπείας…». 

P1030832

Κωνσταντίνος Ζορμπάς, διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης: “Ο οραματιστής και ιδρυτής του σημαντικού αυτού Ιδρύματος, μακαριστός Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος, έβλεπε πολύ μακριά και γνώριζε ότι στις ημέρες μας και στις ημέρες που έρχονται ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος και η αγάπη όλο και θα λιγοστεύει.Έτσι, και όλη η προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, του π. Αντωνίου Αρετάκη και όλων των φίλων αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο αυτό και να γίνει, όπως επεσήμανε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας “ανθρώπινος”, ένα Ίδρυμα με ανθρώπινο πρόσωπο. 

Απόψε δεν είμαστε εδώ ούτε για να διασκεδάσουμε τον πόνο μας, ούτε και να παίξουμε με τον πόνο των άλλων. Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα όταν αουσιάζει η αγάπη. Και η σημερινή βραδιά έρχεται να μας θυμίσει ότι το μόνο φάρμακο για τον πόνο είναι η ΑΓΑΠΗ”. 

P1030839

Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης σημείωσε: « Η αποψινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική και γι’ αυτό είμαστε κι εμείς όλοι εδώ για να πούμε το  μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που προσφέρουν τόσα χρόνια κι ευχόμαστε να υπάρχει αυτή η διάθεση για προσφορά τόσο από τον εκάστοτε μητροπολίτη, τον διευθυντή, τους εργαζομένους αλλά και από όλο τον κόσμο να προσφέρει προς τον πάσχοντα άνθρωπο». 

P1030773

Ο φυσίατρος και κεντρικός ομιλητής κ. Ιωάννης Γκέκας

P1030790

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση με τις τιμητικές απονομές στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ομιλιών του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου

P1300119.MP4_snapshot_00.03

Η πρώτη τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο στον διοικητικό διευθυντή του Ιδρύματος πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Αρετάκη, ενώ στον χαιρετισμό του που είχε προηγηθεί έγινε μια εκτενής αναφορά της προσφοράς του Ιδρύματος με μνεία στον εμπνευστή, πρωτεργάτη, αείμνηστο προκάτοχό του Ειρηναίο Γαλανάκη, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και εθελοντές καθώς και στον ακούραστο λευίτη π. Αρετάκη, επισημαίνοντας στην αρχή της ομιλίας του τα εξής: “ Όταν ήρθε και με βρήκε στο γραφείο ο κ. Κατάκης να μου πει γι’ αυτή την σημερινή ημέρα ε σκέφτηκα ποιο είναι  το πνεύμα και ποιο το κίνητρο και θεωρώ πραγματικά  ότι όντως δεν είναι μια εκδήλωση που έχει σχέση με την ικανοποίηση κάποιας έτσι φιλοδοξίας ή ματαιοδοξίας μιας προβολής προσώπων, αλλά είναι κάτι πολύ βαθύτερο γι’ αυτό είπα ότι χρειάζεται να γίνει κι ευχαρίστησα τον κ. Κατάκη γι αυτή την σκέψη και την πρωτοβουλία”. 

P1030795 P1030796 P1030799 P1030802

P1030805 P1030807 P1030815 P1030816 P1030820

P1030743

Ο κ. Παντελής Κατάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου “Φίλοι του Αννουσακείου Ιδρύματος Κισάμου” έκανε τις απονομές ανά τομείς στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, ενώ κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. του εθελοντικού Συνδέσμου “Οι φίλοι του Αννουσακείου Ιδρύματος Κισάμου”, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και τιμάτε με την παρουσία σας την αποψινή σημαντική εκδήλωση τιμής και ευχαριστιών για τους εργαζόμενους και εθελοντές συνεργάτες του Αννουσάκειου Ιδρύματος…».

 
 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com