Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ : Λαμπρή υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

 
Εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανοί  από το Σέλινο, την Κίσαμο και άλλα μέρη άρχισαν σήμερα το πρωί να συγκεντρώνονται στον χώρο υποδοχής, όπου είχε στηθεί η αψίδα για να καλωσορίσουν και να ευλογηθούν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ εκατοντάδες ήταν και στην αρχή του Καστελίου, μαζί με τους καβαλάρηδες του Συλλόγου της Κισάμου, οι οποίοι αποτέλεσαν τον… προπομπό του Οικουμενικού Πατριάρχη μέχρι το κέντρο της κωμόπολης.  

Το «παρών» έδωσαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές με αγήματα, μουσική στρατιωτική μπάντα καθώς επίσης και την μπάντα του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε στα «Χ.Ν.» τα εξής:  “Η ιστορική Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου με βαθιά τιμή σεβασμό και πολύ αγάπη υποδέχεται σήμερα τον Πατριάρχη του Γένους, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ευαρεστούμενος  την πρόσκλησή μας έρχεται να εγκαινιάσει το «Τσατσαρωνάκειο»  πολυδύναμο Πολύκεντρο της Μητροπολεώς μας, που θα καλύψει ανάγκες της νεότητας του τόπου και της περιοχής μας και ελπίζουμε ότι αυτός ο χώρος θα λειτουργήσει  ως μία κυψέλη πολιτισμού για τα δρώμενα και τα γενόμενα της ευρύτερης περιοχής. Θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μία ακόμα φορά τη βαθιά ευγνωμοσύνη, αφοσίωση και ευχαριστίες στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη, ο οποίος ευαρεστήθηκε να ανταποκριθεί  στην  πρόσκλησή μας για την ιστορική αυτή επίσκεψή του και επίσης στην οικογένεια των μεγάλων ευεργετών και δωρητών, την οικογένεια Νικολάου Τσατσαρωνάκη στη μνήμη Μαρίας και Γεωργίου Τσατσαρωνάκη, που αφιέρωσαν το πολυδύναμο αυτό Πολύκεντρο, το οποίο ελπίζουμε να λειτουργήσει ως ένας τόπος πνευματικής αναψυχής για τους ανθρώπους του τόπου και της περιοχής”.

Εκ μέρους της οικογένειας Τσατσαρωνάκη, η Ελένη Νικολάου Τσατσαρωνάκη, μετά τη σύντομη προσφώνηση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, του προσέφερε  αναμνηστικό δώρο, επισημαίνοντας τα εξής: “Παναγιώτατε, η παρουσία σας εδώ, η είσοδός σας πρώτος σε όλους τους χώρους του Πολύκεντρου το ευλογεί και το καθαγιάζει . Στην οικογένειά μας δίνει άπλετη χαρά και συγκίνηση. Παρακαλούμε δεχθείτε από την οικογένειά μας ένα συμβολικό δώρο, στο οποίο σε χαραγμένο κρύσταλλο το χελιδόνι τρέφεται από τη μητέρα του, όπως εμείς τρεφόμαστε πνευματικά από τη Μητέρα Εκκλησία και τον ηγέτη της, που τόσο μας τιμά σήμερα”.

Ο δήμαρχος Κισάμου Γεώργιος Μυλωνάκης κατά την ομιλία του τόνισε: “Ο Δήμος Κισάμου ανοίγει σήμερα τις πύλες του και την αγκαλιά του. Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς, βαθύτατου σεβασμού και αγαλλίασης . Η παρουσία σας σήμερα εδώ στην Κίσαμο αποτελεί ύψιστη ευλογία και τιμή για τον τόπο μας. Μεταφέρατε ζωογόνο αέρα, δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον παρά την οξύτατη κρίση που δεχόμαστε”.

 

 

 

 

 
 Επαρχιακό φως, το πρώτο μας συλλεκτικό λεύκωμα.

https://eparxiakofos.gr/%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%89/

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com