Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Επιτέλους άρχισε η μεταστέγαση των κρατουμένων στις νέες φυλακές…

 
Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση πολλών ετών άρχισε σήμερα το πρωί η μεταφορά των πρώτων κρατουμένων από το ακατάλληλο εδώ και χρόνια κατάστημα κράτησης μέσα στα Χανιά στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αγιάς Χανίων. Για την μεταφορά αυτή, μας δήλωσε ο αντιπρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Γεώργιος Κονταξάκης, τα εξής: “Το στοίχημα  κερδήθηκε με τις συνεχείς πιέσεις συνδικαλιστών, κρατουμένων, εργαζομένων και φυσικά των Μ.Μ.Ε., έχοντας κυρίαρχο ρόλο τα «Χ.Ν.» και το «Επαρχιακό φως» με επανειλημμένες δημοσιεύσεις ολοσέλιδων και όχι μόνο ρεπορτάζ. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιζόταν αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με στοιβαγμένους τόσους ανθρώπους σ’ ένα χώρο που μελετήθηκε για πολύ μικρότερο αριθμό κρατουμένων. Το κατάστημα κράτησης είχε καταντήσει από χρόνια  αποθήκη. Αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να έχουμε και Ευρωπαϊκά πρότυπα παντού. Η ολοκλήρωση της μεταφοράς των κρατουμένων θα έχει τελειώσει αργά το βράδυ ενώ η μεταστέγαση της φυλακής θα κρατήσει μια εβδομάδα…”.

Το ακατάλληλο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Χανίων επί των οδών Γιαμπουδάκη και Δημακοπούλου

Ο κ. Γεώργιος Κονταξάκης από φωτογραφία αρχείου.

 

Εξωτερικές όψεις των νέων σύγχρονων φυλακών στην Αγιά Χανίων.

 

Εδώ θα διαβάσετε περισσότερα: 

 

 

 Ώρα 18.00′

 

Το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των κρατουμένων από το κατάστημα κράτησης στα Χανιά. Το μέλλον, τώρα, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει πρωτίστως να προβληματίσει την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του μεγαλύτερου Ιερού Ναού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου που είναι παράπλευρα. Μπορεί, όμως, ο χώρος αυτός με κατάλληλη διαμόρφωση να είναι πολλαπλών χρήσεων.

 

Χανιώτικα νέα

 

Η πρώτη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Κρήτης.

 http://www.haniotika-nea.gr

Και ραδιόφωνο εδώ: http://blog.haniotika-nea.gr/podcast/  

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» άλλαξαν. Για το δημοσιογραφικό τμήμα είναι το  [email protected]

Και για διαφημίσεις – αγγελίες – κοινωνικά το  [email protected]

…………………………………………………………………………………………………………………………

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com