Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024

Με λαμπρότητα εορτάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο προστάτης της Άγιος Αρτέμιος

Κάθε χρόνο η 20η του μηνός Οκτωβρίου όπου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου έχει καθιερωθεί μετά το 1984 να εορτάζεται ο Άγιος Αρτέμιος από την Ελληνική Αστυνομία η οποία προέκυψε με την ενοποίηση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων. 

Στα Χανιά στις 11 το πρωί της Παρασκευής προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. 

Το παρών έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Γεώργιος Λυμπινάκης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων  Γεώργιος Μαστραντωνάκης, πολλοί  αξιωματικοί, υπαξιωματικοί αστυφύλακες, πολιτικό προσωπικό εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων και του Συνδέσμου Αποστράτων αστυνομικών Νομού Χανίων καθώς και φίλοι της Αστυνομίας με αρκετούς άλλους προσκυνητές. Το παρών επίσης έδωσαν εκπρόσωποι Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών, Στρατιωτικών Αρχών και λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. ά. 

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου ανέγνωσε ο υπαστυνόμος Β’ Κωνσταντίνος – Αντώνιος Ανδρεόπουλος  τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “ Η 20η Οκτωβρίου συνιστά, αναμφίβολα, μια ιδιαίτερη και εξόχως σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Είναι μια ημέρα υψηλού συμβολισμού, στο εννοιολογικό υπόβαθρο της οποίας συνυπάρχουν αρχές, αξίες και ιδανικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν το Σώμα και αναδεικνύουν το σκοπό που υπηρετεί. Οι ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά ανέδειξαν τον Προστάτη Άγιο του Σώματος, η Μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα, ως αμετάβλητο στο χρόνο, πρότυπο συνέπειας, ήθους και ευθύνης, ως πηγή άντλησης θάρρους, πυγμής και δύναμης. Συνεπώς, ο ταυτόχρονος αυτός εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά προδήλως δικαιολογημένη επιλογή. Η διαχρονικά σημαντική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο ως προς τη Χώρα, όσο και ως προς το κοινωνικό γίγνεσθαι, αναγνωρίζεται από την Πολιτεία με τη θεσμοθέτηση της 20ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα της Αστυνομίας». 

Συνεχίζοντας την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο κ. Ανδρεόπουλος επεσήμανε: “Καίτοι σήμερα ημέρα γιορτής και χαράς, δεν λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος, υπερασπίζοντας το σύνολο των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, με πίστη στον όρκο τους και σε όλο το φάσμα των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτόν. Ποτέ δεν τους ξεχνάμε, και είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να τους φυλάμε στη μνήμη μας. Η θυσία τους είναι η απόδειξη που σφραγίζει την ηθική ποιότητα του ρόλου εκάστου αστυνομικού μέσα στο υφιστάμενο πλέγμα των αρμοδιοτήτων που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού Κράτους δικαίου…”. 

Μετά το πέρας της τελετής προσφέρθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού κέρασμα από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.   .

Γιάννης Η. Κάκανος 

Υπαστυνόμος Β’ Κωνσταντίνος – Αντώνιος Ανδρεόπουλος

Και στα “Χανιώτικα νέα” το ρεπορτάζ του Αγίου Αρτεμίου…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com