Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Μια γνωριμία συν επωνυμίας που εξελίχθηκε σε φιλία…

Μια ανέλπιστη γνωριμία με το ίδιο ονοματεπώνυμο εξελίχθηκε σε πολύχρονη φιλία η οποία διανύει το 21ο έτος. Αφορά τον γράφοντα και την οικογένειά του με τον συν επώνυμο από τις Σέρρες, Γιάννη Κάκανο.

Ήταν καλοκαίρι του 2002 όταν ο Γιάννης Κυριάκου Κάκανος μαθηματικός από τις Σέρρες παραθέριζε με την αρραβωνιαστικιά Βαγγελιώ Καλαγασίδη στο χωριό καταγωγής της, Βολιώνες του Ρεθύμνου. 

Ο γράφων Γιάννης Ηλία Κάκανος έχοντας αποστρατευθεί τον προηγούμενο χρόνο από την ΕΛ.ΑΣ., αρθρογραφούσε ως συνεργάτης αρκετών τοπικών εφημερίδων του νομού και της Κρήτης γενικότερα. σε πολιτιστικά κυρίως θέματα. 

Ένα πρωινό. σε καφενείο του χωριού Βολιώνες διαβάζοντας ο συν επώνυμος μου Γιάννης Κ. Κάκανος μια τοπική εφημερίδα, έμεινε έκπληκτος αντικρίζοντας ένα ρεπορτάζ υπογραφόμενο από μένα και ρώτησε τον καφετζή για να πληροφορηθεί περισσότερα. Αυτό το δημοσίευμα υπήρξε το έναυσμα που τον έκανε να με αναζητήσει στα Χανιά. 

Από τότε μέχρι και σήμερα διατηρούμε αυτή την φιλία, η οποία τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από μια καλή συγγένεια. Εκείνος από τις Σέρρες κι εγώ από τα Χανιά. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ανταλλάξει επισκέψεις γνωρίζοντας κι εγώ τις Σέρρες και το νομό τους έχοντας μάλιστα προβάλλει στα “Χανιώτικα νέα” αρκετά αφιερώματα από τα όμορφα μέρη τους. 

Από χθες το πρωί ο Γιάννης Κάκανος από τις Σέρρες, μαζί με την προσφιλή του οικογένεια, τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους μαζί μ’ ένα συγγενικό τους πρόσωπο βρέθηκαν στο Ρέθυμνο προς εκπλήρωση μιας ευχάριστης κοινωνικής υποχρέωσης. 

Και φυσικά βρήκαν τον χρόνο να μας επισκεφτούν στα Χανιά και να περπατήσουμε στο Παλιό λιμάνι μετά από γεύμα στην ταβέρνα του “Αποστόλη”.   

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com