Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Συνεστίαση Ροταριανών με βραβεύσεις δημοσίων υπαλλήλων

 

???????????????????????????????

Χαρακτήρα πανηγυρικής συνεστίασης είχε η προχθεσινή βραδιά που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων  στο Κέντρο “Ζυγός” στον Κάτω Δαράτσο βραβεύοντας υπαλλήλους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης “Κρήτη Ι”, ενώ παράλληλα εορτάσθηκε η ημέρα των ερωτευμένων.

Κατά την διάρκεια της συνεστίασης μίλησε ο Dr Χρήστος Σάββας ψυχολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων και ερευνητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: “Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην επόμενη γενεά” επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: « η ομιλία αφορά την μετάβαση μικρών επιχειρήσεων ή μεγάλων επιχειρήσεων από τη μία γενεά στην άλλη δηλαδή με ποιον τρόπο εφόσον έχουμε μια επιχείρηση να περάσει στα παιδιά μας  με στόχο να ωφεληθούν και αυτά και φυσικά και η επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις είναι οργανισμοί οι οποίοι ψάχνουν να βρουν κάποια ισορροπία. Όταν υπάρχει μια αλλαγή ιδιαίτερα σημαντική χάνουν αυτή την ισορροπία. Επομένως πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα, να προετοιμάσουμε τον χώρο για να μπορούν τα παιδιά μας να μπουν μέσα στην επιχείρηση. Αν και θα μιλήσω πολύ λίγο αυτά τα θέματα ξεκινούν από την αρχή δηλαδή την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει πάνω στην ευθύνη. Γνωρίζουν τα παιδιά μας αυτή την ευθύνη, γνωρίζουν αυτή την αμφίδρομη σχέση της ευθύνης; Εφόσον γνωρίζουν θα πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα και να πούμε ποιοι είναι οι στόχοι μας, οι οικογενειακοί στόχοι. Οι οικογενειακοί στόχοι έχουν περάσει μέσα στην επιχείρηση ή άλλους στόχους έχει η επιχείρηση και άλλους η οικογένεια; Τα παιδιά μας έχουν τους στόχους που θα βοηθήσουν την επιχείρηση; Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα έχουμε απαντήσει από πριν προκειμένου τα παιδιά μας να μπουν μέσα στην επιχείρηση και πραγματικά να συνδράμουν και πραγματικά να αναπτυχθεί η επιχείρηση αλλιώτικα θα δούμε φαινόμενα όπως έχουμε δει πολλά παρόμοια με το που μπουν τα παιδιά να κλείνουν οι επιχειρήσεις μετά από λίγο καιρό. Γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις; Οι επιχειρήσεις κλείνουν γιατί δεν έχουν γίνει αυτές οι σημαντικές διεργασίες από πριν προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μπουν στην επιχείρηση. Θεωρούμε ότι ξέρουν, θεωρούμε ότι αυτά τα πράγματα είναι απλά, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι απλά και πάνω σε αυτά χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά. Αυτό είναι και ο βασικός στόχος της ομιλίας».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Αφραταίος πρόεδρος του Ροταριανού Όμιλου Χαλκίδας υπογραμμίζοντας ότι « στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας είχαμε οργανώσει μια ανάλογη εκδήλωση σαν την σημερινή σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ευβοίας σαν μια προσφορά του Ροταριανού Όμιλου στους επαγγελματίες της περιοχής. Ο Ροταριανός Όμιλος κατά κανόνα και κατά μεγάλο μέρος απαρτίζεται από επαγγελματίες και υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα προβλήματα που έχουν και υπάρχει επιθυμία και βούληση εκ μέρους μας να συνδράμουμε στα πλαίσια που μπορούμε στους επαγγελματίες και στην προσπάθεια που κάνουν και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ήταν η πρώτη μας εκδήλωση με το αντικείμενο αυτό και τώρα είναι η δεύτερη εδώ στα Χανιά ενώ στοχεύουμε να το κάνουμε και σε άλλους Ομίλους σε όλη την Ελλάδα…».

“Θα βραβεύσουμε 17 από τους 170 παράγοντες του Γενικού Καταστήματος Κράτησης «Κρήτη 1», τον διοικητή κ. Γεώργιο Κονταξάκη, τον υποδιοικητή, τους εξωτερικούς φρουρούς, την εσωτερική φρουρά, την κοινωνική λειτουργό και την Τεχνική Υπηρεσία” δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Χανίων κ. Δελάκης για να καταλήξει επισημαίνοντας ότι « θεωρήσαμε λογικό να βραβεύσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται και μας προσφέρουν ασφάλεια σε εμάς και στο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε βραβεύσει επανειλημμένα κατά καιρούς πάρα πολλούς”.

DSC09795wtmk

???????????????????????????????

???????????????????????????????

 Χανιώτικα νέα Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 σελίδα 10

10-20150307 Ροταριανός όμιλος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com