Τετάρτη , 28 Φεβ 2024

Εορταστική εκδήλωση με βραβεύσεις νέων φοιτητών στην ΟΑΚ

 

Με την παρουσία και την ευλογία του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης η βράβευση των νέων φοιτητών και φοιτητριών που κατάγονται από τον Δήμο Πλατανιά και εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας το σχολικό έτος 2013-14.

Η εορταστική τελετή συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης παρουσία των φοιτητών, πολλών γονέων και συγγενών τους όπως επίσης αρκετού κόσμου, πρώην και νυν  αυτοδιοικητικών  καθώς και πολλών εκπαιδευτικών.

Το «παρών»  έδωσαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, οι βουλευτές Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης και Μανούσος Βολουδάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, οι διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ποντικάκης και Μανούσος Μαραγκάκης κ. ά.

Η εκδήλωση άρχισε με την  κοπή της βασιλόπιτας από τον μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος,  στο χαιρετισμό του επεσήμανε την άριστη συνεργασία του Δήμου Πλατανιά με την τοπική Εκκλησία και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) και απηύθυνε λόγους ελπίδας και ενότητας προς τους τοπικούς άρχοντες. Παράλληλα, σκιαγράφησε τις δυσκολίες που περνά ο τόπος μας μέσα στις οποίες καλούνται οι επιτυχόντες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να ενδυναμώσουν τη γνώση που είναι δύναμη. Επίσης, σημείωσε ότι αν κάποιος δεν κατάφερε να εισαχθεί σε κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένος, αφού υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Τέλος, ευχαρίστησε όσους συνέλαβαν στην επιτυχία των νέων φοιτητών αρχίζοντας από τους γονείς, τους συλλόγους, τους καθηγητές καθώς και τους υπεύθυνους των  διοικητικών μονάδων.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος  Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης   Ο.Α.Κ. καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος για το 2015 υπογραμμίζοντας ότι «γίνεται με την συνδιοργάνωση του Δήμου Πλατανιά», ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τη σημασία και τους συμβολισμούς που κρύβει η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας καταλήγοντας: «Το μαχαίρι της βασιλόπιτας είναι, ίσως, το μόνο μαχαίρι που ενώνει (δημιουργεί μοιρασιά και κοινό τραπέζι), αντί να χωρίζει τους ανθρώπους. Και η καλύτερη χειρολαβή του είναι η αγάπη. Τί θα αξίζει μια χρονιά που δεν θα υπάρχει έγνοια για το έλλειμμά μας σε αγάπη, σε ενότητα, και σε δημιουργικότητα; Πρέπει να μείνουμε κι αυτή τη χρονιά ενωμένοι ως κοινωνία, να μην δώσουμε τόπο στις ακραίες αντιπαλότητες και στο σαράκι της διχόνοιας. Για το καλό του τόπου μας, της Κρήτης μας, της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου».

Σε σημαντικά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Να έχουμε στελεχωμένες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, να μπορούμε να έχουμε σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που έχουμε και συνεχίζουμε και φυσικά να έχουμε τα Κέντρα δια Βίου Μάθησης τα οποία είναι εξαπλωμένα σε όλο το Δήμο. Είμαστε κοντά στα σχολεία μας με συνεχείς παρεμβάσεις στα κτίρια τους και ενίσχυση στον εξοπλισμό τους. Συστήσαμε νέα σχολική μονάδα το εσπερινό ΕΠΑΛ».

Ο ίδιος συνέχισε εκφράζοντας τα παράπονά του για το Υπουργείο Παιδείας καθώς δεν ανταποκρίθηκε σε πρόταση για εγχειρίδιο διδασκαλίας της τοπικής Ιστορίας επισημαίνοντας ότι «έχω να κάνω κι ένα παράπονο προς την Πολιτεία ότι στην πρόταση που στείλαμε για διδασκαλία της τοπικής Ιστορίας – μια εμπεριστατωμένη πρόταση του Δήμου – περιμέναμε ότι το Υπουργείο θα μας επιβράβευε. Δεν μας επιβράβευσε, όμως, μας είπε το ανάποδο ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα εγχειρίδιο για την τοπική Ιστορία διότι είναι καλύτερα οι μαθητές να τη διδάσκονται βιωματικά …».

 Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την όμορφη ζεστή εορταστική εσπερίδα. 

image0002

image0001

image0003

image0157

image0156

???????????????????????????????

image0184

image0005

image0159

image0164

image0191

???????????????????????????????

image0190

???????????????????????????????

image0185

image0187

image0183

image0004

???????????????????????????????

image0192

image0193

image0194

image0195

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΦΩΣ 

Το ρεπορτάζ αυτό και όποιο άλλο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας μπορούμε να το συμπεριλάβουμε σε κάποιο από τα συλλεκτικά μας τεύχη και τον τρέχοντα μήνα θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας τεύχος για το 2015 στις 18 Ιανουαρίου. Αν ο Δήμος, η ΟΑΚ ή άλλος Φορέας επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά στα έξοδα του χαρτιού για συμπεριληφθεί το ρεπορτάζ στο τεύχος μας το οποίο διανέμεται δωρεάν σε δέκα χιλιάδες τεύχη σε όλο τον Νομό, παρακαλούμε να μας ενημερώσει εγκαίρως. 

KAKANOS_AYTOKOLLHTA

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com