Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Αναγκαία η αξιοποίηση των χώρων στις πρώην φυλακές Χανίων και στο πάρκο παράπλευρα του σχολείου

 

Οι εγκαταλελειμμένες πλέον μέσα στα Χανιά, πρώην επανορθωτικές φυλακές, αφού έπαψαν να λειτουργούν λόγω της μετεγκατάστασης τους πρέπει να αξιοποιηθούν ως προς τον χώρο που καταλαμβάνουν ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις ανάγκες της περιοχής.

Για την αξιοποίηση του κτηρίου των πρώην φυλακών καθώς επίσης και του χώρου που καταλαμβάνουν ακούσθηκαν πολλά, αλλά τίποτα δεν έγινε. Να σημειωθεί ότι νοτιοανατολικά των πρώην φυλακών που λειτούργησαν επίσημα το 1935 για να εξυπηρετήσουν 65 κρατούμενους θεμελιώθηκε δύο δεκαετίες περίπου αργότερα ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου δίχως να προβλεφθούν οι ανάγκες του μέλλοντος. Ως εκ τούτου, η όποια αξιοποίηση του χώρου ή αναμόρφωση με άλλη λειτουργία του κτηρίου των πρώην φυλακών, πρέπει να προβλεφτεί και διάνοιξη δρόμου για συνέχεια της οδού Πυθαγόρα που αρχίζει από την πλατεία Ελευθερίας ή Δικαστηρίων για να ενωθεί με την οδό Ηγουμένου Γαβριήλ, διασχίζοντας δυτικά τον περικαλλή μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Λίγο πιο κάτω από τις πρώην φυλακές, βόρεια των Δημοτικών Σχολείων 8ου και 20ου, επί της οδού Γιαμπουδάκη, μιας εκ των τριών πλευρών ενός μεγάλου πευκόφυτου χώρου που κατά το παρελθόν υπήρχαν παιδικές χαρές, σήμερα υπάρχουν μόνο παγκάκια. Ο χώρος αυτός πρέπει να αλλάξει μορφή και να γεμίζει ξανά από παιδιά, γονείς και ηλικιωμένους.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com