Ανακοίνωση

Συνάντηση των οικογενειών Τζιγκουνάκη στο Τζιτζιφέ

SONY DSC 

Μια ωραία απογευματινή μερακλοπαρέα, με μακρινούς και κοντινούς συγγενείς απ’ όλη την Ελλάδα  καθώς και πολλούς καλούς φίλους τους, πραγματοποιήθηκε  χθες σε ταβέρνα στο πανέμορφο χωριό Τζιτζιφέ, που είναι και οι ρίζες αυτής της μεγάλης και διάσπαρτης οικογένειας Τζιγκουνάκη.

“Η φετινή συγκέντρωση είναι η δεύτερη κατά σειρά που γίνεται με την πρώτη πέρυσι στον Στύλο και όχι εδώ που είναι οι ρίζες μας, από σεβασμό σε πένθος που είχε το χωριό”, μας είπε από την ομάδα πρωτοβουλίας η Ρόζα Τζιγκουνάκη, επισημαίνοντας ακόμα ό,τι “υπάρχουν μαζί μας σήμερα άνθρωποι που δεν τους είχα δει ποτέ στη ζωή μου και είναι συγγενείς και μάλιστα ξαδέρφια. Είναι πολύ ωραίο να συναντιόμαστε με συγγενείς και μάλιστα στον τόπο της καταγωγής μας, εδώ στον ιστορικό και όμορφο Τζιτζιφέ ”.

Ένα άλλο μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας, ο Παύλος Τζιγκουνάκης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τζιτζιφέ, τόνισε: « Ξεκινήσαμε τη διαδικασία προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε όσο μπορούμε την οικογένεια, να γνωριστούμε, να μάθουμε τις ρίζες μας επειδή από εδώ ξεκίνησε η οικογένεια των Τζιγκουνάκηδων και η πρώτη αναφορά γίνεται επί Νικηφόρου Φωκά το 960 για την ύπαρξη του χωριού και η πρώτη απογραφή που έγινε το 1458 αναφέρεται μέσα η οικογένειά μας στις τέσσερις οικογένειες του χωριού που ήταν, οι Τζιγκουνάκηδες, οι Τσουρουπάκηδες, οι Γαβαλάδες και οι Μπενμαρίδες. Μαζευτήκαμε γύρω στα 150 άτομα και περιμένουμε και άλλους. Η συμμετοχή είναι εντυπωσιακή, έχουν έρθει συγγενείς μας από όλη την Κρήτη και από διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας. Στον χώρο που βρισκόμαστε είναι και η βρύση που έχει πολύ μεγάλη ιστορική σημασία καθόσον είχαν γίνει πολλές  συνελεύσεις για την απελευθέρωση της επαρχίας και κατ’ επέκταση και της Κρήτης. Το νερό  έρχεται από τα Λευκά Όρη και μπαίνει στη δεξαμενή που είναι κτισμένη το 1871”.

Στον χώρο της εκδήλωσης είχε στηθεί ένας χάρτης με το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας με δημιουργό τον Κωνσταντίνο Τζιγκουνάκη που μας είπε: “Πρόκειται για το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε γενιές πριν και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο στόχος και ο σκοπός είναι σε κάθε συνάντηση να μπορούμε να προσθέτουμε νέα μέλη στα ήδη υπάρχοντα, να εμπλουτίζομαι το δέντρο και να γίνεται ολοένα και καλύτερο. Και από την άλλη πλευρά τα δύο δέντρα, γιατί εδώ όλος ο κόσμος που παρευρίσκεται δεν ανήκει σε ένα δέντρο, είναι διαφορετικά δέντρα 3-4 και θέλουμε να δούμε αν έχουν κοινά σημεία και που ακριβώς ταυτίζονται. Έχω έρθει από την Αθήνα και είμαι εκπαιδευτικός”.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Στιγμιότυπα από τον χώρο της συγκέντρωσης στην ταβέρνα κάτω από τον ίσκιο  του χιλιόχρονου πλατάνου

Χανιώτικα νέα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 σελίδα 20

20-20130819

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com