Παρασκευή , 31 Μαρ 2023

Περί αναφορών και ερωτήσεων στη Βουλή

ÊÔÉÑÉÏ ÂÏÕËÇÓ

 

Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών, αλλά δίνεται η δυνατότητα και σε πολίτες, μεμονωμένα ή συλλογικά ν’ απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή με αναφορές τους.

Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει εγγράφως εντός 25 ημερών στην αναφορά την οποία έχει υιοθετήσει βουλευτής.

Ερωτήσεις τώρα μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς οι βουλευτές για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση. Οι ερωτήσεις αυτές αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν και σε αυτή την περίπτωση ν’ απαντούν εγγράφως στους βουλευτές εντός 25 ημερών.

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κύριε Υπουργέ,

Με την Υπουργική Απόφαση ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλου της 1ης Ιουλίου 2013 περί μεταθέσεων που αφορά τα Συμβούλια Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνονται Αξιωματικοί όλων των κατηγοριών, Ανθυπασπιστές, Μόνιμοι Εθελοντές, Υπαξιωματικοί, Εθελοντές Μακράς θητείας (ΕΜΘ) και τους μονιμοποιηθέντες Επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν καταστρατηγηθεί ορισμένα άρθρα με συνέπεια να γίνουν αρκετές παράνομες μεταθέσεις όπως η συγκεκριμένη που αφορά την Υπαξιωματικό  ΕΠ.ΟΠ Λοχία (ΥΓ) Περβολιανάκη Αργυρώ του Γεωργίου, Βοηθό Ακτινολογικού Εργαστηρίου με  Α.Μ. 932611 που υπηρετούσε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα. Μαζί με την Αργυρώ Περβολιανάκη μετατέθηκαν από την ίδια Υπηρεσία και δύο νοσηλεύτριες εκ των οποίων η μια παραιτήθηκε έχοντας κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, ενώ η άλλη αποδέχτηκε την μετάθεση.

Η Αργυρώ Περβολιανάκη του Γεωργίου είναι μητέρα με ανήλικο παιδί 18 μηνών και σύζυγο εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Κάνοντας χρήση των ένδικων μέσων που ο νόμος της δίνει το δικαίωμα προσέφυγε αρχές Σεπτεμβρίου 2014 με αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προσβάλλοντας την με αριθμό  Φ.411.4/29/792555 Σ.2398  από 26 Ιουνίου 2014 μετάθεση της από το  Γενικό Επιτελείο Στρατού Διεύθυνση Υγειονομικου/1ο Γραφείο. 

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή, όμως, σε δύο από τα τρία στάδια που χωρίζεται η υπόθεση αυτή της παράνομης μετάθεσης, αφού σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του πρώην Υπουργού ΥΕΘΑ η εν λόγω υπαξιωματικός και μητέρα ανήλικου βρέφους είχε το δικαίωμα επιστρέφοντας στη  Υπηρεσία της το Ν.Ν. Κρήτης να παραμείνει 5 χρόνια,  έχασε άδικα από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τα δύο από τα τρία μέρη της περίπτωσής της, με αποτέλεσμα ν’ αναχωρήσει στη νέα Υπηρεσία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και να ζητήσει άδεια επιστρέφοντας στην οικογένειά της. 

Σας ρωτάμε ως αρμόδιο Υπουργό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

  1. Τι μέτρα πρόκειται να πάρετε ούτως ώστε να μην συνεχιστούν οι μεταθέσεις που αντιβαίνουν στην προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση και
  2. Τι πρόκειται να κάνετε για να δικαιωθεί η αδίκως ταλαιπωρημένη Υπαξιωματικός και μητέρα Αργυρώ Γεωργίου Περβολιανάκη;

                                                                           Χανιά  18 Μαρτίου 2015

Ο αναφέρων

Γιάννης Κάκανος

Πολιτευτής, δημοσιογράφος μέλος της ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε.

 

 https://eparxiakofos.gr/politiki-tou-20ou-eona-katantisan-ti-chora-se-afto-to-chali/  

https://eparxiakofos.gr/peri-erotiseon-ke-eperotiseon/  

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com