Τρίτη , 27 Φεβ 2024

Οι “Γεύσεις Κρήτης” ξανάσμιξαν δάσκαλο και μαθητή μετά από 50 χρόνια

Αναμνήσεις με σχολική φωτογραφία. Ο δάσκαλος κ. Ανδρεαδάκης με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Δεξιά πάνω είναι ο Ευτύχης Γδοντάκης 

Με αφορμή την διαδικτυακή εκπομπή “Γεύσεις Κρήτης” των “Χανιώτικων νέων” στο  επεισόδιο που προβλήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου με νοικοκυρά την κυρία Ευτυχία Μπουλταδάκη στα Νέα Ρούματα, συναντήθηκαν ξανά μετά από 50 χρόνια ένας δάσκαλος με τον μαθητή του στο Ηράκλειο.

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ευτύχης Γδοντάκης με καταγωγή από τα Νέα Ρούματα που ήταν ο συνδετικός κρίκος για να συμμετάσχει στην εκπομπή “Γεύσεις Κρήτης” η συγχωριανή του η κυρία Ευτυχία και που ο ίδιος συμμετείχε στο επεισόδιο, λίγες ημέρες μετά που προβλήθηκε η εκπομπή, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα έκπληξη που τον γέμισε χαρά.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο παλιός του δάσκαλος στο χωριό ο κ. Νικόλαος Ανδρεαδάκης που του είπε: “ Αγαπητέ μου μαθητή, είμαι πολύ συγκινημένος γιατί παρακολουθώντας μια ωραία εκπομπή μαγειρικής στα Νέα Ρούματα, είδα την άξια Ευτυχία που μαγείρεψε και ήσουν κι εσύ στην παρέα. Συγκινήθηκα τόσο πολύ και αμέσως επικοινώνησα μαζί της, μιλήσαμε και ζήτησα το τηλέφωνο σου. Μένω στο Ηράκλειο και θέλω να συναντηθούμε”. 

Η επικοινωνία αυτή μου έδωσε μεγάλη χαρά και δώσαμε ραντεβού στην πλατεία με τα λιονταράκια γιατί στο Ηράκλειο βρίσκομαι τακτικά εξαιτίας του ότι μένουν τα παιδιά μας  Ο παλιός μου δάσκαλος ζήτησε επίσης να επικοινωνήσει μαζί σας και του έδωσα το τηλέφωνο. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που πρέπει να πω είναι ότι εδώ στο Ηράκλειο θέλουν πολλές γνωστές μας οικογένειες να συμμετέχουν στις “Γεύσεις Κρήτης”. Με το καλό να επεκταθεί η εκπομπή σε όλο το νησί”.  

Χθες το απόγευμα συγκινημένος ο κ. Ανδρεαδάκης μας είπε λίγα λόγια για τη συνάντηση αυτή: “Γεννήθηκα το 1947 στο Λιγόρτυνο Μονοφατσίου και το 1973 ως πρωτοδιόριστος δάσκαλος τοποθετήθηκα στο δημοτικό σχολείο της Ραμνής Αποκορώνου. Την επόμενη χρονιά το 1974 μέχρι και το 1977 ήμουν δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο στα Νέα Ρούματα. Η εκπομπή αυτή μ’ έκανε να νιώσω ιδιαίτερη χαρά που είδα μετά από μισό αιώνα τον παλιό μου μαθητή και άρχισα να τηλεφωνώ στο χωριό δίνοντας συγχαρητήρια στην κυρία Ευτυχία για την οποία πληροφορήθηκα από την εκπομπή σας ότι συνεχίζει σε αυτή την ηλικία τις σπουδές της. Χίλια μπράβο της και πολλά συγχαρητήρια και στα “Χανιώτικα νέα” και σε εσας κ. Κάκανε”.  

Γιάννης Η. Κάκανος 

Μαθητής και δάσκαλος μαζί μετά από 50 χρόνια
Συνάντηση μετά από 50 χρόνια. Ο κ. Ευτύχιος Γδοντάκης είναι αριστερά 

  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com