Κυριακή , 25 Σεπτέμβριος 2022
Ανακοίνωση

Οχλοκρατία κατάντησε η δημοκρατία, φτάνει!

sosth

Σε μια φωτισμένη δημοκρατία αντιμετωπίζονται όλες οι καταστάσεις με ψυχραιμία και λογική. Κι ενώ στη χώρα που… γεννήθηκε αυτό το σπουδαίο πολίτευμα, εδώ και πολλές δεκαετίες, πολίτες και πολιτικοί έπαψαν να το σέβονται.  Ξεφύγαμε από τα λογικά όρια της συνύπαρξης για μια ευνομούμενη πολιτεία.

Παρανομίες  με κάθε είδους αλισβερίσια στα πολιτικά γραφεία δίνουν και παίρνουν. Οι μικρές πολιτείες, κυρίως οι ορεινές, αυτά τα μικρά χωριά άδειασαν ενώ όσα απέμειναν αργοσβήνουν έχοντας μόνιμο πληθυσμό ελάχιστους ηλικιωμένους κατοίκους.

Οι πόλεις παραγέμισαν και η σπουδάζουσα νεολαία, αναζητά νέες πατρίδες. Η χώρα μας, δυστυχώς, κατάντησε ξέφραγο… αμπέλι με τόσες χιλιάδες απρόσκλητους πονεμένους και κυνηγημένους ανθρώπους από διάφορες συμφορές, εμφύλιους και άλλους  πολέμους. Μεταξύ αυτών, εκατοντάδες εγκληματίες. Αυτοί θα μας προστατέψουν; Αυτοί θα σεβαστούν τη χώρα μας; Αυτοί θα δουλέψουν παραγωγικά;

Στην εκκλησία, τώρα, όσο και αν στο σύνολο των κληρικών οι περισσότεροι αποτελούν τη δάδα της ελπίδας, συμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα να διαπιστώνουμε λανθασμένες πέρα για πέρα ενέργειες τους, όπως για παράδειγμα συνέβη πρόσφατα με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.  

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε ακόμα διάφορες “κριτικές”, όπου εκτός των επικροτήσεων υπάρχουν και πολλές άλλες που είναι ειρωνικές, υβριστικές και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις χυδαίες. Όσο λοιπόν, θα υπάρχει οχλοκρατία στη ζωή μας, η δημοκρατία θα παραμένει βαριά ασθενής στην… εντατική!

Γιάννης Η. Κάκανος     

Γιάννης Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com