Ανακοίνωση

Νέος διοικητής στην 5η Μεραρχία Κρητών ο ταξίαρχος Δημήτριος Κωτσιόπουλος (Και βίντεο)

 http://www.haniotika-nea.gr

 

SONY DSC

Παρουσία του επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού κ. Παραγιουδάκη, στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών, εκπροσώπων Φορέων και κλήρου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Στρατόπεδο “Στεφανάκη” στον Βλητέ της Σούδας τελετή παράδοσης – παραλαβής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού (V Μεραρχία Κρητών) με απερχόμενο τον μετατιθέμενο ταξίαρχο Νικόλαο Χιονή και παραλαμβάνοντα τον επίσης ταξίαρχο Δημήτριο Κωτσιόπουλο.

Ακολούθησε παρέλαση, ενώ στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς οι διοικητές των Σωμάτων, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός κ.ά.

ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ
Διαβάζοντας την Ημερήσια Διαταγή ο νέος διοικητής ταξίαρχος κ. Δημήτριος Κωτσιόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και αισθήματα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα, μετά από διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τη Διοίκηση της 5ης ΤΑΞ ΠΖ. Υποκλίνομαι με ευλάβεια και σεβασμό, μπροστά στις ένδοξες σημαίες της Ταξιαρχίας και των Μονάδων της. Αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι στους αγώνες για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Εθνική Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: «Εχοντας πλήρη επίγνωση της τιμής που μου γίνεται και βαθιά συναίσθηση των υποχρεώσεων και ευθυνών που επωμίζομαι, υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να ανταποκριθώ στο δύσκολο, αλλά ωραίο έργο που μου ανετέθη, στις προσδοκίες των προϊσταμένων μου και στις ιστορικές επιταγές του σχηματισμού μας. Η φιλοπατρία, η πειθαρχία, το στρατιωτικό πνεύμα, η καρτερία και οι άλλες ηθικές δυνάμεις και στρατιωτικές αρετές με τις οποίες είμαστε προικισμένοι ως Ελληνες, θα μας βοηθήσουν να συμβάλουμε στην αποτροπή, την απόκρουση και τη σκληρή τιμωρία οποιουδήποτε επιβουλέα, γνωρίζοντας ότι όπου χρειαστεί οι Κρητικοί, δείχνουν το ακατάβλητο θάρρος τους και το ακαταμάχητο πνεύμα που τους διακρίνει».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος μετατιθέμενος Διοικητής της Μονάδας ταξίαρχος κ. Νικόλαος Χιονής είπε: «Υστερα από απόφαση της ηγεσίας, παραδίδω σήμερα τη διοίκηση της Ταξιαρχίας λόγω τοποθέτησής μου στην 71 Α/Μ Ταξιαρχία Πεζικού.

Απερχόμενος, επιθυμώ κατ’ αρχήν να χαιρετήσω με σεβασμό τις πολεμικές σημαίες του σχηματισμού και των μονάδων του, υποκλινόμενος με τιμή σ’ ότι αυτές συμβολίζουν, αλλά και να αποτίσω φόρο τιμής στους αθάνατους αξιωματικούς και οπλίτες που έπεσαν στους αγώνες του ένδοξου αυτού σχηματισμού» και συνεχίζοντας τόνισε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που διοίκησα την 5η ΤΑΞ ΠΖ και θεωρώ το γεγονός αυτό σημαντικό κεφάλαιο της στρατιωτικής μου θητείας και όχι καριέρας. Στη νέα διοίκηση εύχομαι να επιτύχει ότι καλύτερο, να συνεχίσει την προσπάθεια για το καλύτερο και να τολμήσει το άγνωστο», ενώ λίγο αργότερα σε νέα προσφώνηση εντός της αιθούσης στον σύντομο χαιρετισμό του ξεκίνησε με τη μαντινάδα: «Εγώ μαζώνω στη ζωή, φίλους να ’χω κοντά μου, να σμίγουμε να φαίνονται, τα πλούτη τα δικά μου» για να συνεχίσει λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πριν από έναν χρόνο περίπου, 29 Μαρτίου παρέλαβα τη διοίκηση από τον υποστράτηγο Γεώργιο Στρατιδάκη και την παραδίδω στον φίλο και συμμαθητή ταξίαρχο Κωτσιόπουλο Δημήτριο».

Ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών είχε πρώτος τον λόγο, ο υποδιοικητής της Μονάδας συνταγματάρχης κ. Κυριακουλόπουλος που δώρισε τον επισείοντα, σημαιάκι που ανεμίζει στο αυτοκίνητο του ταξιάρχου, όταν πηγαίνει σε διάφορες εκδηλώσεις, στον απερχόμενο διοικητή, ενώ προσέφερε στη σύζυγο του νέου διοικητή μία ανθοδέσμη.

Ακολούθησε ο επιτελάρχης της μονάδας συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Ατσαλάκης, προσφέροντας στον απερχόμενο ένα άλμπουμ με τις δραστηριότητες της Ταξιαρχίας όσο ήταν διοικητής ο ίδιος. Από τον μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό δόθηκε στον απερχόμενο και στον παραλαμβάνοντα μία έκδοση ιστορική αναμνηστική.

Ο ανώτατος διοικητής φρουράς Χανίων και διοικητής του Ναυστάθμου αρχιπλοίαρχος κ. Χέλμης Δημοσθένης δώρισε στον απερχόμενο το έμβλημα του Ναυστάθμου.

Ο διοικητής της 115ης Π.Μ. σμήναρχος κ. Ιωάννης Κοντικούλης το έμβλημα της 115ης Π.Μ.
Εκ μέρους του διοικητού του Πεδίου Βολής ο σμήναρχος κ. Ιωάννης Κονταράκης τον θυρεό του Πεδίου Βολής.
Και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης δώρισε ένα αναμνηστικό δώρο στον απερχόμενο λέγοντας: «Μετά από 3 χρόνια στην αντιπεριφέρεια Χανίων είναι η πρώτη φορά που χαίρομαι, γιατί ένας διοικητής αντί ν’ αποστρατεύεται από τον Στρατό νέος ακόμα, συνεχίζει την πορεία του.

Στο διάστημα του ενός έτους μπορέσαμε και αναπτύξαμε μία πολύ καλή συνεργασία, η οποία δεν είχε σχέση μόνο με την στρατιωτική δομή της Μεραρχίας σας, αλλά και στις σχέσεις με τους πολίτες, τους δημότες μας που ήταν αξιοζήλευτη. Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και να σε δούμε στρατηγό». Ο ίδιος συνέχισε καλωσορίζοντας τον νέο διοικητή τονίζοντας ότι «πιστεύω ότι και η νέα διοίκηση με τον ταξίαρχο κ. Κωτσιόπουλο θα καταβάλλει τον ίδιο ζήλο στη συνεργασία που είχαμε».

Αντίστοιχα δώρα με σύντομες ευχές απηύθυναν ο πρώην διοικητής της μονάδας εν αποστρατεία αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Στρατιδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων ταξίαρχος κ. Αρτέμης Κουτσαφτάκης, εκ μέρους της Αμερικανικής ευκολίας ο διοικητής της, εκ μέρους της Ενωσης αποστράτων αξιωματικών Χανίων ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Μανούσος Πολέντας, εκ μέρους του Συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Νομού Χανίων ο κ. Μανιουδάκης Αθανάσιος κ.ά.
Ακολούθησε δεξίωση με προσφορά εδεσμάτων και ποτών.  

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

12-20140321

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com