Παρασκευή , 3 Φεβ 2023

Ένα απλό μεικτό εκλογικό σύστημα έχει ανάγκη η Ελλάδα


Η πολύχρονη αστυνομική μα και δημοσιογραφική μας διαδρομή αποτέλεσαν αφορμή για να σκεφτούμε μια καινοτόμο ιδέα ενός απλού δίκαιου εκλογικού συστήματος για τα κόμματα και το λαό, ώστε να εκλείψουν οι κομματικές διχόνοιες στις κοινωνίες. Κι ενώ η πρόταση στάλθηκε στη Βουλή, τα κόμματα και συζητήθηκε θετικά στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων του 2007, η νέα κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου δεν αλλάζει την εκλογική νομοθεσία.  Ένα προφανώς, ανάλογο σύστημα, είναι αυτό που εφαρμόζεται στη Γερμανία. 

Τι έχουμε προτείνει;

Την πολυσταυρία, την ψήφιση κόμματος και το δικαίωμα να ψηφίζονται και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές εκτός του συνδυασμού επιθυμίας κάθε ψηφοφόρου. Ακόμα, να υπάρχει και ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων υποψηφίων. Οι ανάγκες των καιρών και τα συμφέροντα της χώρας χρειάζονται καλές σκέψεις με καινοτόμο χαρακτήρα. Να μπορούμε να ρίχνουμε στην κάλπη δύο ή και τρία ψηφοδέλτια σ’ ένα φάκελο όπου: Το ένα ψηφοδέλτιο θα είναι για το κόμμα και τον υποψήφιο του βουλευτή ή βουλευτές που θέλουμε να τιμήσουμε. Στην περίπτωση αυτή, για να μην έχει ο ψηφοφόρος συνειδησιακά προβλήματα σε τυχόν ισοψηφία, να μπορεί να βάλει δύο σταυρούς στον ένα εκ των υποψηφίων της προτίμησης του, επαναλαμβάνουμε, στο ψηφοδέλτιο που θα έχει ψηφίσει και το κόμμα του. Προαιρετικά να μπορεί να ψηφίσει και άλλο ή άλλους υποψήφιους από άλλα κόμματα ή τον συνδυασμό των ανεξάρτητων, αφού με την πολυσταυρία θα έχει τέτοια δυνατότητα. Όσοι επιλέξουν να τιμήσουν ανεξάρτητους υποψήφιους θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ψηφίσει και κάποιο κόμμα. Τελειώνοντας, επισημαίνουμε ότι το πνεύμα της προτάσεως μας δεν αφορά μόνο τις βουλευτικές εκλογές, αλλά κάθε είδους εκλογές.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com