Ανακοίνωση

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Άρχισε σήμερα το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών


Εκ μέρους της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης  ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε., καταθέσαμε  την παρακάτω ευχητήρια επιστολή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών, που πραγματοποιείται από σήμερα στην αίθουσα των εκδηλώσεων  με το ονοματεπώνυμο του αείμνηστου πολιτικού των Χανίων Πολυχρόνη Πολυχρονίδη.

Προς το Δ.Σ. του Π.Σ.Κ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑ.Δ.Ε.  Μ.Μ.Ε. εύχεται καλή επιτυχία στο συνέδριο και ελπίζει ότι κάτι θετικό θα βγει από τους προβληματισμούς σας, αλλά και από τις σημαντικές αποφάσεις σας για την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζει όλο το Έθνος εσείς οι απόδημοι Κρήτες ας είστε αγγελιοφόροι θετικών μηνυμάτων αλλά και δημιουργίας.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Μοσκοβίτης

Ο Γεν. Γραμματέας Εμμανουήλ Χρυσός

………………

Ευχές και από το Επαρχιακό φως για καλή επιτυχία του Συνεδρίου και κάθε στόχου τους. Παραθέτουμε σημερινές φωτογραφίες από την έναρξη των εργασιών και αύριο η συνέχεια στα Χανιώτικα νέα www.haniotika-nea.gr

 

Χορευτική ομάδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

 

 

Αριστερά: Γεώργιος Δερμιτζάκης δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου: “ Σε εποχές κρίσιμες, σε εποχές οικονομικής αλλά και κρίσης αξιών το σημερινό συνέδριο θα μπορέσει να δώσει προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρητικό στοιχείο ανά τον κόσμο. Εύχομαι το συνέδριο να καταλήξει σε συμπεράσματα που θα ωφελήσουν και την Κρήτη και την ανθρωπότητα ολόκληρη”.

Σήφης Μιχελογιάννης πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων: “ Πιστεύω ότι οι κρητικοί στη σημερινή συγκυρία που υπάρχει πρέπει να έχουν οδηγούς τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Νίκο Καζαντζάκη. Το αιώνιο αντιστασιακό πνεύμα της Κρήτης ο Καζαντζάκης έλεγε ότι ο Κρητικός δεν υποχωρεί μπροστά στα προβλήματα, αγωνίζεται ηρωικά μέχρι να φτάσει στην λύση τους. Με τον Βενιζέλο και με τον Καζαντζάκη θα αποκτήσουμε σταθερότερα βήματα για το μέλλον”.

Δεξιά: Στέλιος Βανταράκης κοσμήτορας της Παγκρητίου  Ενώσεως και εκδότης των Παγκρητικών νέων: “ Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για όλες αυτές τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι απόδημοι Κρήτες. Συγχαρητήρια στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών”.

Δεξιά: Γεώργιος Μαριδάκης Πρόεδρος Παγκρητίου Ενώσεως: “ Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι ένα γεγονός από μόνο του. Εμείς είμαστε παρών εδώ για να ενισχύσουμε τις εργασίες του, βέβαια δεν είναι αναπτυξιακό αφορά μό0νο τον Πολιτισμό και την παράδοσή μας κι εμείς πιστεύουμε και σαν Παγκρήτιος Ένωσης ότι ο πολιτισμός και η παράδοση μας θα μας δώσουν την δύναμη που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας”.

Αριστερά: Αντώνιος Τσουρδαλάκης τέως πρόεδρος Κρητών της Παγκρήτιας Ένωσης της Μελβούρνης στην  Αυστραλία. “Είναι μεγάλη χαρά για εμάς τους απόδημους που βρισκόμαστε εδώ στα φιλόξενα και ιστορικά Χανιά όπου σήμερα οι απόδημοι Κρήτες σε μια μάζωξη των τριών ημερών, θα αναπτύξουν θέματα ενδιαφέροντος για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και προτάσεις για το καλό της Κρήτης”.


Αριστερά είναι ο Χανταμπάκης ή Χανταμπής Γεώργιος: “Κατάγομαι από τα Κεραμιά, είμαι συγγραφέας και χοροδιδάσκαλος. Ο τόπος μας έχει ανάγκη να τον προστατεύσουμε, ο τόπος, το νησί , χλωρίδα, πανίδα, χοροί, τραγούδια, παράδοση”.

Δεξιά. Σταύρος Σημαντήρης. “ Μένω στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά έρχομαι κάθε χρόνο και ήμουν από τα ιδρυτικά στελέχη της Παγκρητίου Ενώσεως Αμερικής. Το συγγραφικό έργο του φίλου μου του Γιώργο αξίζει και το υποστηρίζω”.

 Έκθεση με κεντήματα και παραδοσιακά υφαντά από κυρίες που επιμελώς μεριμνούν για την  εξάπλωση της παράδοσης, κοσμούν τον διάδρομο του Πνευματικού Κέντρου που διεξάγεται το Παγκρήτιο Συνέδριο Κρητών.

 

 

 

 Χανιώτικα νέα

Η πρώτη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Κρήτης.

 http://www.haniotika-nea.gr

Και ραδιόφωνο εδώ: http://blog.haniotika-nea.gr/podcast/ 

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» είναι. Για το δημοσιογραφικό τμήμα το  [email protected]

Και για διαφημίσεις – αγγελίες – κοινωνικά το  [email protected]

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com