Πέμπτη , 1 Ιούνιος 2023

Μικρά, μικρά και σοβαρά σχόλια από την πόλη και τα χωριά

KAKANOS_AYTOKOLLHTA

Γράφουν ο Γιάννης και ο Ηλίας Κάκανος, δημοσιογράφοι μέλη της ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε.  

 

Σταμάτησαν τα έργα ανάπλασης της Δυτικής Τάφρου

Για την παλιά λαϊκή γειτονιά που κτίστηκε μετά τη γερμανική κατοχή πάνω στα αναχώματα της δυτικής Τάφρου, αναφερθήκαμε αρχές Οκτωβρίου πέρυσι προβάλλοντας εικόνες από τον οργασμό των έργων που είχαν αρχίσει πριν πολλούς μήνες με σκοπό να αξιοποιηθεί αυτή η τουριστική περιοχή. 

Τα έργα εκτελούνται από το Δήμο Χανίων σε συνεργασία με  τις Υπηρεσίες: “Επιστημονική Ανάδειξη Οχυρώσεων  Κρήτης”,  “Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων” και  “Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων”. Για τις εργασίες αυτές ο πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, όταν ρωτήθηκε είχε πει μεταξύ άλλων ότι: «Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αστικές αναπλάσεις» του ΠΕΠ Κρήτης. Είναι αποτέλεσμα πολυετούς συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το Δήμο Χανίων. Αρχικά καθαιρέθηκαν τα αυθαίρετα κτίσματα που υπήρχαν από τα μεταπολεμικά χρόνια, αφού οι χρήστες του δημοτικού αυτού χώρου μεταφέρθηκαν σε νέες κατοικίες που κτίστηκαν για το σκοπό αυτό. Έμεινε μόνο ένα τμήμα από ένα νεότερο ιστορικό κτήριο το Νοσοκομείο των ρωσικών στρατευμάτων από τα τέλη του 19ου αιώνα, το οποίο τώρα αναστηλώνεται από το Δήμο…» ενώ για την ανάδειξη των οχυρώσεων των Χανιών θα πρέπει να συνεχιστεί στη νέα προγραμματική περίοδο και θα πρέπει να βρεθεί λύση μετά την κατάργηση του Γραφείου Τειχών στο τέλος του χρόνου, λόγω μνημονίου».

Κι ενώ τα έργα συνεχιζόταν στην παρούσα χρονιά, πριν από λίγες ημέρες διεκόπησαν οι εργασίες με αποτέλεσμα ν’ ανησυχούν πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες οι οποίοι ευελπιστούσαν ότι η πρόοδος αυτού του σημαντικού νοικοκυρέματος της πρώην λαϊκής γειτονιάς θα τελείωνε πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής σαιζόν προς όφελος όλων».

eparxiakofos_gr_0009

eparxiakofos_gr_0007

eparxiakofos_gr_0006

eparxiakofos_gr_0008

 Όψεις στην υπό διαμόρφωση παλιά λαϊκή γειτονιά

                                    

eparxiakofos_gr_0016

Να νοικοκυρευτεί η πεζοδρόμηση στην  οδό Γεωργιακάκηδων

Για όσους περπατούν στο πεζοδρόμιο της οδού Γεωργιακάκηδων ανατολικά της παρόχθιας κοίτης του ποταμού Κλαδισού θα συναντήσουν εκτός των άλλων εμποδίων και το σημείο αυτό που φωτογραφήσαμε με το ριζικό σύστημα του δέντρου να έχει προκαλέσει αυτή την  κατάσταση η οποία εγκυμονεί κινδύνους.

 

eparxiakofos_gr_0000

eparxiakofos_gr_0002

eparxiakofos_gr_0004

Περί πινακίδων του Κ.Ο.Κ.

Οι διάφορες πληροφοριακές και όχι μόνο πινακίδες του Κ.Ο.Κ.  πρέπει να είναι ευανάγνωστες, να στερεώνονται πολύ καλά με δυνατό σφίξιμο και με τους κοχλίες στήριξής τους σε σωστή θέση. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στις πινακίδες που φωτογραφίσαμε. Η πινακίδα  στον οδικό κόμβο για τους Αγίους Αποστόλους αφορούσε τη στερέωση της με κοχλίες που τοποθετήθηκαν ανάποδα και όπως προεξέχουν από την πρόσοψη της μπορεί να προκληθεί τραυματισμός σε κάποιον περαστικό… Η δεύτερη που βρίσκεται στο Μάλεμε έχει ξεσφίξει από τον ιστό πέφτοντας στο έδαφος και η τρίτη στην Καληδονία να έχει φθαρεί από τον χρόνο και τα μουντζαλώματα από παιδιά.    

eparxiakofos_gr_0005

Η γέφυρα για Ροδωπού

Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ότι βλάβη προκαλείται όπως για παράδειγμα είναι η γέφυρα αυτή, πρέπει να επισκευάζεται αμέσως προς χάρη του δημοσίου συμφέροντος και όχι να παραμένουν  οι ζημιές όπως αυτές που έχουν προκληθεί στις μπάρες της γέφυρας και στα προστατευτικά κάγκελα.

eparxiakofos_gr_0003

Το πρώην Καποδιστριακό Δημαρχείο του Δήμου Μηθύμνης

Νεόκτιστα κτήρια είναι πολλά από τα πρώην Καποδιστριακά Δημαρχεία όπως αυτό του Δήμου Μηθύμνης στον Δραπανιά το οποίο όπως και τα περισσότερα στη χώρα θα φθαρούν θυμίζοντας την αρχή του τέλους για τον αγροτικό κυρίως πληθυσμό..

 

eparxiakofos_gr_0015

eparxiakofos_gr_0013

eparxiakofos_gr_0014

Νοικοκυρέψετε τη νέα εθνική οδό…

Το κακό παράγινε με τα κλαδιά δέντρων και τις φυλλωσιές θάμνων σε πολλά σημεία κατά μήκος της νέας εθνικής οδού όπως για παράδειγμα δείχνουν οι φωτογραφίες που τραβήξαμε στο ύψος της Νέας Κυδωνίας. Σε ορισμένα σημεία τα πεσμένα φυλλώματα φτάνουν τα τέσσερα μέτρα.

 KAKANOS_AYTOKOLLHTA

 

 

 

 

 

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com