Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Με χειροκροτήματα η υποδοχή του ανθρωπιστή υπεραθλητή Κώστα Βαρουχάκη στην Κίσαμο

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην ιστορική πλατεία Τζανακάκη στο Καστέλι του Δήμου Κισάμου κατά την υποδοχή του Κισαμίτη ανθρωπιστή και υπεραθλητή Κώστα Βαρουχάκη. 

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, φορείς,  σύλλογοι, εκπαιδευτικοί και μαθητόκοσμος της περιοχής μαζί με τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Κουτουφιανών Γραμβούσας  χειροκρότησαν τον άξιο αθλητή ο οποίος επέστρεψε από τη Γαλλία έχοντας λάβει μέρος στον πενταπλό τρίαθλο αγώνα που περιελάμβανε 19 χιλιόμετρα κολύμβησης, 900 χιλιόμετρα ποδηλασία και 211 χιλιόμετρα τρέξιμο σε σύνολο χρόνου επτά ημερών. 

Σκοπός του Κισαμίτη  υπεραθλητή είναι η μέγιστη  ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα εκκλησίας και πολιτείας, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και κάθε φορά που τελειώνει ένας αγώνας, ο Κώστας έχει μεριμνήσει για τον επόμενο. Με υπομονή, επιμονή και πίστη στο Θεό κατορθώνει πάντα να φέρνει σε επιτυχία την κάθε δράση του.   

Ο πρώτος που καλωσόρισε τον αθλητή Κώστα Βαρουχάκη ήταν ο δήμαρχος Κισάμου Γεώργιος Μυλωνάκης αρχίζοντας με μια αναφορά στον αρχαίο ιστορικό φιλόσοφο Θουκυδίδη που είχε πει ότι “ η δύναμη μιας πόλης είναι οι άντρες της, όχι τα τα τείχη και τα άδεια καράβια” και αναφερόμενος αμέσως μετά στο τιμώμενο πρόσωπο υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Εσύ Κώστα μας, είσαι η δύναμη μας, η πρεπειά της πόλης μας. Σε καλωσορίζουμε. Είσαι ένας σύγχρονος ήρωας, πρότυπο για όλους και ιδιαίτερα για τη νεολαία μας. Πέτυχες κάτι ιστορικό. Έγινες ο πρώτος Έλληνας αθλητής του τριάθλου, που τερμάτισε στον τόσο δύσκολο αγώνα ironman της Γαλλίας… Ο σκοπός σου όλα αυτά τα χρόνια είναι ιερός. Ένα σχολείο αντάξιο των παιδιών μας” όπως ο ίδιος αναφέρεις θέλοντας να ευαισθητοποιήσεις όλους εμάς για ζητήματα που αφορούν στα άτομα με ειδικές ικανότητες, στην επίλυση των προβλημάτων τους με στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, στην εργασία και στη ζωή γενικότερα. Όλοι εμείς είμαστε δίπλα σου σε αυτό τον αγώνα. Η σωματική σου καταπόνηση ήταν μεγάλη, αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η δύναμη της ψυχής σου, η δύναμη της αγάπης σου για τα παιδιά μας, κάτι που σε έχει καταστήσει φίλο-αδερφό και ήρωα στα μάτια και στις ψυχές τους”. 

Ο ίδιος συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στην ευαισθησία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη τονίζοντας: “Ο Δήμος μας σε συνδυασμό με τη  δέσμευση του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να γίνουν όλα αυτά που πρέπει στο Ειδικό Σχολείο μας στα Κουτουφιανά”, για να τελειώσει απευθυνόμενος στην σύζυγο του αθλητή Μαρία Γιαννουδάκη συγχαίροντας την για την στήριξη στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια…”.  

Χαιρετισμούς επίσης  απηύθυναν οι επικεφαλής της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης και Γιώργος Φραγκιουδάκης. Ο κ. Σταθάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για έναν δικό μας άνθρωπο, για ένα παιδί της Κισάμου, για ένα γνήσιο Κρητικό, γι αυτό τον τεράστιο άθλο που έχει καταφέρει ο Κώστας. Είμαστε περήφανοι και για τους γονείς που γέννησαν έναν τέτοιο άνθρωπο ο οποίος διδάσκει σε όλους μας τι σημαίνει προσφορά στον άνθρωπο που έχει ανάγκη την βοήθεια, την συμπαράσταση, την κατανόηση και την συναδελφικότητα. Τα υψηλά ιδανικά τα οποία πρεσβεύει ο Κώστας είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να τα πρεσβεύει με την οικογένεια του και ευελπιστούμε να βρεθούν και πολλοί άλλοι μιμητές του. Κώστα, σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που πρεσβεύεις, για όλα αυτά που προσφέρεις στον τόπο μας, στην κοινωνία, στη νεολαία, στον αθλητισμό”, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες στη νεολαία Κισάμου για την στήριξη με την διαχρονική της συμπαράσταση στον Κώστα”, για να καταλήξει ευχαριστώντας τα παιδιά όπως και τους καθηγητές του Ειδικού Σχολείου στα Κουτουφιανά.        

Από μεριάς του ο Γιώργος Φραγκιουδάκης σημείωσε: “Κι εγώ με τη σειρά μου θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον συνάνθρωπο μας τον Κωστή. Ειπώθηκαν πολλά. Αυτό που ξέρω εγώ σαν βίωμα είναι ότι αν όλη η κοινωνία της Κισάμου, αν όλη η κοινωνία μας έκανε το 1/10 από αυτά που κάνει ο Κωστής ίσως ο Κωστής να μην έπαιρνε στην πλάτη του ένα τόσο μεγάλο βάρος και ίσως τώρα να είχαμε ένα πραγματικό σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και ένα πραγματικό σχολείο για τα παιδιά όλης της πόλης μας”.  

Εκ μέρους της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ) ο πρόεδρος της Στέλιος Κουνελάκης σημείωσε: “ Ότι και να πούμε είναι πολύ λίγα σε αυτά που έχει κάνει ο Κώστας Βαρουχάκης.Ο άθλος σαν αθλητή αλλά και το βασικότερο ο στόχος γι αυτό το Ειδικό Σχολείο είναι αυτά που πρέπει να συγκινούν κάθε πολίτη αυτής της περιοχής και όχι μόνο διότι τα παιδιά αυτά δίνουν ένα τεράστιο αγώνα ώστε να είναι ίσα απέναντι όλων μας για να μπορέσουν να προχωρήσουν  εμπρός. Ο Κώστας δίνει ένα τεράστιο μήνυμα πολιτισμού που το έχουμε ανάγκη…”. 

Η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κισάμου Βασιλική Πανδή αναφέρθηκε στη μεγαλοψυχία του αθλητή σημειώνοντας πως “ το εκπληκτικό με τον Κώστα είναι ότι ενώ δεν είναι εκπαιδευμένος, με απόλυτο σεβασμό και απόλυτη αξιοπρέπεια στέκεται απέναντι στον οποιονδήποτε όχι μόνο μαθητή και μαθήτρια με αναπηρία αλλά σε οποιοδήποτε νέο, νέα, παιδί με αναπηρία. Αυτό ήταν κάτι που με συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή η στάση του και στην πορεία γνώρισα και τη Μαρία η οποία είχε ακριβώς την ίδια στάση. Στη συνέχεια είχα την τύχη να γνωρίσω τα εκπληκτικά παιδιά τους” για να απευθυνθεί στον κόσμο λέγοντας του ότι “ είσαστε πολύ τυχεροί εδώ στην Κίσαμο που έχετε αυτή την οικογένεια να εμπνέει και να  καθοδηγεί. Είναι ασύλληπτο αυτό που έχει συμβεί.  Η αλήθεια είναι και ως γυμνάστρια δεν μπορώ να διανοηθώ ότι για μια ακόμη φορά ο Κώστας έκανε το αδύνατο, δυνατό. Ο ένας αγώνας ήταν αφορμή για να πάει στον επόμενο αγώνα, πριν ολοκληρωθεί ο ένας πήγαινε στον επόμενο. Αυτή είναι και η ζωή των μαθητών μας αυτή είναι και η ζωή των ατόμων με αναπηρία ένας συνεχής αγώνας  είναι η καθημερινότητα”.   

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο αθλητής Κώστας Βαρουχάκης πήρε τον λόγο εκφράζοντας ευχαριστίες στον κόσμο για την συμπαράσταση του στον αγώνα που συνεχίζει υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “ Να ξέρετε ότι και στις επτά ημέρες στη Γαλλία δεν ένιωσα στιγμή μόνος. Πήρα εκατοντάδες μηνύματα, μου δώσατε τεράστια ώθηση. Ο σκοπός ήταν ιερός, το κίνητρο μεγάλο ένα σχολείο αντάξιο των παιδιών μας. Νιώθω σήμερα όσο ποτέ, ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ένα όνειρο που δεν το ονειρεύομαι μόνος μου, το ονειρευόμαστε όλοι μαζί. Η προσπάθεια μου τελείωσε στις 3 Ιουλίου  στις 20.10’ ώρα Ελλάδος αλλά ο αγώνας μας συνεχίζεται. Ένας αγώνας που θα τον κερδίσουμε, θα τον κερδίσουμε για τα παιδιά μας. Σήμερα σας έχω μία έκπληξη. Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας και την επόμενη προσπάθεια μου, την επόμενη δράση μας. Θα προσπαθήσω στις 3 Δεκεμβρίου ημέρα της αναπηρίας να σπάσω ένα παγκόσμιο ρεκόρ εδώ στην Κίσαμο, την πόλη μας. Θα προσπαθήσω για ένα 24ωρο να διανύσω 162 χιλιόμετρα, αλλά όχι μόνος. 24 ώρες, μία μέρα και μία νύχτα θα προσπαθήσω να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ  Γκίνες τα 162 χιλιόμετρα παρέα με τον καλύτερο μου φίλο, με τον Γεράσιμο”, δείχνοντας τον να κάθεται πάνω στο αναπηρικό του καροτσάκι ενώ τα χειροκροτήματα του κόσμου ήταν ασταμάτητα και τα βλέμματα όλων δακρυσμένα. 

Συνεχίζοντας ο Κώστας την ομιλία του ευχαρίστησε τους γονείς του, την γυναίκα του και τα παιδιά του για να τονίσει ότι “ο φίλος μου ο Γεράσιμος μου θυμίζει ότι η ευτυχία είναι μέσα στα πιο απλά καθημερινά πράγματα”.   

Για τον άθλο του Κώστα Βαρουχάκη ο πρόεδρος του συλλόγου της νεολαίας Κισάμου Χρήστος Μαρούγκας τόνισε: “Είναι μεγάλος άθλος η συμμετοχή αλλά και η τερμάτιση στο τριπλό αυτό δύσκολο αγώνισμα όπου συμμετείχαν 14 αθλητές από διάφορες χώρες και για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας και ήταν ο Κώστας μας από εδώ την Κίσαμο. Δύο άλλοι αθλητές από τους 14 δεν τα κατάφεραν…”.    

Στη συνέχεια οι φορείς της Κισάμου προσέφεραν στον υπεραθλητή ανθοδέσμες ενώ ο φίλος του ο Γεράσιμος του προσέφερε ένα στεφάνι από ελιά. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

…………………………………………………………………………………………………..

Παραθεριστική απόλαυση στα studios Erotokritos αντικριστά με την ιστορική νησίδα Θοδωρού Αγίας Μαρίνας Χανίων 

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τα μικρά πολυτελέστατα διαμερίσματα μας με την επωνυμία Ερωτόκριτος, Studios Erotokritos, στο όγδοο χιλιόμετρο του κεντρικού δρόμου Χανίων Πλατανιά, θα μας βρείτε στην αρχή της Αγίας Μαρίνας με την θαυμάσια αμμώδη και μεγάλη σε έκταση παραλία της έχοντας αντικριστά το ιστορικό νησάκι Θοδωρού. Οι τιμές μας, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, εξακολουθούν να παραμένουν φιλικές τόσο για την διαμονή σας όσο και στα είδη του καταστήματος μας με την ίδια ονομασία.  Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας. Καλές διακοπές. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Τηλ. 6906020120

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com