Τετάρτη , 6 Δεκ 2023

Η Κίσαμος υποδέχτηκε με θέρμη τον δρομέα αγάπης Κώστα Βαρουχάκη

 

Ένα ακόμα τολμηρό εγχείρημα από τον γνωστό και αγαπητό σε όλους Κισαμίτη αθλητή Κώστα Βαρουχάκη έληξε μ’ επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου αρχικά στην κωμόπολη της Κισάμου και στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του Ειδικού Σχολείου στα Κουτουφιανά Γραμβούσας. 

Στο πλαίσιο της δράσης “τρ-Έχω Ελπίδα” ο Κώστας Βαρουχάκης έχοντας αφετηρία την Σητεία διέσχισε τρέχοντας όλη την Κρήτη θέλοντας να διαδώσει παντού το μήνυμα της ίσης ενσωμάτωσης στην κοινωνία των παιδιών που αποφοιτούν από ειδικά σχολεία των οποίων οι μαθητές για φέτος στην Κρήτη ανέρχονται στους 215.  

Δέκα μέρες διήρκεσε το τρέξιμο έχοντας την ηθική συμπαράσταση όλων των κοινωνιών κατά την διαδρομή με αποκορύφωμα την υποδοχή του στην πλατεία “Ειρηναίος Γαλανάκης” της Κισάμου και το ειδικό σχολείο στη συνέχεια  στα Κουτουφιανά για το οποίο, όπως έχει δηλώσει ο υπεραθλητής, εδώ και χρόνια αποτελεί την πηγή έμπνευσής του.  

Στον αύλειο χώρο του ειδικού σχολείου στα Κουτουφιανά στήθηκε το μεγάλο γλέντι πάντα με την προσοχή των παρευρισκομένων για τήρηση αποστάσεων. 

Μαθητές και μαθήτριες πρόσφεραν λουλούδια κι ένα στεφάνι από ελιά στον αθλητή υποστηρικτή τους, ενώ η μουσικός δασκάλα του σχολείου τραγούδησε μαζί με τα παιδιά. 

Ο πρόεδρος νεολαίας Κισάμου Χρήστος Μαρούγκας

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα που πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε όλους. Λουλούδια επίσης προσφέρθηκαν και στην γυναίκα του Κώστα, την Μαρία Γιαννουδάκη – Βαρουχάκη η οποία σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη. Αξίζει να τονίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της διαδρομής άνδρες και γυναίκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνόδευαν τον αθλητή, ενώ περιπολικά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν εναλλάξ προπομποί για διευκόλυνση της φιλανθρωπικής δράσης τρεξίματος όλης της Κρήτης από τον αθλητή Κώστα Βαρουχάκη.     

Για τον Κώστα Βαρουχάκη όσοι ρωτήθηκαν είχαν να πουν πολλά και καλά λόγια. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις παρακάτω δηλώσεις, αρχίζοντας από τον πρόεδρο της νεολαίας Κισάμου Χρήστο Μαρούγκα πού είπε: “ Σήμερα ολοκληρώνεται η δράση του Κώστα Βαρουχάκη, δέκα μέρες δέκα Μαραθώνιοι “τρ-Έχω Ελπίδα”, μία δράση ευαισθητοποίησης για τα παιδιά για τους αποφοίτους των ΕΕΕΕΚ όλης της Κρήτης για την ίση ενσωμάτωσή τους από την κοινωνία. Ένας άθλος πραγματικά, είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει ο Κωστής και είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον. Είναι ο αγγελιοφόρος του μηνύματος αυτού και σήμερα ολοκληρώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε στις 20 Μαΐου”, κατέληξε ο κ. Μαρούγκας. 

Ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Κισάμου Γεώργιος Χαχλάκης

Ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού του δήμου Κισάμου κ. Γεώργιος Χαχλάκης υπογράμμισε χαρούμενος: “Βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί να υποδεχτούμε τον υπεραθλητή μας, τον άνθρωπο πρότυπο για την κοινωνία μας τον Κωνσταντίνο Βαρουχάκη. Εκ μέρους του δήμου λοιπόν, θα ήθελα να τον συγχαρώ και να του πω πόσο περήφανους μας κάνει κάθε φορά που αγωνίζεται γι’ αυτό τον σπουδαίο στόχο που δεν είναι άλλος από το να υπάρξει μέριμνα και φροντίδα από το κράτος και από όλους μας για τα παιδιά  όλων των ειδικών σχολείων. Είναι αξιέπαινος γι αυτό είμαστε μια γροθιά, είμαστε μαζί του και κοιτάμε  να γίνουνε όλες αυτές οι κινήσεις που πρέπει από όλους μας ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας για τον οποίο αγωνίζεται ο Κώστας”.  

Ο πρώην δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου ο επικεφαλής και πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης με τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο Βασίλειο Γλαμπεδάκη, υπογράμμισαν τα εξής: “ Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα” τονίζει ο κ. Σταθάκης “που ένας δημότης μας, φίλος και συμμαθητής ο Κωστής ο Βαρουχάκης ο οποίος ξεκίνησε ένα τεράστιο και επίπονο αγώνα από την μία άκρη της Κρήτης φτάνοντας στην άλλη για να περάσει το δικό του μήνυμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία χρειάζονται την αγάπη, την προσοχή και την εκτίμηση όλων μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλες αυτές τις προσπάθειες στήριξης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που κάνει με τον αθλητισμό να μυηθούν τα παιδιά μας από αυτό το μεγάλο εκπληκτικό ιδεώδες που είναι ο αθλητισμός και όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει”. 

Ο πρώην αντιδήμαρχος Κισάμου Βασίλειος Γλαμπεδάκης

Από μεριάς του ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Γλαμπεδάκης σημείωσε: “ Με τον Κώστα Βαρουχάκη είμαστε γειτόνοι, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας άριστος οικογενειάρχης, τον οποίο αγαπάμε, εκτιμούμε και θαυμάζουμε όλοι για αυτές τις θαυμάσιες δράσεις του που συνεχίζει να κάνει με μεγάλο ζήλο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες”. 

Ο Γιάννης Μπαχουντάκης κάτοικος Καλουδιανών

“Χαράς στην Κίσαμο να έχει τέτοιους ανθρώπους” επισημαίνει ο κ. Γιάννης Μπαχουντάκης από τα Καλουδιανά τονίζοντας ότι “ τον Κώστα τον γνωρίζω χρόνια, είναι αξιέπαινος άνθρωπος και του εύχομαι τα καλύτερα. Να έχει την υγειά του και να μας προσφέρει τέτοιες χαρές”. 

Στα Κουτουφιανά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξενοφών Ξηρουχάκης δήλωσε για το χωριό, το σχολείο και τον Κώστα Βαρουχάκη τα εξής: “Είμαστε στον προαύλιο χώρο του ειδικού σχολείου με τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου  παραδίπλα στεγάζεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Τα Κουτουφιανά είναι ένα χωριό στο δημοτικό διαμέρισμα .Γραμβούσας του δήμου Κισάμου έχοντας περίπου 30 μόνιμους κατοίκους. Σήμερα θα τιμήσουμε  κι εμείς όπως και σε άλλους νομούς και περιοχές τον  Κώστα Βαρουχάκη για τις διάφορες αθλητικές του δράσεις υποστηρίζοντας τα παιδιά με ιδιαιτερότητες για τα οποία κι εμείς ως σύλλογος κάνουμε ότι μπορούμε” 

Συνεχίζοντας ο κ. Ξηρουχάκης επεσήμανε ότι “ με τον Κώστα ήμασταν συμμαθητές και τον ευχαριστώ από καρδιάς. Είμαστε δίπλα του ως κοινωνία και ως; σύλλογος στους αγώνες που κάνει”. 

Η διευθύντρια του ειδικού σχολείου Κουτουφιανών Δέσποινα Πανδή

Με δήλωση της και η διευθύντρια του ειδικού σχολείου στα Κουτουφιανά κυρία Δέσποινα Πανδή υπογραμμίζει: “Για μια ακόμα φορά ο Κώστας Βαρουχάκης κάνει μία δράση ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία ως προς  τους μαθητές με αναπηρία και όχι μόνο.  Αυτή την φορά η δράση του αφορά στους αποφοίτους των Εργαστηρίων  Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στο μετά από αυτά. Τι γίνεται μετά την αποφοίτηση τους, υπάρχουν επιλογές; Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιλογές. Αυτό είναι λοιπόν το μήνυμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Αυτό το οποίο διεκδικούμε και αυτό το οποίο φωνάζει ο Κώστας τρέχοντας από τη Σητεία, από το ένα άκρο τη Κρήτης μέχρι το άλλο, είναι ότι και για τους μαθητές με αναπηρία οι στέγες με αυτόνομη διαβίωση στα Εργαστήρια Επαγγελματικής Προστατευόμενης Εργασίας  είναι κάτι το οποίο είναι δικαίωμα τους  και δεν πρέπει να είναι διεκδίκηση”.  

Ο π. Σπυρίδων Κουτσαυτάκης

Ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κουτουφιανών π. Σπυρίδων Κουτσαυτάκης από νωρίς το απόγευμα παρευρισκόταν μαζί με τους διοργανωτές της εκδήλωσης υπογραμμίζοντας για τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο Κώστα Βαρουχάκη τα εξής: “ Σας καλωσορίζουμε στην Ενορία Κουτουφιανών όπου υπάρχει και δραστηριοποιείται το σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες που βασική ικανότητα που προστίθεται στη μεγάλη  προσφορά των εκπαιδευτικών τους, των γονιών τους είναι να μας δώσουν κι εμάς την δυνατότητα .να ασκήσουμε εμπράκτως την φιλανθρωπία μας και την αγάπη μας. Πρωτοπόρα και σημαντική δράση προς αυτή την κατεύθυνση ασκεί και ο αγαπητός μας Κωνσταντίνος Βαρουχάκης ο οποίος κάνει συχνά  πράξεις σημαντικές προς ενίσχυση αυτών των παιδιών και αυτών των οικογενειών. Και σαν Εκκλησία και σαν άνθρωποι της περιοχής και σαν συντοπίτη μας που είναι ο Κωνσταντίνος τον ευχαριστούμε και αυτόν και την οικογένεια του και όλους όσους προσφέρουν στο σχολείο αυτό κι ευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει υγεία, μακροημέρευση, να τους προστατεύει δίνοντάς τους πραγματικά ως δωρεοδότης την προοπτική της φιλανθρωπίας του και της αγάπης του”. 

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα ενώ σύντομα πλάνα βιντεοσκόπησης θα απολαύσετε με πρώτο και δεύτερο μέρος παρακάτω:          

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

s 

  

 

 

Η φωτογραφία είναι από την Μαρία Γιαννουδάκη – Βαρουχάκη

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com