Πέμπτη , 1 Ιούνιος 2023

Οι λαϊκές αγορές να μην καταργηθούν αλλά να εκσυγχρονιστούν!

SONY DSC

Είναι γνωστά τα προβλήματα του κυκλοφοριακού που έχουν όλες οι πόλεις στη χώρα μας τα οποία δεν θα υπήρχαν στον σημερινό βαθμό, αν τη δεκαετία του 1970 που άκμαζε η οικοδομική δραστηριότητα εξαιτίας της αστυφιλίας, είχαν προβλεφθεί οι ανάγκες του μέλλοντος.  

Οι λαϊκές αγορές τώρα πού πραγματικά επιδεινώνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα χρειάζονται εκσυγχρονισμό και όχι κατάργηση όπως προτείνει η σημερινή κυβέρνηση. Διαφοροποίηση της ιδέας αυτής απαιτείται με σχετική νομοθεσία η οποία ν’ αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού Περιφέρειες και Δήμους.

Να υποχρεωθούν οι Δήμοι ώστε σε κάθε πόλη να βρεθούν κατάλληλα σημεία και να γίνουν σωστές εγκαταστάσεις φιλοξενίας των παραγωγών όπως και των πωλητών που συμμετέχουν σε αυτές και ν’ αγοραστούν από τους Δήμους μικρά λεωφορεία με δωρεάν ή με συμβολικό κόμιστρο για τις μετακινήσεις του κόσμου από και προς τις νέες λαϊκές αγορές με αφετηρία τις γειτονιές που λειτουργούσαν προηγουμένως.

Δεν είναι σωστό ν’ αγνοηθούν τόσες χιλιάδες βιοπαλαιστές για ένα πρόβλημα, το οποίο αναμφισβήτητα είναι σοβαρό και που προέκυψε από άλλων ευθύνες.

Η κυβέρνηση  να συνδράμει την αυτοδιοίκηση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος για καθαρές πόλεις χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας των κατ’ ανάγκη μετακινουμένων μέχρι και σήμερα λαϊκών αγορών χωρίς να προκύψουν νέα προβλήματα. Οι Δήμοι όλης της χώρας να έχουν τον λόγο.

Για τα Χανιά και συγκεκριμένα για το Δήμο Χανίων, εάν και κατά πόσο η επόμενη δημοτική Αρχή επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό ή την κατάργηση των λαϊκών αγορών αποτελεί υποχρέωση των υποψηφίων δημάρχων να πληροφορήσουν την κοινή γνώμη των Χανίων ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τις προθέσεις τους. 

 

SONY DSC

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com