Δευτέρα , 25 Σεπτέμβριος 2023

ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ – Αγώνας για το μεροκάματο…

_DSC7188wtmk

Ρεπορτάζ: Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

_DSC7194wtmk

Καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο δίνουν  παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών στα Χανιά, οι οποίοι με “όπλο” την ποιότητα και τις χαμηλές τιμές προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο στους πάγκους τους.

Το «Επαρχιακό φως» και τα «Χανιώτικα νέα» κατέγραψαν χθες στη λαϊκή αγορά επί της οδού Εφέδρων Πολεμιστών δηλώσεις παραγωγών, εμπόρων και καταναλωτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους περιγράφουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας λόγω της κρίσης και των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις παρακάτω:

«Δόξα τω Θεώ έχουμε υγεία»

 _DSC7157wtmk

Σάββας, Σάββας: «Κύπριος είμαι αλλά μένω 40 χρόνια στην Παλαιόχωρα. Όταν έρχομαι στα Χανιά ψωνίζω από την  λαϊκή γιατί μου κάνει εντύπωση η φρεσκάδα που έχουν τα κηπευτικά και οι τιμές μου φαίνονται πάντα καλές. Για την όλη κατάσταση τώρα όταν ο κάποιος έχει αυτά που θέλει δεν μπορεί να καταλάβει πως αισθάνεται ο άλλος. Ακούω κι εγώ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί και στεναχωριέμαι. Είμαι συνταξιούχος, τα παιδιά μου είναι τακτοποιημένα και δοξάζω τον Θεό που έχουμε υγεία». 

«Να υπάρξει καλύτερο αύριο»

 _DSC7160wtmk

Γιώτα Παπαδημητράκη: «Από την Κίσαμο είμαι αλλά μένω στα Χανιά. Οι τιμές τόσο των παραγωγών όσο και των εμπόρων είναι λογικές παρά την πολύ κακή κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και που δυστυχώς θα συνεχιστεί. Η ελπίδα για καλύτερες μέρες θα έχουν οι επόμενες γενιές…».

 

«Περνάνε καλά οι 300»

 _DSC7163wtmk

Ελένη Πολάκη: « Στα Χανιά μένω και ψωνίζω πολλές φορές από την λαϊκή. Για την πολιτική κατάσταση τώρα, άστα, τι να πρωτοπεί κανείς. Με δυο λόγια, όμως, σας λέω ότι δουλεύουν δέκα εκατομμύρια για να ζούνε καλά οι εκάστοτε τριακόσιοι».

«Σκόντο και στο σουβλάκι»

 _DSC7164wtmk

Δημήτριος Λαμψακινός: Βοηθώ το παιδί μου που είναι άνεργο και ψήνει εδώ σουβλάκια για να βγάλει ας πούμε μεροκάματο αλλά μεγάλη φτώχια. Ένα ευρώ το σουβλάκι και μου ζητούν πολλοί να τους το δώσω 80 λεπτά».

 

«Δεν βλέπω φως»

 _DSC7167wtmk

Ο Ριμαδόρος Γιάννης Μαλαξιανάκης, ή “Εννιαχωριανός” που συχνά φιλοξενούν τα «Χανιώτικα νέα» τις ρίμες του είπε: «Για τα πράγματα στην Ελλάδα καλύτερα να μην το συζητήσουμε γιατί δεν βλέπω φως. Είμαι από το Βλάτος ένα χωριό όμορφο και παραγωγικό αλλά μένουμε στα Χανιά. Η γυναίκα την προτιμά την λαϊκή βρίσκει πάντα φρέσκα κηπευτικά και σε καλές ας πούμε τιμές».

«Η κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο»

 _DSC7169wtmk

Μανώλης Ζουμπεκλής: «Είμαι βέρος Χανιώτης και ψωνίζω πάντα από την  λαϊκή γιατί βρίσκω πάντα φρέσκα πράγματα και οι τιμές είναι λογικές. Για την πολιτική τώρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο και αυτό επειδή όλα είναι φτιαχτά από τους μεγάλους της γης. Όποια κυβέρνηση και να ήτανε τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Υπάρχει όμως ελπίδα για να δούμε καλές μέρες και το πιστεύω αυτό».  

«Δεν βγαίνει το μεροκάματο»

 _DSC7171wtmk

Αντώνης Σταθάκης: «Παραγωγός είμαι από την Κίσαμο αλλά το μεροκάματο δεν βγαίνει είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ζορίζεται ο κόσμος, φτώχια, πολύ φτώχια».

 

«Όλο φόρους»

 _DSC7173wtmk

Ανδρέας Νικολακάκης: «Μας βάζουν συνέχεια φόρους και δεν αντέχουμε. Με το ζόρι βγάζουμε το μεροκάματο».

 

«Μεγάλη κρίση»

 _DSC7176wtmk

Μιχάλης Σταματάκης: «Είμαι παραγωγός από την Καλυβιανή Κισάμου και παρά του ότι τα προϊόντα μου όπως και όλων εδώ είναι πάντα φρέσκα  δυσκολευόμαστε αφάνταστα για να βγάλουμε το μεροκάματο. Υπάρχει μεγάλη κρίση. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την κυβέρνηση αλλά με την ελπίδα ζούμε αλλά δεν την βλέπουμε…».

«Βουλοπλέμε»

 _DSC7182wtmk

Κωστής Ντεντάκης, παραγωγός: « Από τον Πλάτανο Κισάμου είμαι αλλά βουλοπλέμε δεν βγαίνει μεροκάματο πολλές φορές. Η κυβέρνηση δεν πάει καλά και δεν υπάρχει σωτηρία. Η ελπίδα πέθανε..».

 «Δεν ελπίζουμε»

 _DSC7185wtmk

Ιωάννης Λουράκης, καταναλωτής: «Συνέχεια ψωνίζω από την λαϊκή γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα προϊόντα που βρίσκω όπως και από τις τιμές που τα πωλούν. Η όλη κατάσταση βέβαια με την πολιτική είναι χάλια και δεν ελπίζω σε καλύτερες μέρες».

«Στεναχώρια αλλά και ελπίδα»

 _DSC7189wtmk

 «Συνταξιούχοι είμαστε με κουτσουρεμένες συντάξεις. Ευτυχώς που οι τιμές στη λαϊκή είναι καλές. Η πολιτική κατάσταση που βιώνουμε μας στεναχωρεί πολύ. Ελπίζουμε όμως…», σχολιάζει ο κ. Χαράλαμπος Μαρκετάκης (δεξιά)

 

«Παλεύουμε»

 _DSC7195wtmk

Θανάσης Σχοινάς, έμπορος: « Η κατάσταση είναι δύσκολη με αυτή την οικονομική κρίση και έβαλα ένα ευρώ όλα μου τα εμπορεύματα για να φύγουν. Να έχουμε υγεία να παλεύουμε…».

«Θα μας ξεκάνουν»

_DSC7197wtmk 

Σοφία Τσουπάκη: « Ηλικιωμένη γυναίκα είμαι και μετά που πέθανε ο άνδρας μου έρχομαι και ψωνίζω εγώ από την λαϊκή. Είναι μια παρηγοριά που οι τιμές είναι καλές γιατί η κατάσταση είναι χάλια και έτσι που το πάνε θα μας ξεκάνουν…».  

 

 KAKANOS_AYTOKOLLHTA

 

 

  

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com