Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Νέα λαϊκή αγορά στον Κουμπέ…

Κι ενώ ανακοινώθηκε από το Δήμο Χανίων ότι από την Τρίτη 8 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη, θα λειτουργεί λαϊκή αγορά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, στον Κουμπέ στην οδό Αγίων Αποστόλων και Ζαλόγγου, τα πράγματα έμπλεξαν με αποτέλεσμα να μην πάει χθες κανένας παραγωγός ή έμπορος να στήσει τον πάγκο του. Επισκεφτήκαμε πολλές φορές την περιοχή αναζητώντας τη λαϊκή αγορά, αλλά μάταια, δεν υπήρχε πουθενά. Επί της οδού Αγίων Αποστόλων συναντήσαμε τον Θεόδωρο Κατελανάκη, παραγωγό που έχει εκεί μόνιμο πάγκο μαναβικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Αγοράς για να μας πει τα εξής: “ Βρέχει πολύ σήμερα και η οδός Ζαλόγγου που επέλεξε ο Δήμος Χανίων και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας δεν είναι γωνία επί της οδού Αγίων Αποστόλων που βρίσκομαι μόνιμα εγώ, αλλά παράλληλος της και στερείται στο μεγαλύτερο της τμήμα πεζοδρομίων, κάτι που δεν εξυπηρετεί την κατάσταση. Απεναντίας τώρα, η οδός Κολοκοτρώνη είναι κάθετος της Αγίων Αποστόλων, έχει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος και πάνω απ’ όλα πεζοδρόμηση. Γινόταν και παλαιότερα σε αυτή την οδό λαϊκή αγορά. Εκεί πρέπει να γίνεται και θα είναι πολύ καλά για όλους, παραγωγούς, εμπόρους, γειτονιά, πελάτες επειδή υπάρχει άπλα και δεν προκαλείται κυκλοφοριακό πρόβλημα”.

Μεταξύ ελάχιστων πελατών που αναζητούσαν τη λαϊκή αγορά και οι κυρίες Παναγιώτα και Ειρήνη που μας είπαν: “Στα «Χανιώτικα νέα» διαβάσαμε για τη λαϊκή αγορά και χαρήκαμε επειδή μένουμε κοντά, αλλά δεν βλέπουμε τίποτα. Ελπίζουμε να φταίει ο καιρός που είναι βροχερός και να μην άλλαξε ο προγραμματισμός της…”.

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος

 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας ο πρόεδρος του Συλλόγου του Εμπορικού Τμήματος της Λαϊκής Αγοράς Σταύρος Μαρκουλάκης υπογράμμισε τα εξής: “ Η λαϊκή της Τρίτης στον Κουμπέ δεν λειτούργησε σήμερα (χθες) εξαιτίας μιας λανθασμένης απόφασης που αφορά την οδό Ζαλόγγου. Θα διορθωθεί το πρόβλημα και θα λειτουργεί η λαϊκή αγορά στην οδό Κολοκοτρώνη μέχρι αργά 5 το απόγευμα, έχοντας αποκλειστικό σκοπό με συνεννόηση των Συλλόγων τριτέκνων και πολυτέκνων να κάνουν όσοι από τους πωλητές δηλαδή παραγωγούς και εμπόρους ειδικές εκπτώσεις έχοντας τοποθετήσει στον πάγκο τους ταμπέλα που θα αναγράφει «Συμμετέχω». Με την επίδειξη της κάρτας που θα κάνουν οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και οι άνεργοι, θα έχουν τις προνομιούχες εκπτώσεις”.

 

Η οδός Αγίων Αποστόλων  και ο παραγωγός Θεόδωρος Κατελανάκης.

 

 Οι κυρίες Παναγιώτα και Ειρήνη επί της οδού Κολοκοτρώνη κάθετος της Αγίων Αποστόλων. Στο μέσον της οδού αρχίζει κάθετα η οδός Ζαλόγγου.

Χανιώτικα νέα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 σελίδα 26.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com