Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

ΚΛΗΡΙΚΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Το 22ο βιβλίο του π. Ιγνατίου με τίτλο: “Τίμιοι με τον Θεόν”


Είναι χάρισμα να μπορεί κανείς να παράγει πνευματικό πλούτο και να τον διαθέτει στην κοινωνία, όπως, βέβαια, συμβαίνει με πολλούς απλούς  ή διανοούμενους συνανθρώπους μας, μεταξύ αυτών, και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Χατζηνικολάου που μας εκπλήσσει αυτή τη φορά με το 22οσυγγραφικό του έργο ενώ βρίσκεται σε ανάρρωση ύστερα από μια σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Το λάβαμε σήμερα και ακόμα δεν το διαβάσαμε αλλά όπως ξεφυλλίζαμε τις σελίδες του η ματιά μας κόλλησε για λίγα λεπτά στο λιτό βιογραφικό του σημείωμα και κρίναμε ότι αξίζει να το δημοσιοποιήσουμε ώστε να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί ποιος είναι αυτός ο αδικημένος κληρικός. “Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, είναι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής και Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Στρατιώτης-Θεολόγος στην Μεραρχία και απολύθηκε με Εύφημον μνείαν. Καθηγητής στο Γυμνάσιο Παλαιόχωρας Σελίνου και Διευθυντής του εκεί Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Τυχών υποτροφίας μεταβαίνει για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της LYON της Γαλλίας (1962-1965). Κατά το διάστημα αυτό υπηρετεί ως εφημέριος των Ελληνικών κοινοτήτων Port Saint Louis du Rhone και Salin de Giraux.


Ο π. Ιγνάτιος σε πρόσφατη φωτογράφηση στο σπίτι του μετά την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Μετά την επιστροφή του εκ Γαλλίας τοποθετείται καθηγητής στο Γυμνάσιο Καστελίου Κισάμου και στενός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως. Γυμνασιάρχης Β΄ Γυμνασίου Καστελίου Κισάμου και Γυμνασιάρχης  Γυμνασίου Σούδας και Λυκειάρχης του εκεί Λυκείου και των τριών αυτών αρτισυστάτων και πρώτος διευθυντής τους. Έχει τύχει πολλών διακρίσεων για την προσφοράν του στην Εκκλησία, στα Γράμματα και στον Πολιτισμό. Εχρημάτισε Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς Κολυμπαρίου Χανίων, ο δε Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού θρόνου το 1992. Είναι μέλος Λογοτεχνικών Συλλόγων, κατά δε το έτος 2009 ανεκηρύχθη μέλος, μετά σχετικού Διπλώματος, της Διεθνούς Ακαδημίας “THEA ATHINA”. Αρθρογραφεί ανελλιπώς σε τοπικές και μη εφημερίδες και περιοδικά, είναι δε και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολεως Κισάμου και Σελίνου.
Έχει συγγράψει είκοσι δύο βιβλία, πάντα με επίκαιρο περιεχόμενο…
Στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρει ο συγγραφέας ότι: “Είναι νόμος στην πίεση να υπάρχει αντίοσταση, κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στα έμψυχα, αλλά και στα άψυχα. Αντιδρούν εξ ενστίκτου και εκ φύσεως σε ό,τι τα πιέσει, ορατό ή αόρατο (άνεμος). Και, φυσικά, το κάθε ένα αντιδρά με τον δικό του τρόπον, την ένταση και την ποιότητα. Και ο άνθρωπος με ζωή και νεύρα. Με συναισθήματα και ψυχολογικές καταστάσεις, Με λογική και συνείδηση. Με αντανακλαστικά και απρόοπτα, αντιδρά σε κάθε είδους και μορφή πιέσεως, από τις φυσικές (φυσικά-καιρικά φαινόμενα κλπ), από και μέσα στον κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο μέχρι και τον στενότερο, που είναι η πολύπαθη στην εποχή μας, οικογένεια…”
Με αυτά τα λίγα λόγια θέλουμε να εκφράσουμε γι’ άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μας αλλά και τις ευχές μας για υγεία, στον άξιο και αγαπητό στο πλήρωμα της Εκκλησίας υπομονετικό Λευίτη π. Ιγνάτιο.

 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com