Τρίτη , 5 Μαρ 2024

Υπήρχαν δυο μικρές λίμνες στον Τερσανά…

Τον μικρό οικισμό του Τερσανά στο Ακρωτήρι επισκεφτήκαμε με αφορμή την διαμαρτυρία μιας παρέας φίλων, οι οποίοι, εδώ και 30 χρόνια παραθερίζουν σχεδόν κάθε καλοκαίρι σε παράλιους οικισμούς του Νομού μας.   

“ Η αμμουδιά της παραλίας με το μικρό γραφικό λιμανάκι στον κάμπο του Τερσανά”, μας είπαν, δίνει μια ξεχωριστή νότα στους λουόμενους με τα αβαθή νερά και την καθαριότητα που επικρατεί για να συνεχίσουν, υπογραμμίζοντας τα εξής: “Υπάρχουν, όμως, πολύ κοντά με το λιμανάκι και πανέμορφα κολπάκια με μικρές αμμουδιές, μία εξ αυτών είναι κοντά στη μεγάλη λίμνη και που ο καιρός τις πιο πολλές φορές, εκβάλλει διάφορες ακαθαρσίες και αντικείμενα. Στον κάμπο τώρα του Τερσανά, μια άλλη λίμνη πολύ πιο μικρότερη από αυτή που απέμεινε, χάθηκε, που πήγε; τι έγιναν αυτά τα στρέμματα που κατελάμβανε; Σύμφωνα με αφηγήσεις ηλικιωμένων κατοίκων του Ακρωτηρίου μάθαμε ότι παλιά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς, όλος ο σημερινός κάμπος ήταν θάλασσα και με το να τραβηχτούν τα νερά απέμεινε μια μικρή λίμνη, η οποία μέχρι και πριν από λίγα χρόνια υπήρχε ακόμα…”.

 

 Αεροφωτογραφία από δορυφόρο με την περιοχή του Τερσανά σήμερα

 Όψη με τον κάμπο του Τερσανά που υπήρχε μια μικρή λιμνούλα σε κοντινή απόσταση από την  θαυμάσια αμμώδη παραλία με το γραφικό και ιστορικό λιμανάκι 

 

 Η μεγάλη και μοναδική τώρα λίμνη έχει αρχίσει να περιορίζεται, προφανώς λόγω του καλοκαιριού

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com