Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Η παρένθετη μητρότητα στην Ελλάδα…

Φωτογραφία διαδικτύου

Η παρένθετη μητρότητα είναι σε πολλά κράτη απαγορευμένη. Στην Ελλάδα υφίσταται από το 2005 οπότε και μπήκε σε εφαρμογή η σχετική νομοθεσία του υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Η συγκεκριμένη νομοθεσία προβλέπει τον τρόπο εφαρμογής αυτής της πρακτικής όσον αφορά στο πλαίσιο που θα γίνονται οι επεμβάσεις, τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν, τις προδιαγραφές λειτουργίας των μονάδων κ.λ.π.

Η πολιτεία ωστόσο, δια των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών δεν δραστηριοποιήθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία με αποτέλεσμα, στην πρόσφατη υπόθεση της  σύλληψης στα Χανιά εμπλεκομένων σε σκάνδαλο υιοθεσίας – πώλησης βρεφών πιθανόν να υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και ένστολοι σε θέσεις ευθύνης καθόσον επί μία δεκαετία σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα συντελούνταν παραβατικές ενέργειες.     

Αναμφισβήτητα, ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης συμφωνεί ότι είναι προτιμότερο οι μαιευτήρες – γυναικολόγοι  να φέρνουν στον κόσμο ζωές με απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία.

Να επισημάνουμε ακόμα πως οι συγκεκριμένοι γιατροί όπως και όλοι οι επαγγελματίες είναι ταυτόχρονα φορολογούμενοι πολίτες, των οποίων στις επιχειρήσεις τους εργάζονται αρκετοί άνθρωποι σε διάφορους τομείς.

Άρα, λοιπόν, οι εκάστοτε “πελάτες” τους, πρέπει να πληρώνουν για τις αντίστοιχες υπηρεσίες που θα τους παρασχεθούν.  

Για το “Επαρχιακό φως” Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com