Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε και στα Χανιά τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλης μας τελέστηκε στις 10 το πρωί της Τρίτης η δοξολογία στη μνήμη του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου. 

Προς αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας τηρήθηκαν τα ενδεικνυόμενα προστατευτικά μέτρα στην λιτή τελετή με τον καιρό βροχερό και με λίγους ένστολους και απόστρατους αστυνομικούς. Το “παρών” έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ταξίαρχος  Γεώργιος Λυμπινάκης. 

Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου ανέγνωσε η αστυνόμος Β’ Ειρήνη Φουτάκη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ως Αρχηγός του Σώματος, διαρκής μέριμνα μου είναι η επιτυχής στρατηγική και επιχειρησιακή εκπλήρωση της αποστολής μας, αλλά και η συλλογική προσπάθεια μας να εμπνέουμε και να καθιστούμε με όρους εξωστρέφειας εμφανές στον πολίτη το κεκτημένο αγαθό της ασφάλειας, ενδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη του προς το έργο μας και τον σκοπό του. Σας καλώ, λοιπόν, όλους να εγκύπτετε με ενδιαφέρον και μεθοδικότητα στο έργο σας, να τιμάτε τους πυλώνες της αποστολής του Σώματος, να ενδιαφέρεστε για τον πολίτη και τις ανάγκες του, να συμβάλλετε στην εδραίωση κλίματος ευνομίας και σταθερότητας και να είστε ακούραστοι φύλακες του νόμου. Πάντα στο νου και στην καρδιά μας να είναι το παρελθόν του Σώματος, να το τιμάτε και να το σέβεστε. Η ζωή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου ας είναι πρότυπο ζωής, αυταπάρνησης και προσφοράς και ο Άγιος ας προστρέχει και ευλογεί τον καθένα από εμάς και τις οικογένειές μας. Η επετειακή “Ημέρα της Αστυνομίας” ας είναι ημέρα – σταθμός εορτασμού της συμβολής της Ελληνικής Αστυνομίας στην ασφάλεια του πολίτη και της εκπλήρωσης της αποστολής της. Ας είναι ημέρα συλλογικότητας και ομοψυχίας και ας μας υπενθυμίζει ότι η σύμπνοια και η συνεργασία είναι καθοριστικά στοιχεία προόδου και εξέλιξης του Σώματος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός προς το έργο μας εκκινεί από το σεβασμό και την αυταπάρνηση για τον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του. Χρόνια πολλά”.     

Με δήλωση του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων Νίκος Ξανθουδάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους και το πολιτικό προσωπικό αλλά και στους απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνοντας ότι “η καθιερωμένη δοξολογία δεν τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων αλλά προτιμήθηκε ο Ιερός Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου που είναι πολύ μεγαλύτερος και αυτό εξαιτίας του (Covid 19) με μια πολύ απλή τελετή δοξολογίας τιμώντας την μνήμη του προστάτη μας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Χρόνια μας πολλά και η χάρη του Αγίου να μας δίνει υγεία, τόλμη και αποτελεσματικότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας”.  

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Σημείωση σύνταξης: Στο τέλος θα διαβάσετε ολόκληρη την Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com