Ανακοίνωση

Γιατί δεν αρχίζουν τα έργα στη σήραγγα των Τοπολίων;

Πέρασαν τόσες ημέρες από τότε που έκλεισε ο δρόμος στην περιοχή της σήραγγας  στα Τοπόλια και τον Κατσοματάδω κι ενώ τοποθετήθηκαν ορισμένες πληροφοριακές πινακίδες για τους οδηγούς, ο αριθμός τους δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες των ξένων κυρίως οδηγών που θ’ αρχίσουν να κυκλοφορούν από τον επόμενο μήνα και μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν, πηγαίνοντας οι περισσότεροι για Χρυσοσκαλίτισσα και Ελαφονήσι.

Από το οδοιπορικό μας χθες, τραβήξαμε αρκετές φωτογραφίες από την περιοχή ούτως ώστε να αντιληφθούν οι αρμόδιοι φορείς το πρόβλημα με τον εναλλακτικό δρόμο  πάνω από τα Τοπόλια μέσω Τσουρουνιανών και Βλάτους για τα Εννιά Χωριά και το Ελαφονήσι. Ο δρόμος στερείται σε πολλές διασταυρώσεις πινακίδων προσανατολισμού της πορείας ενώ έχει τα χάλια του με πολλές λακκούβες, στροφές και στενέματα που δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων.  Και το πιο βασικό για το οποίο ανησυχούν πολλοί κάτοικοι από αυτά τα χωριά είναι ότι ενώ έκλεισε ο δρόμος δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι εργασίες. Για το θέμα της έλλειψης πινακίδων την πρώτη και τη δεύτερη μέρα που έκλεισε ο δρόμος, ο αγρότης Μιχάλης Τουλουπάκης στα Καλουδιανά είπε: “Η καθυστέρηση εγκατάστασης πινακίδων οφειλόταν στην απεργία των πλοίων” δείχνοντας τη μεγάλη πινακίδα που τοποθετήθηκε μπροστά από το χωράφι του για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι: “Θα γίνει μια αναγκαία τεχνική εργασία που θα παρέχει προστασία σε όλους όσοι θα πηγαινοέρχονται από αυτή την περιοχή, αλλά δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις… ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος εκφράστηκαν όλοι όσοι ρωτήθηκαν ανησυχώντας για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών στην περιοχή. Ενδεικτικά παραθέτουμε φωτογραφίες που τραβήξαμε περνώντας τον εναλλακτικό δρόμο, που είναι κατά τρία χιλιόμετρα μεγαλύτερος από τον κλειστό και αρκετά επικίνδυνος.

Το σημείο που είναι κλειστός ο δρόμος στον Κατσοματάδω κάτω από το σπήλαιο της Του Θεού Σοφίας.


   

Ο Μιχάλης Τουλουπάκης στα Καλουδιανά.

 


Ο Μανώλης Μοτάκης με τη σύζυγό του Αντωνία στον Κατσοματάδω.


Ο Νίκος Λιαπάκης στα Τοπόλια. 

 


Η πινακίδα στη διασταύρωση Μύλων για Έλος και Στροβλές. 

 

 


Στη διασταύρωση για το Βλάτος. 


Μέσα στο Βλάτος η διασταύρωση που δείχνει την πορεία για τα Χανιά με μικρή πινακίδα σε ακατάλληλο σημείο που δεν φαίνεται… 

 


Στο μεγαλύτερο μέρος της η εναλλακτική διαδρομή είναι στενή, έχει απότομες στροφές και λακκούβες.


Διασταυρώσεις χωρίς πινακίδες αναγραφής κατεύθυνσης π.χ. για το Ελαφονήσι.


Στη διασταύρωση στην αρχή των Τοπολίων υπάρχει μεγάλη πινακίδα ενημέρωσης ότι ο δρόμος στη σήραγγα είναι κλειστός αλλά και πρόχειρες άλλες που δείχνουν την πορεία για το Ελαφονήσι και το Σέλινο.  

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com