Οι Γεύσεις Κρήτης ολοκλήρωσαν ένα χρόνο μ’ εβδομαδιαία επεισόδια μαγειρικής από νοικοκυρές και νοικοκύρηδες στα Χανιά και στα χωριά του Νομού μας που μαγείρεψαν για την διαδικτυακή εκπομπή της τηλεόρασης των «Χανιώτικων νέων». Γενέθλια, λοιπόν, με αυτό το επεισόδιο, όπου, η νοικοκυρά Ελένη Σγουράκη από το Ξηροστέρνι του Αποκόρωνα, μαγειρεύει στο 5ο ΚΑΠΗ της παλιάς πόλης πιλάφι του “φτωχού” και ασκρολίμπους με κουκιά. Συνοδευτικά πιάτα των δύο απλών και νόστιμων φαγητών είναι μια πλούσια σαλάτα με διάφορα χόρτα και χόνδρο, ραπανάκια, ρέγκα και καλό κρασί. Η συνέχεια αύριο καθώς και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Το βίντεο θα το δείτε κι εδώ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://eparxiakofos.gr/gefsis-kritis-spanakorizo-pilafi-tou-ftochou-ke-askrolimpi-koukia-vinteo/
Χανιώτικα νέα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 σελίδα 30