Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Φιλοζωική δράση με μαθητές του Γυμνασίου Αμπεριάς “Υιοθετήστε μία ποτίστρα και μία ταϊστρα”

                            

Ωραία και διδακτική η φιλοζωική δράση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αμπεριάς σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων τοποθετώντας πέριξ του κτιριακού συγκροτήματος του σχολείου τους ταιστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια της περιοχής.  

Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο διευθυντής του Γυμνασίου Πάνος Κορακοβούνης υπογράμμισε: “Το σχολείο μας υλοποιεί διάφορα προγράμματα πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με ποικίλα θέματα, με τη διαχείριση του νερού, με τους χορούς και σήμερα πραγματοποιήθηκε μία δράση την οποία υλοποιεί το σχολείο μας και έχει να κάνει με τα αδέσποτα ζωάκια της περιοχής μας. Ελπιζουμε η δράση αυτή πέρα από του να ευαισθητοποίηση τους μαθητές να βρει και μιμητές πέρα από το μαθητικό σύνολο ανθρώπους οι οποίοι ανταποδίδουν την αγάπη που μας δίνουν τα ζώα στα ίδια τα ζώα αυτά έτσι ώστε να λειτουργεί το οικολογικό μας σύστημα. Το οικολογικό μας σύστημα δεν είναι μόνο ο άνθρωπος ο οποίος δυστυχώς το καταστρέφει, είναι και αυτά τα πλάσματα τα οποία θέλουν την φροντίδα των ανθρώπων.”  

Από μεριάς του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η προστασία των ζώων”, η πρόεδρος του Έφη Τσεκμέζογλου τόνισε: “ Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που κάνουμε όλη τη χρονιά, πηγαίνουμε σε όλα τα σχολεία για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε σχέση με τα ζώα.  Σήμερα με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών, μετά από μία ενημέρωση που κάναμε, αποφάσισαν τα παιδιά του Γυμνασίου εδώ στην Αμπεριά να κάνουν αυτή τη δράση την οποία ονομάσανε “Υιοθετήστε μία ποτίστρα και μία ταϊστρα”. Είχαν την ιδέα λοιπόν να βάλουν ταΐστρες και ποτίστρες περιμετρικά του σχολείου τους αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να τις τροφοδοτούν με φαγητό και με νερό. Όλο αυτό είναι που θα φέρει την αλλαγή γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον, επομένως όσο περισσότερο ενδυναμώνεται η ενσυναίσθησή τους από  μικρά τόσο καλύτεροι θα γίνουν αύριο”. 

Για την δράση αυτή μας μίλησαν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου που συμμετείχαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο παιδιά. “Με λένε Αφροδίτη και είμαι μαθήτρια της Γ’ Τάξης και μαζί με άλλα παιδιά του σχολείου και από την πρώτη και από τη δευτέρα  και από την τρίτη τάξη έχουμε έρθει να κάνουμε το λιγότερο που μπορούμε για τα αδέσποτα της περιοχής να αφήσουμε λίγο νερό και λίγα τρόφιμα ώστε να μπορούν και αυτά να ζήσουν”. 

Ο Φώτης Γιαννόπουλος μας είπε: “ Είμαι κι εγώ μαθητής της Γ’ τάξης και έχουμε έρθει για να βάλουμε νερό και φαγητό σε όλα τα αδέσποτα τα οποία κάθε μέρα θα φροντίζουμε”. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com