Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Διαχρονικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο του κόλπου Κισάμου

Άλυτα παραμένουν τα διαχρονικά προβλήματα της ανατολικής οριζόντιας παραλιακής ζώνης του κόλπου της Κισσάμου, από το Καστέλι μέχρι τα Νωπήγεια. 

Τα παράπονα ντόπιων κατοίκων όπως και επιχειρηματιών είναι πολλά, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη αδιαφορία αναφορικά με το οδικό δίκτυο, το οποίο συνεχίζει να “πληγώνεται” από την εντεινόμενη διάβρωση. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η παραλιακή ζώνη, κυρίως από το ύψος που είναι η γέφυρα του Κορφαλώνα μέχρι και την αρχή των ορίων της ανατολικής πλευράς στα Νωπήγεια που δεν υπάρχει γέφυρα είναι τεράστιο. 

Το μεγαλύτερο τμήμα του παραλιακού δρόμου είναι στενό και με χώμα κι ενώ υπάρχει μια τεράστια πανέμορφη παραλία, εξυπηρετείται ο κόσμος μόνο από ένα  κάθετο δρόμο από και προς τον βόρειο παράλληλο της εθνικής οδού προς την παραλία. 

Στα δυτικά της παραλιακής ζώνης ο κάθετος δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός. Στενός και με χώμα είναι επίσης ο δρόμος προς την ανατολική  πλευρά που δεν υπάρχει γέφυρα και πρέπει όσοι οδηγούν να παρακάμψουν πλάι από τον ποταμό, διασχίζοντας τις καλαμιές. Αν όμως βρέξει, ο δρόμος είναι γεμάτος με λάσπες που τον καθιστούν απροσπέλαστο. 

Στην ίδια περιοχή άλλωστε παραμένει και το ναυαγισμένο πλοίο  αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή. 

Όψεις με τον στενό κάθετο με άσφαλτο δρόμο της δυτικής πλευράς προς την παραλιακή ζώνη που αρχίζει ο χωματόδρομος τόσο προς το Καστέλι όσο και προς τα Νωπήγεια, ενώ κοντά στην ακτή διακρίνεται το ναυαγισμένο πλοίο.  

Κάπως καλύτερος και με άσφαλτο θα συνεχιστεί από το σημείο της κολύμπας ο δρόμος προς τα ανατολικά Νοπήγια, αλλά πλησιάζοντας στην εκβολή του ποταμού στενεύει υπερβολικά έχοντας υποστεί μεγάλες φθορές και επειδή δεν υπάρχει γέφυρα συνεχίζεται μέσα από Καλαμιές πλην όμως οι λάσπες είναι παγίδα.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com