Τετάρτη , 28 Σεπτέμβριος 2022
Ανακοίνωση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

???????????????????????????????

Οι εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα  ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στις 18:30’ η ώρα με συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μειμαράκη για να συνεχιστούν στον ίδιο χώρο με παραστατικό δρώμενο που είχε τίτλο “Ένωση. Άκου αυτή την κραυγή”, από μαθητές του σχολείου του Ναυστάθμου και να τελειώσει για το βράδυ του Σαββάτου με την καθιερωμένη εκδήλωση αναγορεύοντας  σε εταίρους του Ιδρύματος τρία πρόσωπα.

Με δήλωση του στα Μ.Μ.Ε. ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μειμαράκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «Ο Βενιζέλος δεν είναι μόνο κάτι το Χανιώτικο, κάτι το Κρητικό είναι κάτι το Ελληνικό και θα έλεγα ότι στην περίοδο αυτή τη δραματική που ζούμε, που δοκιμάζονται θεσμοί και αξίες είναι μια Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια διάσταση της δημοκρατίας και των αρχών της. Η προσέγγιση η επιστημονική και η πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου. Θέλω, λοιπόν, με αυτή την ευκαιρία να τονίσω το μεράκι με το οποίο ανταποκρίνεται ο κ. Παπαδάκης ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος γιατί αν αυτό το αισθάνεται σαν αγγαρεία δεν μπορεί να το εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με κέφι, λοιπόν και με μεράκι ανταποκρίθηκαν όλοι γι’ αυτό τους συγχαίρω και πιστεύω ότι το 2015 θα είναι μια χρονιά νέα για το Ίδρυμα με εξωστρεφείς δραστηριότητες σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και ταυτόχρονα προετοιμάζεται και η νομοθετική ρύθμιση ώστε ο πρόεδρος της Βουλής να είναι πρόεδρος του Ιδρύματος, ήδη βρίσκεται ως άρθρο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού το οποίο έχει αναρτηθεί για τη διαβούλευση κι εγώ ως Κρητικός πρόεδρος Βουλής αισθάνομαι ότι πρέπει να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι βέβαια ότι και οι προηγούμενοι πρόεδροι της Βουλής δεν κάνανε σωστή και σοβαρή και επιστημονική επεξεργασία και δεν έδειξαν την διάθεση τους την καλή απέναντι στο Ίδρυμα, αλλά εγώ ακόμα παραπάνω. Με αυτές τις σκέψεις ευχαριστώ το Ίδρυμα και τον κ. Παπαδάκη».

Ο κ. Παπαδάκης στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Μειμαράκη για να υπογραμμίσει ότι « είναι η 3η χρονιά που προεδρεύει στο Διοικητικό Συμβούλιο και πολύ σύντομα θα έχουμε και τη νομοθετική ρύθμιση ώστε ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής να είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος, αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταβολή, ένα σταθμό κορυφαίο στην πορεία του Ιδρύματος και χαίρομαι που συμπίπτει αυτή η απόφαση με την προεδρία του κ. Μειμαράκη που έχω πει και άλλοτε είναι ο πρώτος πρόεδρος της ελληνικής Βουλής που κατάγεται από την Κρήτη. Τώρα θα είναι και ο πρώτος πρόεδρος που επί των ημερών του θεσμοθετείται να είναι ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής πρόεδρος του Ιδρύματος», ενώ στη συνέχεια κατά τον χαιρετισμό του στην αίθουσα ομιλιών επεσήμανε τα εξής: «Προηγήθηκε μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής ως είθισται κατ’ έτος την παραμονή της 1ης Δεκεμβρίου, το προβλέπει και το καταστατικό του Ιδρύματος και ακολουθεί η εκδήλωση η οποία θα είναι σύντομη και φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Ξεκινάμε με μια παιδική παράσταση διότι θεωρούμε ότι το ιστορικό μήνυμα  της επετείου πρέπει πρωτίστως να περάσει στη νέα γενιά για να καλέσει στη συνέχεια την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κα Μαρκουλάκη για μια σύντομη ενημέρωση του εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος».

«Εδώ και 15 χρόνια από το ξεκίνημα της λειτουργία του το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην εκπαίδευση. Οι δράσεις του είναι πολυεπίπεδες, αγκαλιάζουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και διαρκώς εμπλουτίζονται. Από το 2008 και έπειτα περισσότεροι από 4.000 μαθητές και 500 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ολόκληρη την Κρήτη συμμετέχουν κάθε χρόνο στα εκπαιδευτικά προγράμματα στα σεμινάρια του Ιδρύματος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κα Μαρκουλάκη.

Η εκδήλωση τελείωσε με αναγορεύσεις εταίρων προς το Ίδρυμα με πρώτο αναγορευμένο τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη διότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανήγειρε έναν ανδριάντα σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της Νέας Σμύρνης και ειδικότερα τώρα τελευταία ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει συμπαρασταθεί στο ίδρυμα σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Κρητών της Νέας Σμύρνης και έχει προσφέρει σημαντικό εικαστικό αρχειακό και άλλο υλικό που αναφέρεται στον Βενιζέλο και την εποχή».

Δεύτερος εταίρος του Ιδρύματος αναγορεύτηκε η Ένωση Κρητών την οποία εκπροσωπεί ο πρόεδρός της κ. Νικήτας Περαθωράκης, ενώ τρίτος εταίρος αναγορεύτηκε ο κ. Ανδρέας Παιδαράκης που έφτιαξε ένα πιστό αντίγραφο της κούρσας που μετέφερε τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Εκ μέρους του Ιδρύματος συνεχίστηκαν οι βραβεύσεις  με δώρα πολυτελείας στυλό για τα 150 από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου  και με την υπογραφή του, στο Δημοτικό Σχολείο του Ναυστάθμου, που παρέλαβε ο διευθυντής του κ. Τωμαζινάκης, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μειμαράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής  κ. Θάνος Παπαιωάννου. 

???????????????????????????????

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com