Τρίτη , 21 Μαρ 2023

Ανεξάρτητος είσαι αν έχεις εκλεγεί έτσι…

assets_LARGE_t_420_54029912

Οι ανεξάρτητοι Έλληνες βουλευτές που έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών έφτασαν πλέον τους 16, ενώ  8 ακόμη παραμένουν ανεξάρτητοι δίχως να έχουν ενταχθεί σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα. Έχουμε, λοιπόν, συνολικά στο κοινοβούλιο 24 ανεξάρτητους  βουλευτές, οι οποίοι δεν εκλέχτηκαν ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι με κάποιο κόμμα, αφού η εκλογική νομοθεσία δεν προβλέπει μεμονωμένους υποψήφιους, αλλά πρόκειται για καθαρά κομματικούς βουλευτές που για τον Α ή Β λόγο διεγράφησαν ή αποχώρησαν από το κόμμα τους κρατώντας την έδρα για προσωπικό συμφέρον. Αν, όμως, κρατούσαν την έδρα και όχι τον μισθό τους, ο λαός θα τους το εκτιμούσε με το παραπάνω.

Κι ενώ έχουν δημοσιευθεί τόσα πολλά  σχετικά με τις απολαβές και τα προνόμια που έχουν οι τριακόσιοι αντιπρόσωποι του λαού στη Βουλή, κανένας δεν τόλμησε να ζητήσει να μειωθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης ο μισθός όπως και ο αριθμός τους. Το μέλλον της χώρας για να γίνει λαμπρό απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και μια τέτοια γενναία απόφαση θα ήταν να κοβόταν π.χ. το 40% του μισθού από τους εν ενεργεία βουλευτές και το 60% από τους συνταξιούχους της Βουλής. Από ψηλά έπρεπε ν’ αρχίσουν οι θυσίες και όχι από τη φτωχολογιά με τα καθιερωμένα χαράτσια και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Με τον ιδιαίτερα, λοιπόν, μεγάλο και πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών, η Βουλή επιβάλλεται να πράξει το αυτονόητο ούτως ώστε με την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας να συμπληρωθεί σχετικό άρθρο που να επιτρέπει απευθείας την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών σε όλη τη χώρα ή την υποχρεωτική συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και ανεξάρτητων υποψηφίων συνεργαζόμενων με αυτά. Με την καινοτομία αυτή ν’ αντικατασταθεί το άρθρο που επιτρέπει στον εκάστοτε πρωθυπουργό να επιλέγει εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών. Να μπορεί, πλέον, ο εκάστοτε πρωθυπουργός να προσκαλεί, αν το κρίνει αναγκαίο αληθινούς ανεξάρτητους βουλευτές στη σύνθεση της κυβέρνησής του.             

 ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ-ΦΩΣ1

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com