Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στους Πεσόντες Αεροπόρους

 

Στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων Χανίων στην πόλη μας τελέστηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης στους Πεσόντες Αεροπόρους μας εν ώρα καθήκοντος. 

Η εκδήλωση η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την 115η Πτέρυγα Μάχης και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας – Παράρτημα Χανίων – Ρεθύμνου, άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί, καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός Ύμνος από όλους. 

Το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών, φορέων, συλλόγων, συγγενείς και φίλοι πεσόντων με αρκετό κόσμο.  

Χαιρετισμοί απηύθυναν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Γύπαρης, ο Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης εκ μέρους του Α/ΓΕΑ, και ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Χανίων – Ρεθύμνου Μάρκος Γαλανάκης. 

 Αναφερόμενος για τους πεσόντες αεροπόρους ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης επεσήμανε ότι  “ ήταν ήρωες όπως ήρωες ήταν και οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους, παιδιά ορφανά, χήρες, μητέρες χαροκαμένες… Σε όλους αυτούς τους ήρωες υποκλινόμαστε με την ευχή τα ονόματα αυτά να μείνουν στον ίδιο αριθμό και να μην αυξηθούν”. 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Γύπαρης υπογράμμισε: “Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ όπως κάθε χρόνο ταπεινοί προσκυνητές στη μνήμη των αεροπόρων μας οι οποίοι πιστοί στο καθήκον τους, πιστοί στον όρκο τους που έδωσαν στην πατρίδα υπερασπίζοντας με θάρρος και αυταπάρνηση την πατρίδα μας θυσιάζοντας την ζωή τους… Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την θύμηση τους ζωντανή, να προβάλλουμε την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση  για όλους τους πολίτες και με αυτό τον τρόπο να μεταφέρουμε τις αξίες της φυλής από γενιά σε γενιά”.  

Ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης τόνισε: “ Οι Έλληνες Αεροπόροι θα συνεχίσουν να μεταλαμπαδεύουν το αεροπορικό πνεύμα, θα συνεχίσουν να προχωρούν, να αριστεύουν και να καταξιώνονται τιμώντας και τους πεσόντες μας. Κανενός η απώλεια δεν θα πάει χαμένη, κανείς απών, αιωνία τους η μνήμη”.  

Το τελευταίο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Μάρκος Γαλανάκης υπογραμμίζοντας τα εξής: “Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρωθήκαμε για να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας και να τιμήσουμε τους 68 ένστολους που έδωσαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Με ιδιαίτερη συγκίνηση απευθυνόμενος στις οικογένειες των πεσόντων αεροπόρων αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω ότι στην τελετή αυτή εσείς εκπροσωπείται τον πόνο, το δάκρυ και τη θυσία. Με όλα αυτά που αναφέρω δεν έχω πρόθεση να προκαλέσω συγκίνηση, κάθε ανθρώπινη θυσία είναι και από μόνη της συγκινησιακή και το Μνημείο αυτό συμβολίζει τον ελάχιστο φόρο τιμής, ευγνωμοσύνης στη μνήμη των Ελλήνων Αεροπόρων που τιμώνται γιατί έπεσαν επιτελώντας το καθήκον τους προς την πατρίδα. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα γιατί έτυχε να έχω συνυπηρετηση με πολλούς συναδέλφους που τα ονόματα τους είναι γραμμένα εδώ στις πλάκες που βρίσκονται γύρω μας…”.           

Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε κέρασμα σε όλους. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

Σημείωση: Η πολιτιστική μας ιστοσελίδα φιλοξενεί χιλιάδες εκδηλώσεις αποτελώντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό αρχείο στο διαδίκτυο και η υποστήριξη φίλων φορέων και συλλόγων είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να την διατηρήσουμε και το 2023.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com