Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Δυσαρέσκεια για την μεταφορά της λαϊκής στην Αγία Μαρίνα

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους ανθρώπους του μόχθου, παραγωγούς και εμπόρους, αλλά και καταναλωτές ακόμα που προτιμούν την λαϊκή για τις αγορές τους, ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να πραγματοποιήσει την μετεγκατάσταση της λαϊκής κάθε Δευτέρας από την οδό Κρητοβουλίδου, μεταφέροντας την στην Αγία Μαρίνα, δέκα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης εν μέσω πανδημίας. 

Ο προβληματισμός εντείνεται από τα νέα δεδομένα που έφερε στην καθημερινότητα ο κορωνοϊός και τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Για την αλλαγή αυτή, μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των επαγγελματιών πολιτών Σταύρο Μαρκουλάκη, ο οποίος μας είπε: “ Σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δήμου όπως και της πολιτείας, αλλά για τη μεταφορά της λαϊκής κάθε Δευτέρα είχαμε συμφωνήσει στο σύνολο μας, παραγωγοί και έμποροι, πριν ακόμα εμφανιστεί η πανδημία με τον κορωνοϊό. Τα προληπτικά μέτρα που ισχύουν τώρα με το 50% των παραγωγών να εργάζονται την μια μέρα και το 50% την επόμενη, θα ισχύσουν από τις 11 του επόμενου μήνα και για εμάς, γεγονός που θα δυσκολέψει για τα καλά την κατάσταση επειδή εμείς, έχουμε περισσότερα έξοδα από τους παραγωγούς και τα είδη μας είναι εποχιακά που πρέπει να αντικατασταθούν. Καταλαβαίνουμε απόλυτα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας με το κυκλοφοριακό και στο πλαίσιο αυτό δεχτήκαμε τις αλλαγές, αλλά όσο θα διαρκούν τα προληπτικά μέτρα, δεν συμφωνούμε”. Ο κ. Μαρκουλάκης τονίζει πως “ αν βρισκόταν ένα αγροτεμάχιο σε περιοχή πολύ κοντινή με την πόλη έχοντας έκταση δύο στρεμμάτων τουλάχιστον και σε αυτό γινόταν μια σύγχρονη λαϊκή, θα ήταν σύμφωνοι όλοι. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου κι έχουμε οικογένειες, κάτι πρέπει να γίνει και για εμάς”. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Στιγμιότυπα από την λαϊκή αγορά χθες Τετάρτη στα Παχιανά 


Ενδεικτικά φωτογραφίσαμε ορισμένα αγροτεμάχια στο Κόκκινο Μετόχι και επί της οδού Μουρνιών όπου σε κάποιο εξ αυτών θα μπορούσε να εγκατασταθεί μια σύγχρονη λαϊκή αγορά. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com