Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος

Το “πνευματικό φως” στη χώρα μας, το έφεραν επιφανείς αρχαίοι Έλληνες όπως για παράδειγμα ήταν ο Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης, που θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία της ιατρικής, ενώ αναφέρεται και ως πατέρας της σύγχρονης ιατρικής.
Στα μεταγενέστερα χρόνια η χώρα έτυχε συνεχών αντιπαραθέσεων με μίση και πάθη, πολέμους, διαφθορά και ρουσφέτια προς… δόξαν της εκάστοτε κυβερνητικής πελατείας υπουργών και βουλευτών που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση.
Και τώρα, με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού τα πράγματα δυσκολεύουν, με τους πολίτες να παραμένουν διχασμένοι καθώς άλλοι αποδέχονται και άλλοι όχι, τα μέτρα προστασίας του Π.Ο.Υ. και της Ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως και να έχει η πρόληψη πάντα ωφελεί και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ταυτιστούμε ως ώριμη κοινωνία χωρίς βία, απαγορεύσεις, πρόστιμα και περιορισμούς.
Κι ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμνού εξαιτίας της πλήρους ασυνενοησίας κυβέρνησης και κομμάτων, ευχή μας είναι να υπάρξει ένας νέος Ιπποκράτης ν’ αναλάβει την διακυβέρνησή της.


