Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Δυνατή “ομάδα” η Περιφέρεια Κρήτης…

Σε ένα νέο ξεκίνημα, με μια δημιουργική θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου και ομόφωνες αποφάσεις προς όφελος του νησιού μας, ελπίζει η κοινωνία μας με την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής.

Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αλλά και με διάθεση προσφοράς ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, μαζί δε, με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μπορούν και πρέπει ως “ομάδα” να κατορθώσουν ό,τι μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό.

Να δούμε σε βάθος χρόνου μια διαφορετική Κρήτη, αρχίζοντας από τώρα τον συλλογικό αγώνα, απαιτώντας από την κυβέρνηση και τον Κρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ουσιαστική στήριξη στα δημόσια έργα. Η Κρήτη έχει μείνει πολύ πίσω σε υποδομές, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας.

Από καρδιάς ευχόμαστε να υπάρχει ομόνοια, σύμπνοια, συλλογική προσφορά, για να γίνει το νησί μας ένα απέραντο εργοτάξιο. Οι ορισθέντες ανά Περιφερειακή Ενότητα Αντιπεριφερειάρχες, μαζί με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και όλους τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους να είναι σαν μια “γροθιά”.

Τέλος οι αντιπαλότητες για ένα καλύτερο αύριο. Καλή επιτυχία.

Γιάννης Η. Κάκανος

KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.09.19

Στ. Αρναουτάκης: «Δυναμική ομάδα, με όρεξη για δουλειά»

Εκλέχθηκε το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου – ορίστηκαν οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες. (PHOTOS & VIDEOS) Για «μια δυναμική ομάδα, με όρεξη για δουλειά και άξιους συνεργάτες» μίλησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την εκλογή του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και της ανακοίνωσης των Αντιπεριφερειαρχών και των πρώτων Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων.

Αναφερόμενος στην διαδικασία της επιλογής των θέσεων ευθύνης ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως «η επιλογή για όλες τις θέσεις δεν ήταν εύκολη», ενώ σε ότι αφορά τη βασική στόχευση ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως «μόνο με σκληρή δουλειά με όλους τους συνεργάτες και πάνω απ’ όλα με όλους τους φορείς της Κρήτης θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Παράλληλα, εξήγησε πως στη διάρκεια της τετραετίας «θα υπάρξει αλλαγή των θέσεων ευθύνης» ενώ την λειτουργία όλων των νέων αιρετών και των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε πως στόχος είναι «να υπάρχει η ενότητα, η σύμπνοια, για την διεκδίκηση όλων των μεγάλων έργων της Κρήτης».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το έργο της νέας θητείας και την ευθύνη των Αντιπεριφερειαρχών, ο κ. Αρναουτάκης επανέλαβε πως χρειάζεται πολύ δουλειά, γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών της Κρήτης ήταν πολύ μεγάλη στις εκλογές και το βάρος της ευθύνης είναι παρά πολύ μεγάλο. «Όλοι μας πρέπει να δουλεύουμε και να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις, θα πρέπει μόνος του να υποβάλλει την παραίτησή του.

Εκλογή Προέδρου

Ο Παύλος Μπαριτάκης εξελέγη σήμερα νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προεδρείου στη νέα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Στη δήλωση του ο νέος Πρόεδρος κάλεσε όλους σε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία, δεσμευόμενος να δουλέψει για το καλό όλης της Κρήτης.

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε από τη μείζονα μειοψηφία ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης ενώ Γραμματέας εκλέχτηκε η Γεωργία Μηλάκη από την πλειοψηφία. Η ελάσσονα μειοψηφία δεν πρότεινε υποψήφιο απέχοντας με δήλωση από την διαδικασία. Στη διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου προήδρευσε η πρώτη σε ψήφους Περιφερειακή Σύμβουλος Έφη Κουτεντάκη που ανακοίνωσε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Οικονομική Επιτροπή Ακολούθησε η εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής. Στην διαδικασία προήδρευσε ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και από την ψηφοφορία που έγινε εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη, κατά σειρά κατάταξης, οι: Νικόλαος Κακογιαννάκης, Καλλιόπη Δασκαλάκη, Κυριάκος Κώτσογλου, Νικόλαος Σκουλάς, Ειρήνη Χουδετσανάκη, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Ελευθέριος Κοπάσης και Νικόλαος Μανουσάκης.

Αναπληρωματική μέλη εκλέχθηκαν κατά σειρά κατάταξης οι: Ευάγγελος Ζάχαρης, Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, Τάσος Κουρουπάκης, Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, Νίκος Ξυλούρης, Νίκος Χρονάκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Αλέξανδρος Μαρινάκης.

Αντιπεριφερειάρχες

Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες ορίζονται από τον Περιφερειάρχη Κρήτης οι: Νίκος Συριγωνάκης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Γιάννης Γουλιδάκης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου Νίκος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν από τον Περιφερειάρχη οι: Μανόλης Χνάρης Αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα Λάμπρος Βαμβακάς Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Αλέξανδρος Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Έφη Κουτεντάκη, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νεολαίας. Τάσος Κουρουπάκης Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ – ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων.

Επίσης ορίστηκαν οι πρώτοι δύο Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Συγκεκριμένα ορίστηκαν οι: Κωνσταντίνος Φασουλάκης για θέματα Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού και ο Κυριάκος Κώτσογλου για θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η θητεία των παραπάνω αιρετών ορίζεται έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβούλου Πριν από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο Γραφείο του Περιφερειάρχη ορκίστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Σπυρόπουλος που δεν είχε ορκιστεί κατά την επίσημη ορκωμοσία λόγω απουσίας.

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0eGh7fzTJELyMU

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com