Κυριακή , 25 Σεπτέμβριος 2022
Ανακοίνωση

Άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί στη Μαλάξα ο Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Χανίων

 

 

Ένα όνειρο ετών από μια οικογένεια που ασχολείται χρόνια με τ’ άλογα έγινε πραγματικότητα με τον  πρότυπο Αθλητικό Ιππικό Όμιλο που δημιούργησαν και που πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί προσφέροντας, εκτός από αναψυχή, άθληση με ιππασία σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην πανοραμική Μαλάξα.

Τα «Χ.Ν.» πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου δημοσίευσαν ολοσέλιδο αφιέρωμα για την ιδέα και την πραγμάτωσή της από τον ιδρυτή του Ομίλου Ματθαίο Αναστασάκη, απόστρατο αξιωματικό και σήμερα που οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες επισκεφθήκαμε τον χώρο και συνομιλήσαμε μαζί του και με τα μέλη της οικογένειας, τη σύζυγό του κα Kimberly και τις δύο αμαζόνες κόρες τους, την 20χρονη Αμαλία και τη 18χρονη Ναυσικά που έχουν λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες ιππασίας.

“ Μετά από ετών προσπάθειες καταφέραμε και ιδρύσαμε τον πρώτο Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Χανίων στη Μαλάξα. Λειτουργούμε επίσημα τώρα και δέκα μέρες έχοντας πάρει την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας και μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από ηλικία δύο ετών. Βέβαια για να συμμετέχει ένα παιδί αργότερα σε αθλητικούς αγώνες πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα ετών. Τα πρώτα μαθήματα γίνονται από τις κόρες μου Αμαλία  και Ναυσικά που από μικρές κι εκείνες έχουν μυηθεί στην αθλητική ιππασία και έχουν αποκτήσει τα απαραίτητα διπλώματα. Η ιππασία είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες. Η θεραπευτική ιππασία προσφέρει σε ένα άτομο κοινωνικοποίηση, αύξηση της ισορροπίας του και εκγύμναση ατροφικών μελών του σώματος. Επόμενη μεγάλη κατηγορία της ιππασίας είναι η ιππική δεξιοτεχνία (dressaz), δηλαδή οι αναβάτες με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις του σώματός τους κατευθύνουν τ’ άλογα σε συγκεκριμένα σημεία κάνοντας ασκήσεις ακριβείας. Στην κατηγορία αυτή μπορούν να λάβουν μέρος και ορισμένα παιδιά με κινητικά προβλήματα. Τελευταία κατηγορία στον Όμιλό μας είναι αυτή με τους αθλητές που αρχίζουν τη μετ’ εμποδίων ιππασία από ύψος μισό μέτρου μέχρι και 1.40.” υπογράμμισε ο ιδρυτής του κ. Ματθαίος Αναστασάκης.

Από την πλευρά της η 20χρονη προπονήτρια του Ομίλου Αμαλία Αναστασάκη τόνισε: “Από μικρό παιδί ασχολούμαι με τ’ άλογα και σε ηλικία 8 ετών είχα το δικό μου. Δέκα  χρονών απέκτησα την άδεια ικανότητας αθλήτριας στην ιππασία έχοντας εκπαιδευτεί στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Βόλου και στην Ιππική Ακαδημία Κρήτης στο Ηράκλειο, ενώ από χρόνια, συμμετέχω σε αθλητικούς αγώνες εμποδίων. Μαζί με την αδερφή μου τη Ναυσικά παραδίδουμε μαθήματα ιππασίας στον Όμιλό μας σε χώρο τριών στρεμμάτων ”.

Ερωτηθείσα στη συνέχεια η Ναυσικά Αναστασάκη είπε: “ Όπως και η αδερφή μου έτσι κι εγώ έμαθα από μικρή να ιππεύω και σήμερα είμαι αθλήτρια της ιππικής δεξιοτεχνίας. Διαθέτουμε δώδεκα άλογα εκ των οποίων τρία είναι ράτσας fressian, δύο pindo, ένα thourbred, ένα mini appaloosa, ένα fallabela δύο Πίνδου και δύο Ζακυνθινά”.

Τέλος η κα Kimberly Αναστασάκη, εξέφρασε την ικανοποίηση της προς στις δύο κόρες της που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους να ιδρυθεί αυτός ο Όμιλος, σημειώνοντας ότι «είμαι πολύ περήφανη για τις κόρες μου που έχουν κατορθώσει να είναι αθλήτριες και να προσφέρουν τις γνώσεις τους με τις εμπειρίες και την αγάπη που έχουν στα άλογα σε νέα παιδιά και μεγάλους που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα».


 Στιγμιότυπα από τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο.

 .

 Πλάνα από τη βιντεοσκόπηση θα δείτε κάνοντας κλικ εδώ: 

 

 

Ενημέρωση για το  επόμενο συλλεκτικό μας τεύχος: 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com