Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Αν πρυτάνευε η σοφία των αρχαίων Ελλήνων…

Πόσο καλύτερα θα ζούσαν οι λαοί της γης, αν πρυτάνευε στην οικουμένη το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα;  Η σοφία των αρχαίων προγόνων μας λογίζεται ως Θείο δώρο, με τις αξίες της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας για δικαιοσύνη και αξιοκρατία, την ευημερία και τον πολιτισμό που μεταλαμπάδευε.   

Γιατί τα κοινοβούλια όλων των χωρών του κόσμου να έχουν καταντήσει εστίες κομματικών διχασμών;

Τι χρειάζονται άραγε τα κόμματα αφού αποδεδειγμένα μόνο καταστροφές έφεραν και εξακολουθούν να φέρνουν;

Τι λογική είναι αυτή, κάθε φορά που κυβερνά ένα κόμμα να αλλάζει την εκλογική νομοθεσία κατά τα μέτρα του;

Γιατί να μην μπορούν να ανέλθουν στην πολιτική σκηνή και παιδιά του λαού μεγαλωμένα σε φτωχογειτονιές;

Γιατί να μην είναι δυνατόν να συμβούν αλλαγές με προοδευτικό χαρακτήρα προς όφελος του δημοσίου όπως και του παγκόσμιου συμφέροντος, αλλά και με σεβασμό στη φύση; 

Είναι τυχαίο που οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια;  Η δύναμη της φύσης είναι αδάμαστη, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται οι… ισχυροί της γης και όλο την “ενοχλούν” με πυρηνικά πειράματα, πολέμους και πολλαπλές άλλες καταστροφές που προκαλούνται δυστυχώς και από εκατομμύρια άλλους  ανθρώπους από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα; Αυτό θα πρέπει να είναι το στοίχημα κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη και ειδικά των Ελλήνων πολιτών. Με καινοτομίες θα εκλείψουν οι μέχρι σήμερα διαιωνιζόμενες αρνητικές συνήθειες και καταστάσεις...

Γιάννης Η. Κάκανος  

KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com