Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Άλλη έννοια έχει ο φίλος και άλλη το μέλος ενός κόμματος

Ως φίλος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά το 2009

Στην πολιτική οι καινοτομίες είναι αναγκαίες και γι αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση και τα κόμματα οφείλουν ν’ απαγκιστρωθούν από το “αμαρτωλό” διαχρονικά κατεστημένο, το οποίο αποτέλεσε την κύρια αιτία να φτάσει η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση.

Ο λόγος αφορά μια παλιά εκσυγχρονιστική πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εγγραφούν χιλιάδες φίλοι όπως και  νέα κομματικά μέλη στο Κίνημα.

Δυστυχώς όμως, αποδείχθηκε πως ήταν μόνο για να εκλεγεί πρόεδρος στις τότε εσωκομματικές εκλογές ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο οποίος εν συνεχεία, πέτυχε μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Σε εκείνες τις εκλογές, ως φίλος συμμετείχα υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του Νομού Χανίων, πλην όμως δεν εκτιμήθηκε η συμμετοχή μου από τα μέλη της τότε Νομαρχιακής Επιτροπής και τους παλιούς κυρίως συνυποψήφιους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν τι όριζε ο νέος θεσμός του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ.

Η συμπεριφορά ορισμένων ήταν απαράδεκτη, όμως προς χάρη της ενότητας, διατήρησα ψυχραιμία και ευγένεια απέναντί τους… 

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο με ποσοστό που άγγιζε περίπου το 44% εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής φίλων.

Η συνέχεια ως κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου δεν ήταν αυτή που περίμενε ο λαός με αποτέλεσμα να αρχίσει ο μεγάλος πολιτικός κατήφορος για να οδηγηθούμε σε εκλογές… 

Πέρασαν τόσα χρόνια με τις μετέπειτα κυβερνήσεις και τα κόμματα να μην έχουν προφανώς την διάθεση να εκτιμήσουν ένα πολιτικό ρεύμα φίλων από το εκλογικό ποσοστό κυρίως της αποχής ούτως ώστε αυτοί που θα εγγραφούν ν’ αποκτήσουν την σχετική τους ταυτότητα και να μην είναι μέλη σε κανένα άλλο κόμμα.

Τα ονοματεπώνυμα των φίλων στα  κόμματα πρέπει να γίνονται γνωστά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα, ώστε να μην  υπάρχει η δυνατότητα της υποκρισίας με την συμμετοχή τους σε εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας ως εντολοδόχοι τους κόμματος που είναι μέλη. Ο νοών νοείτω!    

Η εξάδα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Χανίων με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής στο μέσον

……………………………………………………………………………………………………

Πολύ σημαντικά και τα παρακάτω άρθρα μας…

Υπέρ της παραδοσιακής ή της διαφορετικής οικογένειας;

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο !!!!

  2. Κωνσταντίνος

    Καθαρός λόγος με ορθή προσέγγιση των πραγμάτων, ….

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com