Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Βραχοπτώσεις από την περιφραγμένη πλαγιά του “Ψηλού Βόλακα” Παλαιόχωρας

Στιγμιότυπα από την κατολίσθηση

Η μεγάλη κατολίσθηση ξημερώματα της Κυριακής στην απόκρημνη πλαγιά του “Ψηλού Βόλακα” στην παραθαλάσσια περιοχή του κεντρικού δρόμου δύο περίπου χιλιόμετρα από την Παλαιόχωρα προς την Κουντούρα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του κ. Γεωργίου Πολιουδάκη, τεράστιοι βράχοι έχουν αποκολληθεί από την πλαγιά καταλήγοντας στον δρόμο, ενώ παρέσυραν και το προστατευτικό πλέγμα που είχε τοποθετηθεί.   

Για την κατάσταση αυτή μας μίλησε ο Γιώργος Πολιουδάκης, κάτοικος της Παλαιόχωρας, υπογραμμίζοντας τα εξής: 

“Κι ενώ η πλαγιά είχε προστατευτική προστασία με πλέγμα, σημειώθηκε αυτή η μεγάλη κατολίσθηση όπου μαζί με πολλά χώματα, πέτρες και έναν τεράστιο βράχο παρέσυρε ακόμα και το προστατευτικό πλέγμα στον κεντρικό δρόμο του οποίου καλύφθηκε σχεδόν και το ρεύμα κυκλοφορίας από Κουντούρα προς Παλαιόχωρα. Η πτώση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής γιατί εγώ ενώ κατευθυνόμουν στην Κουντούρα  η ώρα που έφτασα στο σημείο της κατολίσθησης, ήταν 07.30’. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες με το κινητό μου και πέρασα με προσοχή από το αντίθετο ρεύμα όπου ένα μέρος του δεν είχε καλυφθεί με πέτρες. Ευτυχώς που την ώρα της πτώσης δεν διερχόταν κανένα αυτοκίνητο γιατί ενδεχομένως να θρηνούσαμε θύματα”.     

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος    

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com